Kriminalitet på den Dominikanske Republik

Spørgsmål: Hej 🙂 Jeg og min familie (vi er 6 voksne) tager på en længe ventet ferie i Punta Cana om 18 dage ( ja nedtællingen er i gang). Vi har dog den sidste tid hørt fra flere, at man skal passe på når man færdes ude væk fra hotelområderne, da der er en del kriminalitet på den dominikanske republik. Hvad er jeres mening om dette? Er det eksempelvis sikkert selv at tage en tur til Santo Domingo?  Vh. Carina

Svar: Hej Carina. Tak for din mail. Der er naturligvis noget kriminalitet her ligesom der er alle steder. Jeg synes ikke, der er noget at bekymre sig om her i Punta Cana, hvis man går ud om dagen eller om aftenen. Bare brug jeres almindelige sunde fornuft og pas på hinanden, men I behøver ikke være mere bekymret herovre, end når I går ud derhjemme.

Santo Domingo er en storby, så her er der klart områder, man bør holde sig fra. Men hvis I færdes i de almindelige turistområder, fx i den gamle bydel Zona Colonial, så burde der ikke være nogen problemer. Jeg har hørt om en dansk turist, der fik sin guldhalskæde eller armbånd hevet af på gaden i Santo Domingo, så måske er det en god ide, at lade smykker og dyre ting blive i pengeskabet på hotellet.

Håber I får en god og dejlig ferie herovre. Du er velkommen til at skrive, hvis du har flere spørgsmål eller lign. God weekend herfra.

Venlig hilsen,
Ragnhild