Punta Cana

Punta Cana er hovedsædet for turisme på den Dominikanske Republik. Langt de fleste turister ankommer fra hele verden til Punta Cana International Airport (PUJ), og hvert år kommer der flere og flere. Allerede fra januar til maj 2012 ankom 1.140.961 turister via Punta Cana lufthavnen, der rent faktisk er en privat lufthavn ejet af Grupo Punta Cana.

Bag Grupo Punta Cana står en lille gruppe investorer, der består af Frank R. Rainieri (dominikaner), Theodore W. Kheel (amerikaner), Oscar de la Renta (dominikaner – verdensberømt modedesigner) og Julio Iglesias, som de fleste vel nok kender. I 1969 blev ideen til et kæmpe projekt skabt, og de fine herrer gik sammen om at udvikle det, der i dag er Puntacana Resort & Club, som bl.a. inkluderer lufthavnen, Puntacana Hotel, Tortuga Bay Hotel, La Cana golfbanen (designet af P. B. Dye), Corales golfbanen (designet af Tom Fazio), en international skole, en marina med restaurant La Yola, en lille by hvor der ligger butikker/restauranter/supermarked/lejligheder/huse, et økologisk research center, det super private og eksklusive boligområde “Corales”, hvor Oscar de la Renta, Julio Iglesias, Mikhail Nikolaevich Baryshnikov (ham russeren fra Sex & the City), m.fl. har deres huse, og hvor Bill og Hillary Clinton ofte er på besøg (Hillary Clinton er gode venner med Oscar de la Renta).

Hvad betyder Punta Cana? Inden de fire herrer købte det enorme stykke land, der skulle rumme deres projekt, var det rigtige navn for den sydøstlige kyst “Punta Borrachón” som betyder “det fulde punkt”. Frank Rainieri indså dog hurtigt, at dette navn nok ikke ville lyde så attraktivt, så han ændrede det til “Punta Cana” – efter et område med samme navn, som lå længere sydpå. “La Punta” betyder på spansk “spidsen” eller “punktet” og “Cana” er en bestemt type palmetræ som er udbredt i området.

De fleste turister der ankommer til området tror, at når de ankommer til Punta Cana så ankommer de til en byen af dette navn. Hvad de ikke ved er, at “byen” er delt op i mange forskellige dele, som hvert har sit eget navn. Således består “byen”, som strækker sig ca. 60 kilometer langs den Dominikanske østkyst, af områderne Cabeza de Toro, Bávaro, Los Corales, El Cortecito, Arena Gorda, Macao og Uvero Alto. For at gøre tingene lidt nemmere, kaldes hele området i daglig tale for Punta Cana (hvilket vi også har valgt at gøre) og mange af hotellerne inkluderer Punta Cana i deres navn – også selvom de rent faktisk ikke ligger i Punta Cana.