Q&A

Har du spørgsmål omkring den Dominikanske Republik, er du altid velkommen til at kontakte os. Skriv dit spørgsmål i boksen her eller send os en email på info@grouppalmera.com

Vi forsøger at svare så hurtigt vi kan og så meget vi kan.


Spørgsmål: Vi kommer til Punta Cana på fredag, og jeg er kommet i tvivl mht. strøm – håber I kan hjælpe.
Er et almindeligt rejseadapter nok, eller skal man også bruge omformer?
Vi skal bo på Grand Bahia Principe Punta Cana, og tænker at der måske er europæiske stik på hotellerne, men er i tvivl. På forhånd tak.

Svar: Hej Allan, Tak for din email. Strømmen herovre er 110V, og vi bruger amerikanske stik alle vegne. Hvis dine “apparater” kan køre på 110V (det kan de fleste vist), så burde du ikke have en omformer, men kun en stik-adapter. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Vi er en familie på 4 der planlægger en tur til Den Dominikanske Republik slut juni og det meste af juli, jeg kan læse at det er her orkan sæsonen er startet men også at det er værst i efteråret.
Hvad er jeres anbefalinger i sommer månederne?

Jacob

Svar: Hej Jacob, Tak for din email. Juni-juli plejer at være tørre og varme måneder her i Punta Cana. Selvom orkansæsonen officielt starter d. 1/6, er det typisk først omkring september, at vejret kan være slemt. Men det er jo egentlig ikke til at vide, hvad der sker… Hvis man ser tilbage, så har stort set alle orkaner (som har ramt Dom. Rep.) ramt i september måned. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej, Vi ankommer til Punta Cana den 20. januar 2017, og har booket 14 overnatninger på Grand Bahia Principe Punta Cana.
I den forbindelse har jeg to spørgsmål, som jeg håber I kan/vil svare på:
Vi har selv en trådløs, transportabel wi-fi router, men kan der købes sim-kort til data(ikke tale), og hvad er prislejet?
Hvad koster det ca. med taxi fra lufthavnen til hotellet, og er der en bestemt type taxis som vi skal benytte? På forhånd tak.

Svar: Hej Allan,
Tak for din email. Prisen på sim-kort afhænger vist af hvem du køber det hos og hvor mange MB/GB du køber. Fx hos Orange koster det fra ca. 18 kroner (250MB) op til ca. 720 kroner (50GB). Jeg må indrømme, at jeg ikke ved så meget om det, da jeg har internet herovre på et abonnement. Men spørg på hotellet, når du ankommer. Det er meget muligt at guest service/conciergen ved mere om det.

En taxa koster ca. US$ 40 fra lufthavnen.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej,
Vi rejser til Punta Cana i december 2016. Vi har vores 4 mdr. baby med.
Ved i om man kan købe almindelige (mærkevare) bleer mv. eller vil i anbefale at man tager den slags med hjemmefra? Bleer er jo noget der fylder og vejer en del i kufferten.
Vi skal bo på Grand Palladium resort. Er der mon steder i nærheden den slags kan handles ind?
Mvh Bjarke

Svar: Hej Bjarke,
Tak for din email. I kan godt købe bleer i supermarkederne her i Punta Cana. Der er ikke noget supermarked i gåafstand fra jeres hotel. Det nærmeste vil nok være Super Lama, som ligger i Palma Real Shopping Village ca. 10 min kørsel derfra.
Så vidt jeg ved, kører der en shuttle lige udenfor hotellet, men spørg dem ad i receptionen, når I er herovre.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej.
Vi skal til Punta Cana på onsdag den 16.11, og har derfor fulgt med i vejrudsigten de sidste 4 uger. Den har stået på regn og torden hver dag, og når vi tager prognosen frem til 20.11 ser det ikke ret meget bedre ud.
Har det virkelig været regn hele tiden, eller har det været tørvejr ind i mellem.
Tak for en informativ hjemmeside.
Vi glæder os til Punta Cana med eller uden paraply.
Hilsen
Jan B

Svar: Hej Jan,
Tak for din email. Det regner stort set altid lidt hver dag, mest om aftenen/natten og/eller tidligt om morgenen ved 6-7 tiden. Her den seneste tid har det regnet en del, især om morgenen og lidt om eftermiddagen, men vi har haft sol og VARME det meste af dagene. I dag skinner solen 🙂
Hvis I har brug for noget til jeres ferie herovre, så er I velkomne til at skrive igen!

