Billeje

Spørgsmål: Hej Ragnhild. Jeg og familien skal 14 dage til DR i februar, hvor vi skal bo ved la Romana – og det er jo fint. Vi har booket hjemmefra og er på samme hotel hele tiden, men er noget mere eventyrlystne og vil gerne ud på tur. Vi har tidligere kørt selv mange steder i verden – USA, Mexico, Australien osv og har ikke problemer med at køre, når forholdene er til at have med at gøre, men har samtidig også været i Sri Lanka og Vietnam fx. hvor trafikken er helt åndsvag. Hvordan ser det ud – kan man leje en bil og køre selv uden at have fornemmelsen af, at det er med livet på spil?

Mvh
Kirsten

Svar: Hej Kirsten. Tak for din email. I kan sagtens leje en bil og køre rundt på den Dominikanske Republik, men der er nok ikke super meget at se i nærområdet. Så skal I køre enten til Punta Cana (ca. 45 min – 1 time), til hovedstaden Santo Domingo (ca. 2 timer) eller nordpå (ca. 5+ timer). Jeg ville nok sige at turen gennem landet og til nordkysten er den mest anbefalelsesværdige og smukke.

Trafikken og forholdene på motorvejene er helt okay, men i byer som La Romana (der er ikke meget at se efter min mening) og Santo Domingo er trafikken helt åndssvag. De almindelige færdselsregler gælder i teorien, men meget få billister følger dem i trafikken, så at køre i de større byer kan være lidt af en udfordring. Hvis I beslutter jer for at leje en bil, vil jeg råde jer til kun at køre om dagen når det er lyst. Det kan være for farligt om aftenen/natten, hvor nogle fx kører uden lys og mange konsekvent kun kører med det lange lys… det er ikke sjovt.

Motorvejene på den Dominikanske er betalingsveje, så husk at tage kontanter med (i pesos), da I ikke kan bruge kreditkort.

Venlig hilsen,
Ragnhild