Stranden

Langt de fleste turister rejser til Punta Cana for at nyde de fantastiske strande. Drømmen om at slænge sig på en kridhvid sandstrand under et palmetræ og med en Piña Colada i den ene hånd er nok en som mange kan nikke genkendende til. Og i Punta Cana har du rig mulighed for at udleve denne drøm.

Der er mange strande at vælge mellem. Bor du på et af de mange hoteller, har du nem adgang til stranden, og i nogle tilfælde kan du bo direkte ud til den med en fantastisk havudsigt! På den Dominikanske Republik er alle strande offentlige, men selve adgangen til stranden kan privatiseres, hvis der er bygget og dermed blokeret for den. Eftersom stort set hele kystområdet er bebygget med hoteller (hvor man kun har adgang, hvis man bor eller arbejder der), er der kun få steder, hvor de lokale har adgang til stranden.

Kysten, hvor alle hotellerne ligger ud til stranden, strækker sig over ca. 60 kilometer og er inddelt i forskellige områder (se kortet nederst på siden). Længst sydpå ligger Cap Cana ressortet med sin helt ekseptionelle strand Juanillo Beach. Dette regnes for at være en af landets allerbedste (hvis ikke DEN bedste) strand. Det var her alle dominikanerne kom inden Punta Cana blev udviklet og turismen tog over.

Ved siden af Cap Cana ligger Puntacana Resort & Club og Punta Cana Beach. Bevæger du dig længere nordpå kommer du til Cabo Engaño som betyder “det bedrageriske punkt” og ligger ved Cabeza de Toro stranden. Det siges at være punktet, hvor Atlanterhavet og de Caribiske Hav mødes.

Den berømte Bávaro Beach, som i 2012 fik tildelt det blå flag, hører til en af verdens top-10 strande. Standen starter ved Barceló Bávaro Beach Resort og strækker sig indtil El Cortecito området og El Cortecito Beach, som er et af de få steder, hvor der stadigvæk er offentlig og åben adgang fra gaden og ned til stranden.

Et eller andet sted mellem Grand Palladium ressortet og Ocean Blue & Sand ligger White Sands Beach. Fra Iberostar ressortet og indtil det kæmpemæssige Hard Rock Hotel & Casino strækker Arena Gorda Beach (den fede sandstrand) sig.

Et godt stykke efter Hard Rock hotellet kommer den eneste strand i hele området, som stadig ligger uberørt, og hvor der ingen bygninger er! Macao Beach er et yndlingssted blandt dominikanerne og surferne kommer her tit, da bølgerne kan blive ret store, hvis vinden blæser rigtigt. En del udflugtsfirmaer besøger denne strand til dagligt, og du vil kunne opleve at de kører på stranden med firhjulstrækkere, trucks eller kommer ridende på heste.

Det sidste område efter Macao er Uvero Alto Beach, hvor der ligger et par enkelte ressorts med Sivory hotellet som det sidste.

Selvom strandene ser lækre og enormt rene ud på de fleste billeder, skal du vide, at der naturligvis kan være perioder, hvor der er masser af tang i havet og på stranden. Stort set alle hoteller har dog folk, som hver morgen ved solopgang arbejder på højtryk for at samle tangen sammen og fjerne den inden turisterne kommer ud af sengen.

Klik på kortet nedenfor 2 gange for at se det i et større format.