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: hej med jer.
jeg skal til Punta Cana i 2 uger i december med mine forældre og min søster. jeg tager medicin imod adhd og angst. jeg ringede til min egen læge og de henviste mig til at kontakte jer. kan i fortælle mig hvordan jeg får et pillepas til min medicin?
hilsen Anne

Svar: Hej Anne,
Tak for din mail og interessant at læse, at din læge har henvist til os i forbindelse med at få et pillepas! Det er første gang det er sket.
Så vidt jeg ved, er det din læge som skal udstede et pillepas eller anden form for bevis på, at du må rejse med medicinen – hvis du altså skal rejse med den i håndbagagen.
Jeg fandt selv lige følgende information på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/
Jeg har også vedhæftet kontaktinfo til den dominikanske ambassade i Stockholm samt til konsulatet i København, hvis du for en sikkerheds skyld vil kontakte dem for at høre, hvad de officielle regler er for rejse med medicin til den Dominikanske Republik.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej
Vi skal på Cruise fra la Romana i januar.
Hvad koster det ca. at køre i taxa fra Punta Cana til La Romano (2 personer) ❓
Eller hvad er normale taxapriser❓
Venlig hilsen Birthe

Svar: Hej Birthe,
Ok, i så fald vil prisen være USD 140 per vej for jer begge.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Jeg kommer til Punta Cacana midt i februar 2017. Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt om hvor store evt. skader og hvor meget der er sket der i det østlige DDR.

Med venlig hilsen
Bent Poulsen

Svar: Hej Bent,
Tak for din mail. Hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, så refererer du til orkanen Matthew? I så fald er der ikke sket nogen skader her i Punta Cana. Vi blev stort set ikke ramt af orkanen her – heldigvis. Vi fik da noget regn og vind, men ikke noget videre slemt, som forårsagede nogen skader i området.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Først og fremmest tusind tak for jeres fantastisk guide som vi har brugt rigtig meget. Vi bor i øjeblikket i lejlighedskomplekset Playa Turquesa i Bavaro og nyder opholdet.
Vi har et spørgsmål til supermarkeder. Det eneste store supermarked vi kan finde er det i San Juan. Udvalget i de mange små mini markeder er temmelig begrænset. Findes der andre store supermarkeder inden for en rimelig afstand?
Hilsen fra familien Olsen, Allerød

Svar: Hej John,
Tak for din email. Der ligger også et Lama supermarkedet i Palma Real Shopping Village som er det center, hvor Hard Rock Cafe ligger. Dette samt supermarkedet i San Juan er de 2 store, som ligger i rimelig afstand fra, hvor I bor. Men San Juan supermarkedet er klart det bedste i området. Ellers skal I helt ud til lufthavnen, hvor National supermarkedet ligger – det er det bedste i byen, men priserne er også lidt dyrere.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej
Vi er 2 “gamle” veninder, der skal til DDR her sidst i februar. Vi vil gerne vide følgende:  Skal vi kun have dollars med eller er det en god ide også med nogle Pesos. Vi skal bo på hotel Be Live Grand Marien. Vi glæder os til turen. Vi har ikke planlagt noget endnu, vi er noget afslappet omkring, hvad vores ferie nu må bringe os. Vi har valgt ikke at tage malarie medicin. Er det ok? Det er en meget fin blog, jeg læser meget på den.

Venlig hilsen
Annette

Svar: Hej Annette,

Tak for din email. I kan betale alt herovre med USD og Pesos, så I behøver ikke at veksle til Pesos hjemmefra…kan man overhoved det? Det kunne man i hvert fald ikke for nogle år tilbage.
Jeg tror det er helt OK, at I ikke har taget malaria piller. Så vidt jeg ved, er der ikke behov for det, hvis man bare skal være i turistområderne, på et ressort og ud på nogle enkelte udflugter. Jeg har boet i Punta Cana i 12 år og har aldrig taget malaria medicin…ingen problem i det.
Jeg kan se, at I skal bo i Puerto Plata på nordkysten og ikke i Punta Cana. Jeg håber I får en dejlig ferie herovre.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej, skal rejse til Den Dominikanske mandag , hvor vi skal til Kobberbryllup.. Må jeg medbringe dansk Kransekage (marcipan, nødder, mandler) bagt ved 220 grader..På forhånd tak Anette

