Rundrejse

Spørgsmål: Hej Ragnhild og Anders. Først og fremmest tusind tak for en inspirerende og rigtig gennemarbejdet blog. Nu er vi slet ikke i tvivl om, at vi vil holde holde ferie i Den Dominikanske Republik 🙂

Vi påtænker 2-3 ugers ferie fra midten af juli, og vi kunne godt tænke os at rejse rundt på øen. Vi vil bestille fly i løbet af de næste par dage. Vi er i tvivl om, om vi skal bestille hotel hjemmefra. Vi har kigget rigtig meget på hoteller, og kvalitet og priser er meget svingende. Tror I, vi kan finde noget, når vi er dernede, eller anbefaler I os at bestille i Danmark for at sikre os, der er plads til os? Vi er jo klar over, at juli og start august ikke er højsæson i landet, og hvis vi venter med at finde hotel til, vi er derovre, er vi ikke så bundet af at skulle videre, hvis vi har fundet en perle, hvor vi gerne vil blive.

Er det svært og besværligt at rejse rundt på øen? Vi har fundet nogle busselskaber, som kunne være interessante. Er de fine at rejse med? Bruger man ellers taxaer? Vi er vist ikke så gode til MC eller scootere 😉 Vi vil også rigtig gerne til Santo Domingo. Hvor mange dage kan man bruge der? Er det et par dage eller en lille uge? Det er selvfølgeligt svært for Jer at svare på, men hvis I har erfaringer, er I velkomne til at dele ud 🙂 KH Simon og Anne Mette

Svar: Hej Anne Mette og Simon. Tak for din email og det glæder mig at høre, at I vil rejse til den Dominikanske! Jeg sidder netop og arbejde på en rundrejse på den Dominikanske Republik som jeg ville lægge op på hjemmesiden/bloggen! Måske kunne det være interessant for jer, da den inkluderer ophold i Santo Domingo, Cabarete, Las Terrenas og Punta Cana. Det er nogle af de steder, som jeg synes man bør besøge. Jeg har vedhæftet programmet. Jeg synes selv, at det er en rigtig god ide med en rundrejse, da man får mulighed for at opleve så meget mere, end hvis man bare booker en 14-nætters ferie til Punta Cana. Puerto Plata vil jeg mene, at I godt kan springe over … kvaliteten på hoteller, m.m., er efter min mening simpelthen for lav og ikke besøget værd…og mht strand, så er der jo fantastiske strande overalt!

Juli og august er forholdsvis lavsæson herovre, så hotellerne er ikke så fyldte som henover vinteren. Jeg vil dog anbefale jer at booke et hotel til de første par nætter og så eventuelt tage den derfra og booke jer lidt frem. De hoteller som jeg har inkluderet i mit program er hoteller, hvor standarden er god … det er ikke overdrevet luksus, men det burde heller ikke være helt forfærdeligt 🙂

Mht transport rundt i landet, så kører der jo busser mellem de store byer. Som regel er der ikke de store problemer, men jeg vil alligevel fraråde jer at køre om aftenen/natten. Der har været nogle problemer på strækningen fra Santo Domingo til Santiago og længere nordpå mod Puerto Plata – især om natten. Taxa er rimelig dyrt her. Vi bruger selv nogle af de private transportfirmaer som vi arbejder med dagligt og kan være sikre på standarden…og hvor vi kan holde kontakt via telefon med chaufføren undervejs.

Mht hvor mange dage man kan bruge i Santo Domingo, så vil jeg sige maks 2 dage. Mere behøver man ikke. Man kan tage en city tour rundt i den gamle bydel (Colonial Zone/City) den ene dag og se katedralen, ruinerne, museer… den anden dag kan man evt. køre ud til Columbus Lighthouse (der hvor man mener at Columbus ligger begravet) samt besøge lagunerne Los Tres Ojos. Hvis man vil shoppe lidt, så ligger der nogle shopping malls (Plaza Central, Plaza Acropolis, Blue Mall, Agora Mall, m.m.), men ofte er priserne og udvalget ikke noget specielt i forhold til hjemme i DK eller hvis man har shoppet i fx USA. Jeg håber det var svar I kunne bruge.

Venlig hilsen,
Ragnhild.