Sådan betaler du

Valutaen i den Dominikanske Republik er den Dominikanske Pesos (DOP). 100 Pesos svarer til ca. 15 kroner eller 2.50 USD. Du kan regne ud hvor meget tingene koster HER

I butikkerne vil du se, at det amerikanske dollartegn $ både bruges til priser som er i USD og i DOP. Vær opmærksom på om der står RD$ (Républica Dominicana) eller US$ på varerne.

Kreditkort

Langt de fleste steder kan du betale med kreditkort – VISA, Master Card og American Express er de mest almindelige og de mest accepterede i butikker, på restauranter og andre steder. Når du betaler med kreditkort, vil beløbet som regel blive trukket i Pesos, da det kun er få virksomheder der kan trække i USD. Spørg for en sikkerheds skyld, hvilken vekselkurs virksomheden bruger, da det er helt normalt at virksomheder selv sætter deres egen vekselkurs, der kan være lavere eller højere end den officielle. Når du tjekker din netbank, vil du opdage at det reelle beløb som du har betalt i mange tilfælde afviger med det du betalte i på stedet. Virksomheden omregner beløbet fra USD til DOP og din bank regner derefter beløbet tilbage til danske kroner. Det endelige beløb afhænger således af hvilken vekselkurs din bank bruger.

Vil du undgå tvivl og besvær med vekselkurser og hellere betale kontant for dine indkøb, kan du altid betale med enten USD, DOP eller Euro.

Vil du hæve kontanter fra en hæveautomat, skal du være opmærksom på, at du kun kan hæve DOP! Det kan ikke lade sig gøre at hæve USD fra dit kreditkort – heller ikke i banken. Hvis du ønsker USD og går i en bank for at hæve fra dit kreditkort, bliver beløbet først trukket i DOP, hvorefter det bliver vekslet til USD til bankens kurs.

Når du hæver kontanter, så bed altid om at få små sedler (50, 100, 200, 500 eller 1000) og undgå så vidt muligt 2000 Pesos sedlerne. De blå 2000 Pesos sedler bliver hyppigt forfalskede, og i mange tilfælde vil mindre virksomheder ikke have nok kontanter til at give dig penge tilbage, hvis du betaler med 2000 Pesos.

Du kan støde på både butikker, restauranter og barer, hvor du ikke kan betale med kreditkort. Hvis du ikke har kontanter på dig, så spørg for en sikkerheds skyld inden du køber noget på stedet for at undgå problemer, når du skal betale.

Momsen

I den Dominikanske Republik er der (ligesom i Danmark) moms på alle varer, som svarer til 18%. Hvis du handler et sted og vil betale kontant uden at få en kvittering, kan du nogle gange godt forhandle om momsen og bede om, at den ikke kommer med i prisen. Den går som regel i små souvenirbutikker, eller hvis du handler “ude på landet”. Det er langt sværere at slippe afsted med, hvis du handler i “rigtige” butikker eller i shopping centre.

Herunder kan du se, hvordan de Dominikanske Pesos ser ud. Der findes også mønter – 1, 5, 10 og 25 Pesos.

prensa_afiche

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s