Svar: Hej Anette,
Tak for din email. Så vidt jeg ved, er det kun forbudt at medbringe kød, mælkeprodukter, grønsager og frugt. Jeg har aldrig hørt, at det skulle være forbudt at medbringe kager, chokolade og lign., så jeg ville sige, at du bare skal tage det med i kufferten. Jeg tror endda selv, jeg har rejst til Punta Cana med kiks, nødder og lign., i håndbagagen – uden problemer.
Håber du får en god tur og ferie herovre.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: How do the bus cost from Santo Domingo to Punt Cana? CHRISTIAN PHILIPSEN-RAVN

Svar: Hej Christian, Bussen koster ca. 400 pesos – – se mere her https://danskpuntacanaguide.com/2013/07/03/ud-og-se-med-expreso-bavaro/

Og her http://www.expresobavaro.com/

Billetten købes på busstopstedet og de anbefaler, at man er der 1 time før afgang…nogle gange kan der godt være mange mennesker og så er det ikke sikkert, at man får plads, da man ikke kan bestille i forvejen.

God tur!

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej kommer til den domikanske republik i januer
vi skal bo i santa domingo
hvordan er prislejet derover
tænker på restauranter
daglivarer
øl
osv

Svar: Hej Jørgen,

Tak for din email. Prislejet i Santo Domingo er efter min mening meget blandet. I vil sagtenes kunne finde fx restauranter, der er meget billige, samt restauranter der er super dyre. Byen har virkelig lidt af hvert og noget for en hver pengepung. Der findes også masser af supermarkeder og små minimarkeder, hvor I kan handle. Nogle dagligvarer er meget billige – fx frugt, grønt, brød. Andre dagligvarer koster nogenlunde det samme som i Danmark.

Generelt er de lokale varer billigere end i Danmark, mens importerede varer koster nogenlunde det samme som herhjemme eller lidt mere. En pose Santo Domingo kaffe koster omkring 190 pesos for et pund. Kylling er ofte billigt … en hel koster omkring 170-200 pesos, afhængig af vægt/størrelse. En (Presidente) øl koster omkring 50 pesos for en flaske/dåse, en stor Coca Cola koster omkring 80 pesos, osv.

Hvis I skal ud og spise en super god middag, kan jeg godt anbefale Pate Palo restauranten, der ligger på Plaza España med udsigt over det gamle Columbus hus, Alcazar de Colon. Mad, service og stemningen der er helt i top.

Jeg håber du kunne bruge mit svar.

Venlig hilsen,
Ragnhild Hansen


Spørgsmål: Hej. Jeg skal til DDR. I Feb. 2016..Punta Cana..Var der i 2014..var på en hel dagstur med skole, heste ridning etc.
Kunne godt tænke mig at komme lidt ud og se noget… Men hvad?
En anden ting, er der et sted man kan leje racer cykler.. Og er det overhovedet muligt at cykle lidt omkring…(sikkerheden i det)..
Glæder mig til at hører fra Dig..Finn

Svar: Hej Finn, Mange tak for din email. Der er masser af forskellige muligheder for at komme ud og se/lave noget mens du er i Punta Cana. Vi har nogle udflugter på Dansk Punta Cana guiden (kig under Punta Cana – Udflugter). Du kan også se flere udflugter på vores officielle firmahjemmeside http://www.grouppalmera.com/Excursions.aspx
Hvis der er noget af dette, du kunne tænke dig at prøve, så bare skriv mig en email. Så kan jeg booke det ind til dig.
Med hensyn til at lege racer cykler, så har jeg aldrig set et sted i Punta Cana, hvor det er muligt. Der ligger en lille cykel butik, men jeg tror kun de sælger cykler. Egentlig ville jeg ikke anbefale at cykle rundt i “byen”, da trafikken kan være ret hektisk,, og der ingen cykelstier findes. Jeg ville i hvert fald ikke synes, at det er sikkert. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Vi kigger på rejser til den dominikanske republik, og er bl.a faldet over punta cana, vi vil rigtigt gerne snorkle, og vil gerne vide om det er det rette sted til dette. Venlig hilsen winie

