Dansk Punta Cana Guide

Shopping

I Punta Cana har du masser af muligheder for at shoppe og fx købe souvenirs, og du vil hurtigt opdage, at der findes souvenir shops “på hvert gadehjørne”, der tilsyneladende alle sælger mere eller mindre de samme varer.

Den Dominikanske Republik er kendt for mange forskellige produkter, som du både kan nyde under din ferie og tage med hjem som souvenirs. Her er 7 populære souvenirs som du kan købe og tage med hjem fra ferien:

1. Kaffe

Den Dominikanske Republik har noget af den bedste kaffe i hele verden, som er fyldig og stærk. Der er mange forskellige mærker at vælge imellem, men gå efter den populære Santo Domingo kaffe, som købes i en hvid og rød pose, enten som hele bønner eller malet.

2. Kakao

Vidste du at den Dominikanske Republik er en af verdens største eksportører af kakaobønner og især økologisk kakao? Du finder kakao både som pulver (groft eller fint), som kugler du fx kan putte i en kop varm mælk sammen med lidt sukker og kanel eller i form af chokolade.

3. Rom

Den Dominikanske Republik er kendt for at producere rom i verdensklasse! Der er to store mærker som du skal gå efter – Brugal og Barceló. Køb den billige rom, hvis du skal blande den med fx cola (Cuba Libre) eller sprite (Santo Libre). Hvis du skal have en helt ekseptionel rom, skal du købe Barceló Imperial. Den er så fin og skal helst drikkes ren – evt. med et par isterninger i glasset.

4. Mamajuana

Denne spøjse dominikanske drik siges at være kuren mod alt ondt samt et fremragende potensfremmende middel! Det tror dominikanerne i hvert fald på! Mamajuana er en blanding af rom, grenadine, honning, vanille og rødvin der hældes på en flaske fyldt med rødder, blade og bark. Efter at have trukket i nogle dage, er den klar til at blive drukket. Alt efter hvordan den er blandet, kan den enten være meget sød, rund og fyldig eller den kan være meget stærk (hvis der er meget rom i). Du kan købe flasker med færdigblandet Mamajuana samt flasker med de tørre rødder, blade og bark (uden væske). Vær dog opmærksom på, at hvis du køber flasken uden alkohol, må du ikke transportere den ud af landet.

5. Cigarer

Den Dominikanske Republik er måske ikke lige så verdensberømt, når det kommer til håndrullede cigarer, som Cuba, men de fleste Cubanske cigarer produceres faktisk på den Dominikanske Republik! Vi anbefaler en tur til Don Lucas Cigars, hvor du kan se, hvordan cigarerne håndrulles og købe alle de store mærker samt Don Lucas’ egne cigarer, der er rangeret blandt verdens bedste cigarer.

6. Smykker

De mest populære smykkesten på den Dominikanske Republik er rav og Larimar. Larimar er en helt unik, turkisblå sten, som kun findes på den Dominikanske Republik. Den graves ud af miner, der ligger i bjergene og kommer i mange forskellige nuancer.

7. Malerier og figurer

Du vil hurtigt opdage, at dominikanske malerier sælges overalt og i mange, farvestrålende farver. Der er mange motiver at vælge imellem og mange størrelser. Har du forelsket dig i et stort maleri men er i tvivl om, hvordan du skal få det ned i kufferten, så fortvivl ikke. Sælgerne piller kanvasset af rammen og ruller det sammen, så du nemt kan have det med. Så skal du bare købe en ramme, når du kommer hjem. De mest populære figurer er keramikfigurer af kvinder uden ansigter, der repræsenterer den dominikanske races mangfoldighed. Derudover kan du også købe keramikfigurer, der repræsenterer de guder som de gamle Taino Indianere tilbad. Taino Indianerne var de første folk på øen Hispaniola, der i dag består af Haiti og den Dominikanske Republik.

Nacional Supermarked i Punta Cana

Souvenirs:

Det bedste sted at købe souvenirs er hos Mundo Autentico, hvor du kan købe alt under et tag! Her kan du købe souvenirs, rom, kaffe, cigarer, smykker, og meget mere! Der er faste priser på alle varerne, og det er generelt ikke muligt at prutte om priserne. Mundo Autentico hører til cigarfabrikken Don Lucas, som åbnede i 1992 og producerer nogle af landets bedste håndlavede cigarer. Det er en lille fabrik, hvor der dagligt gives rundvisning, så man har mulighed for at se, hvordan de laver cigarerne og lære om hele processen. Der er gratis transport til Don Lucas & Mundo Autentico fra de fleste hoteller i Punta Cana, og du kan udfylde formularen nederst på siden, hvis du vil bestille en transport!

Shoppingcenter:

Hvis du gerne vil i et rigtigt shopping center, så er det bedste shopping mall Blue Mall Punta Cana, som åbnede i august 2017. Blue Mall ligger på Boulevard Turistico del Este ved Punta Cana lufthavnen. Her finder du de bedste butikker og mærkevarer samt forskellige restauranter, osv.

Supermarked:

Har du brug for at handle i et supermarkedet, så findes der forskellige rundtomkring i byen. De bedste supermarkeder i Punta Cana er Nacional, der ligger ved siden af Blue Mall Punta Cana og Jumbo, der ligger i Downtown Mall Punta Cana på Avenida Barceló. Nacional sælger mest madvarer, og her finder du helt klart den bedste kvalitet på madvarer samt specialvarer og importerede varer (fx fra USA), som ikke sælges i andre supermarkeder. Kvalitet og udelandske varer koster, og derfor er priserne også lidt højere i Nacional.

Jumbo er et hypermarked, og kan sammenlignes med Føtex i Danmark,. Her kan du købe tøj, sko, legetøj, kosmetik, m.m., og priserne er generelt lidt billigere end i Nacional.

Priserne på varer i supermarkederne er i dominikanske Pesos (RD$).

Pakkemænd/kvinder:

I alle supermarkeder er der mænd og kvinder, der er ansat til at pakke dine varer i poser. De hjælper dig også gerne med at bære alle poserne ud til din bil. Det er kutyme at give dem lidt drikkepenge for hjælpen, fx et par amerikanske dollars (USD) – afhængigt af hvor meget du køber, samt hvor mange poser de skal bære for dig.

Betaling:

Du kan betale med kreditkort, USD og dominikanske Pesos (RD$). Betaler du med kreditkort, bliver beløbet trukket i dominikanske Pesos til butikkens vekselkurs, og derefter omregnet igen til danske kroner af din bank. Betaler du med USD, vil du stort set altid modtage byttepenge i dominikanske Pesos. Butikkerne sætter typisk deres egen vekselkurs som ikke nødvendigvis er den samme som bankens officielle kurs!

Transport:

Transport til Mundo Autentico & Don Lucas:

Transporten til/fra Mundo Autentico & Don Lucas er ikke en privat transport! Det er således muligt at chaufføren skal stoppe på andre hoteller til/fra stedet for at hente og bringe andre folk. Afhentning fra hotellet vil være på et bestemt tidspunkt som ikke kan ændres. Hvis du ønsker en privat transport, har du mulighed for at bestille dette (skriv det gerne i beskeden til os). Prisen for en privat transport afhænger af hvor dit hotel ligger og antal personer.