Udflugter

I Punta Cana er der rigtig mange udflugter at vælge imellem, hvis du skal ud og have det lidt sjovt og samtidig se på området uden for hotellet. Der findes både halvdags- og heldagsudflugter, hvor du f.eks. kan komme ud og sejle med katamaran, snorkle, ride på heste, sejle din egen speedbåd, m.m. Vælger du en halvdagsudflugt, som typisk varer 4 timer, kan du enten vælge at tage afsted om morgenen eller om eftermiddagen. Ved en heldagsudflugt skal du altid afsted tidligt om morgenen (ved 7-tiden) og kommer først tilbage igen omkring 17-18 tiden.

På udflugtsområdet er Punta Cana lidt af en “kopiby” – der er få udflugter som er originale (de oprindelige udflugter som startede i sin tid) og en masse, der er dukket op i de sidste 8 år, som mere eller mindre er kopier. På de næste sider får du et overblik over de bedste og mest anbefalelsesværdige udflugter.

Desværre er udflugterne ikke helt billige, og der findes stort set ingen under USD 100. Hvis du rejser i højsæsonen mellem november og maj, er det en god ide at booke udflugterne i god tid – gerne minimum 1 eller 2 dage i forvejen. Nogle udflugter er enormt populære og har ikke meget plads. I lavsæsonen skal du være opmærksom på, at udflugterne oftest lukker ned et par dage om ugen, da der ikke er nok turister til at fylde pladserne op. Af denne årsag anbefales det stadigvæk at være ude i god tid, for at være sikker på, at du kan komme afsted i løbet af din ferie.

Skal du på en udflugt, hvor du skal ud og sejle eller snorkle, så husk at medbringe følgende (har du dit eget snorkeludstyr, kan du medbringe det, selvom det altid er inkluderet i udflugterne):

  • Badetøj og badesandaler
  • Strandhåndklæde
  • Solcreme
  • Kamera
  • Eventuelt skiftetøj og andre strandting
  • Kontanter til køb af souvenirs

Skal du på en heldagsudflugt er det en god ide at huske følgende:

  • Tag noget behageligt tøj på. Hvis du skal ind og se på de katolske katedraler, må du ikke have bluser uden ærmer eller lårkort på.
  • Overvej dine sko! Det bedste er et par kondisko eller lukkede sandaler som ikke er ubehagelige at gå i en hel dag. Glem de højhælede sko!
  • Tag lidt kontanter med i tilfælde af at du skal købe souvenirs
  • Husk dit kamera … og solcremen.

Er du gravid, skal du være opmærksom på, at der vil være en del udflugter som du ikke kan tage på. Det er altid en god ide at informere om dette, når du booker dine udflugter, så du ikke risikerer at få problemer bagefter.

Børn under 2 år kommer oftest gratis med på udflugterne, mens børn mellem 2 og 12 år oftest betaler omkring halv pris.