Svar: Hej Winie, Tak for din email. Der er masser af muligheder for at snorkle her i Punta Cana og en hel del udflugter der inkluderer snorkling som en del af turen. Nu ved jeg ikke, om I har snorklet andre steder i verden, men snorklingen her er ikke så spektakulær som fx i Middelhavet eller andre steder, hvor man ser et væld af farverige fisk og koraller. Der er dog stadig meget smukt …under vandet.
Af de udflugter som findes her i Punta Cana synes jeg at Reef Explorer er en af de bedste. Hvis I har børn med under 13 år (som ikke kan deltage i Reef Explorer), så er Marinarium også en super tur. Det er egentlig samme firma der laver begge udflugter, så snorklingen er egentlig den samme. Forskellen er at man på Reef opholder sig på og omkring en platform i havet og kan vælge mellem mange andre aktiviteter således, at man selv laver sit program, hvorimod man på Marinarium kommer ud og sejle på en katamaran.
I kan læse mere om Marinarium på vores officielle hjemmeside her http://www.grouppalmera.com//ExcursionDetails.aspx?ExcursionId=9  Reef har I måske allerede læst på den danske Punta Cana guide. Derudover har jeg ladet mig fortælle (jeg har ikke selv været der), at der skulle være rigtig god snorkling omkring en ø der hedder Catalina Island, som ligger ca. 1 times kørsel fra Punta Cana og også tilbydes som en heldagsudflugt. Det skulle også være et godt sted at dykke. Jeg håber I kunne bruge mit svar. Hvis I har flere spørgsmål eller skal have hjælp med noget andet til jeres ferie, så skriv gerne igen.

Venlig hilsen,
Ragnhild


Spørgsmål: Hej Ragnhild og Anders.

Vi er to piger på henholdsvis 17 og 18 år som bor sammen i en lejlighed i Svendborg. Vi kunne rigtig godt tænke os at komme til Den Dominikanske Republik til januar og har kigget et hotel der hedder Whala! Bávaro som ligger i Punta Cana. Vi ville høre om i kender til hotellet og om i vil mene at det er et godt sted at bo?
Og så er vi også rigtig interesseret i nogle af de udflugter som vi kan læse om på siden her, det lyder virkelig spændende.
Er det et land som er ansvarligt at rejse alene til når vi er to unge piger, eller hvordan er det med det?

Håber på at vi hører fra jer.
Mvh. Emma og Charlotte.

Svar: Hej Emma og Charlotte. Hyggeligt at få jeres email. Min mand, Anders Bøgebjerg, er faktisk også fra Svendborg (Thurø), så verden er lille.
Mht hotellet Whala, så er det ikke noget luksushotel og ikke det helt store at skrive hjem om, hvis I forstår. Jeg ved at Spies bruger hotellet til deres kunder  – vi bruger det ikke til nogle af vores kunder. Det er til gengæld billigt og ligger ned en super strand i et hyggeligt (og sikkert) område med en del små restauranter i nærheden. Jeg skulle nok mene, at hotellet vil være helt okay for to unge piger som jer…med mindre I er vandt til lidt luksus, når I rejser, for det er det bestemt ikke. Hvis I ikke har booket endnu og gerne vil have tilbud på et andet hotel, så kan jeg sagtens sende jer dette.
Hvornår I Januar regner I med at tage afsted? Der er jo pukkelhvaler her fra ca. midt januar og indtil marts, så det kunne være, at I er interesserede i at komme på sådan en tur? Vi har ikke så mange ture, på Punta Cana guiden (endnu), men I kan kigge på vores firmahjemmeside http://www.grouppalmera.com, hvor I finder en del flere at vælge imellem. Jeg kan give jer 10% rabat, på udflugter, som I booker hos os.
Mht om det er sikkert for jer at rejse alene, så JA. Selvfølgelig skal man lige tænke sig lidt om, som man skal alle andre steder i verden, især hvis I går ud om aftenen. Men Punta Cana er et sikkert sted og det eneste I nok vil komme til at opleve er, at I vil få en del opmærksomhed fra de lokale gutter her. Det er meget normalt, især som unge piger, der rejser alene som jer. Jeg håber, at det var svar som I kunne bruge. Hvis der er mere I vil spørge om, eller lign., så skriv endelig igen. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej :o) Har i en forretning eller et sted i Punta Cana, hvor man kan komme forbi og evt. booke de turer i skriver om på siden? Vh Chichi Olivia

Svar: Hej Chichi. Tak for din email. Vi har et kontor, hvor du er meget velkomne til at komme forbi. Vores kontor ligger på Avenida Italia, Plaza Shopping Bavaro, Lokale 225. Det er lige overfor Princess Tower Casino go Bavaro Princess Hotel. Hvis det er for problematisk at finde eller at komme til, så kommer vi også gerne ud til dig på dit hotel. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Vi er 4 voksne der påtænker at opholde os 2 uger i Punta Cana sidst i janaur 2015. Er selvfølgelig i god tid, men vil høre, om I kunne hjælpe med booking af golf til den tid ? Hvis vi ville spille eks. 8 runder golf (samme bane må godt indgå 2 gange), hvad skulle vi forvente at prisen lå på, incl. transport til og fra hotel ?

Svar: Hej Kim. Tak for din email. Vi kan sagtens hjælpe med at booke golf til den tid, men vi er i for god tid til at booke noget NU. Januar er højsæson her i Punta Cana, så priserne er forholdsvis dyre. Hvis du går ind på vores officielle hjemmeside www.grouppalmera.com og kigger på GOLF-siden, kan du læse mere om de forskellige baner og se priser. De priser der er gyldige nu vil være nogenlunde de samme som for januar 2015…eventuelt vil priserne til næste år være en anelse højere.
Hvis I vil spille 8 runder kunne I sagtens spille 1 runde på hver bane, hvis budgettet holder, for enkelte af banerne er ret dyre. I så fald vil jeg anbefale at I spiller alle banerne undtagen Cocotal, Punta Blanca og The Links som er de tre dårligste baner af de 11 der findes.
Ved du hvilket hotel I skal bo på? Transporten t/r til golfbanerne er inklusiv, men der er et ekstra gebyr på USD 15 per person fra visse hoteller, som ligger i områder Uvero Alto området. Normalt kan vi booke ca. 3 måneder i forvejen, så du er mere end velkommen til at kontakte mig igen, når vi når længere ind i 2014. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej Ragnhild og Anders. Først og fremmest tusind tak for en inspirerende og rigtig gennemarbejdet blog. Nu er vi slet ikke i tvivl om, at vi vil holde holde ferie i Den Dominikanske Republik 🙂

Vi påtænker 2-3 ugers ferie fra midten af juli, og vi kunne godt tænke os at rejse rundt på øen. Vi vil bestille fly i løbet af de næste par dage. Vi er i tvivl om, om vi skal bestille hotel hjemmefra. Vi har kigget rigtig meget på hoteller, og kvalitet og priser er meget svingende. Tror I, vi kan finde noget, når vi er dernede, eller anbefaler I os at bestille i Danmark for at sikre os, der er plads til os? Vi er jo klar over, at juli og start august ikke er højsæson i landet, og hvis vi venter med at finde hotel til, vi er derovre, er vi ikke så bundet af at skulle videre, hvis vi har fundet en perle, hvor vi gerne vil blive.
Er det svært og besværligt at rejse rundt på øen? Vi har fundet nogle busselskaber, som kunne være interessante. Er de fine at rejse med? Bruger man ellers taxaer? Vi er vist ikke så gode til MC eller scootere 😉 Vi vil også rigtig gerne til Santo Domingo. Hvor mange dage kan man bruge der? Er det et par dage eller en lille uge? Det er selvfølgeligt svært for Jer at svare på, men hvis I har erfaringer, er I velkomne til at dele ud 🙂 KH Simon og Anne Mette

Svar: Hej Anne Mette og Simon. Tak for din email og det glæder mig at høre, at I vil rejse til den Dominikanske! Jeg sidder netop og arbejde på en rundrejse på den Dominikanske Republik som jeg ville lægge op på hjemmesiden/bloggen! Måske kunne det være interessant for jer, da den inkluderer ophold i Santo Domingo, Cabarete, Las Terrenas og Punta Cana. Det er nogle af de steder, som jeg synes man bør besøge. Jeg har vedhæftet programmet. Jeg synes selv, at det er en rigtig god ide med en rundrejse, da man får mulighed for at opleve så meget mere, end hvis man bare booker en 14-nætters ferie til Punta Cana. Puerto Plata vil jeg mene, at I godt kan springe over … kvaliteten på hoteller, m.m., er efter min mening simpelthen for lav og ikke besøget værd…og mht strand, så er der jo fantastiske strande overalt!
Juli og august er forholdsvis lavsæson herovre, så hotellerne er ikke så fyldte som henover vinteren. Jeg vil dog anbefale jer at booke et hotel til de første par nætter og så eventuelt tage den derfra og booke jer lidt frem. De hoteller som jeg har inkluderet i mit program er hoteller, hvor standarden er god … det er ikke overdrevet luksus, men det burde heller ikke være helt forfærdeligt 🙂
Mht transport rundt i landet, så kører der jo busser mellem de store byer. Som regel er der ikke de store problemer, men jeg vil alligevel fraråde jer at køre om aftenen/natten. Der har været nogle problemer på strækningen fra Santo Domingo til Santiago og længere nordpå mod Puerto Plata – især om natten. Taxa er rimelig dyrt her. Vi bruger selv nogle af de private transportfirmaer som vi arbejder med dagligt og kan være sikre på standarden…og hvor vi kan holde kontakt via telefon med chaufføren undervejs.
Mht hvor mange dage man kan bruge i Santo Domingo, så vil jeg sige maks 2 dage. Mere behøver man ikke. Man kan tage en city tour rundt i den gamle bydel (Colonial Zone/City) den ene dag og se katedralen, ruinerne, museer… den anden dag kan man evt. køre ud til Columbus Lighthouse (der hvor man mener at Columbus ligger begravet) samt besøge lagunerne Los Tres Ojos. Hvis man vil shoppe lidt, så ligger der nogle shopping malls (Plaza Central, Plaza Acropolis, Blue Mall, Agora Mall, m.m.), men ofte er priserne og udvalget ikke noget specielt i forhold til hjemme i DK eller hvis man har shoppet i fx USA. Jeg håber det var svar I kunne bruge. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej, Jeg har læst lidt på jeres blog – vi skal til Punta Cana næste år.. I skriver noget om de 10 ting som man kan købe.. Kan I fortælle lidt om, hvad prisleje de forskellige ting er i? Hvad koster en flaske af deres rom f.eks. Eller cigar og de smykker med den lokale blå sten? Sådan cirka priser? :)Så har man lidt en idé om, hvilke priser de lokale varer er på.. 🙂 På forhånd tak. Hilsen Elisabeth Strobel

Svar: Hej Elisabeth. Tak for din email. Med hensyn til priserne som du spørger om, så er der temmelig stor forskel på, hvad fx en flaske rom koster … dvs at der findes både billig rom, billige cigarer, m.m. og dem der ligger i den dyre ende. Det afhænger helt af, hvilket mærke man køber.
Rommen kan fås helt ned til USD 10-15 for en flaske almindelig rom (som fx til at blande med Cola) og op til et par hundrede USD. En rigtig god rom (Barcelo Imperial…drikkes rent eller bare med et par isterninger) kan I købe for ca. USD 25-35.
Cigarerne fås fx i små æsker med 5 stk til  ca. USD 25-30 eller I kan også købe en kasse med 25 stk til ca. USD 90. Men prisen afhænger helt af mærke, type og antal. Disse priser er for en lokal cigar (Don Lucas Cigars) der er blevet rangeret som top 11 i verden engang. Nu er jeg ikke selv stor cigar kender eller nyder, men min mand er og Don Lucas er hans yndlingscigar. De efterhånden mange danskere, som gennem ham har smagt denne cigar, siger også at den er super god.
Prisen på smykkerne med den blå sten (Larimar) afhænger af om det er ringe, armbånd, om det skal være med sølv eller guld. Du kan få dem fra ca. USD 30-40 og op til flere hundrede USD.
Prislaget er meget bredt, så der burde (forhåbentlig) være noget der passer dig/jer. De priser jeg har givet er fra Don Lucas cigars og Mundo Autentico (http://www.grouppalmera.com/ExcursionDetails.aspx?ExcursionId=6), hvor I kan købe alle de forskellige souvenirs. Her er priser på alle varerne og ingen sælgere der følger efter jer eller presser jer til at købe.
Hvis I vil en tur derud, når I er I Punta Cana, er I velkomne til at kontakte mig. Jeg kan arrangere transporten til jer gratis, afhængig af hvilket hotel I skal bo på. Skulle I gå en tur langs stranden og blive tilbudt fx ægte cubanske cigarer eller ægte Larimar smykker til meget billige penge, så ville jeg være forsigtig med det… det er nemlig uheldigvis ikke altid man bliver tilbudt ægte varer. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Vi skal til DR i december 2014 og har talt om, hvorledes vi skal forholde os til mobiltelefoni. Hvad koster det at ringe/ sms fra DR til Danmark. Vi påtænker at købe taletidskort i DR. Hvilket teleselskab i DR bør vi købe taletid hos? MVH.Bente

Svar: Hej Bente. Tak for din email. Med hensyn til hvad det koster at ringe / sms fra DR til Danmark, så tror jeg, at det helt afhænger af, hvilket telefonselskab du har. Så jeg vil råde dig til at tjekke med dem.
Du kan sagtens købe et lokalt nummer med taletidskort herovre, fx hos Orange. Det koster 100 Pesos og så er der 100 Pesos taletid med (husk at medbringe dit pas). Men hvis du skal bruge det at kontakte DK, så er det nok ikke billigere. SMS fra dominikanske telefoner går sjældent igennem til danske telefoner.
Alternativt kan du også bruge fx WhatsApp (hvis du har smart phone). Det er gratis at sende sms til andre der også har WhatsApp uanset hvor i verden de er. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hejsa. Lige et spørgsmål som I måske kan hjælpe mig med: Er det nødvendigt med en returbillet for at komme ind i landet ?  Jeg påtænker at bruge Dominikanske republik som et punkt på en jordomrejse, jeg kender derfor ikke hverken afrejsetidspunkt eller destination.

Svar: Hej Egon. Tak for din email. Ja, med mindre du har opholdstilladelse på Dom. Rep., skal du have en billet ud af landet for at komme ind. Det vil de spørge dig om, i Kastrup eller hvor du nu skal rejser fra i DK. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej! En veninde og jeg skal i perioden 25. dec. til 7. jan. være i den dominikanske rep. og bo på hotel i Punta Cana. Nu talte så vi om hvorvidt det er en god ide eller en ligegyldighed at medbringe noget myggenet til at sove under? Håber I kan hjælpe. Mvh

Svar: Hej Karen. Tak for din email og jeg er ked af, at jeg ikke fik svaret før nu, hvor I vel allerede er ankommet til Punta Cana. Jeg synes egentlig ikke, det er nødvendigt med myggenet, med mindre man regner med at skulle sove med åbne vinduer. Men nu har I måske allerede taget det med!?! Det er dog en god ide at bruge myggespray, når I skal ud (især om aftenen), da der er en del Chikungunya i området. Jeg håber I får et godt ophold her i Punta Cana. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej, Jeg står overfor at skulle på en uges ferie i Den Dominikanske Republik sammen med min veninde (vi skal bo på Riu Naiboa fra den 3. februar til den 10. februar).
Jeg har prøvet og søge lidt hist og pist for at finde ud af hvad man skal se. Min veninde er mest til at ligge og dase på stranden, men jeg vil gerne ud og opleve noget af landet, så det bliver nok noget med 2 maks 3 dage, hvor den kan stå på udflugter væk fra resortet.
Det jeg har kunne komme frem til var et besøg til Santo Domingo, og så kunne jeg godt tænke mig at se noget natur. Jeg synes de 27 vandfald lyder vildt spændende, men jeg kan se det er ca 5 timers køretur dertil. Har I nogle foreslag til noget spektakulær natur man bør se på øen (gerne tættere på end de 27 vandfald) eller noget andet man bør opleve i den Dominikanske Republik, når man er der i så kort tid. Vi skal helst ikke have alt for lang transport hverken med båd eller bil, da min veninde desværre bliver transportsyg.
Og har I nogle prisoverslag over, hvad det ville koste med en tur til hovedstaden (hvor man så alle de turist ting, man skal opleve og eventuelle hidden gems der også skal opleves), og en tur til de (og igennem) de 27 vandfald og så over de ting I ville foreslå man skulle lave? Mvh, Jennifer

Svar: Hej Jennifer. Tak for din email. Både Santo Domingo og de 27 vandfald ligger langt fra Punta Cana. Det tager omkring 3 timer at køre til Santo Domingo og vel ca. 2-3 timer yderligere at køre nordpå til de 27 vandfald (afhængig af trafikken og fx hvor mange hoteller der skal stoppes på undervejs for at hente flere folk). Vi tager USD 95 per person for Santo Domingo turen, som varer hele dagen. I kan se, hvilke udflugter vi tilbyder på vores officielle hjemmeside http://www.grouppalmera.com/Excursions.aspx
Hvis I gerne vil ud og opleve noget smuk natur, men ikke vil køre så langt, tror jeg de bedste muligheder er en halvdagstur i lokalområdet. Dem jeg vil anbefale, som er korte udflugter med natur, er bl.a. Rancho Macao, Side-by-Side, horseback riding, eller zip lines. Ellers er de fleste andre udflugter i Punta Cana i og på havet – enten med katamaran, snorkeling, eller lign. I kan læse om dem på hjemmesiden samt se priser. Halvdagsudflugterne varer ca. 4 timer og går enten om morgenen (så man er tilbage omkring 12-13 tiden) eller om eftermiddagen (så man er tilbage ved 17-17:30 tiden).
En anden natur-udflugt, som ofte er populær blandt danskere, er den der hedder Saona Island, men jeg tror ikke den passer jer, hvis I ikke vil køre/sejle alt for meget.
Hvis I gerne vil se vandfald, skal I desværre ud på en længere tur, da der ikke er vandfald i nærheden af Punta Cana. Det flotteste jeg har oplevet er nok på Samana halvøen, hvor bl.a. El Limon vandfaldet ligger, men det er også en længere tur og med fly fra Punta Cana.
Håber I får en dejlig ferie i Punta Cana. Hvis der er mere jeg kan hjælpe jer med, så skriv endelig bare igen. God weekend. Venlig hilsen, Ragnhild.


Spørgsmål: Hej med jer. Jeg skal på ferie i Punta Cana til Marts 2015. Jeg har søgt på nettet vedr. Lystfiskeri og tænkte om i kender til regler mm. hvis jeg skal fiske fra kysten eller hvis i kender til internet adresser med nyttig Info.
På forhånd tak for hjælpen ;o)) Mvh. Jimmy

Svar: Beskeden blev videresent til Anders og der blev henvist til hjemmesiden www.palmerafishing.com


Spørgsmål: Tak for din artikel om vejret, den var fin. For os dykkere manglede der dog en lille detalje: Vinden. Som du skriver er risikoen for orkaner størst i efteråret, men er der også generelt meget mere vind (og dermed ringe sigtbarhed i vandet)? Vi kigger på efterårsferien men hvis det er overvejende sandsynlighed for dårlig sigt vil vi genoverveje.

Svar: Hej Thomas. Tak for din email. Mht vinden og sigtbarheden i vandet, så tjekker jeg lige med en af vores partnere som har et dykkercenter her i Punta Cana og som ved meget mere om det end jeg gør. Jeg vender tilbage…men ellers er der nødvendigvis ikke mere vind i oktober, selvom det teknisk set er orkansæson. Venlig hilsen, Ragnhild.

Svar: Hej Thomas. Du må undskylde, at jeg ikke har svaret før nu. Min computer gik ned for 2 uger siden og måtte en tur til reparation, så jeg havde ikke din email. Jeg modtog følgende svar på dit spørgsmål fra det dykkerfirma vi arbejder med her i Punta Cana: Conditions in October can actually be pretty good. We always need to be careful of any storms passing that can affect the ocean, but generally conditions are good. Jeg håber det kan bruges. Venlig hilsen, Ragnhild.