Pukkelhvaler (jan-mar)

Hvert år, fra midten af januar til slutningen af marts, kommer tusindvis af pukkelhvaler ned fra det kolde nord og tilbringer et par måneder ved den Dominikanske Republik. Hvis du er på ferie i Punta Cana i denne periode, kan det varmt anbefales, at du tager på denne spændende heldagsudflugt til Samaná halvøen, der ligger på nordkysten af den Dominikanske Republik. Ifølge WWF (World Wildlife Fund) betragtes Samaná bugten som et af de bedste steder i verden, hvor pukkelhvalerne kan ses og opleves.

Sansynligheden for at se hvaler afhænger helt af “vind og vejr”, og da der er tale om dyr, der lever og svømmer frit i bugten (og ikke er i fangeskab), kan det ikke garanteres, at du overhoved kommer til at se hvaler på denne tur. Men eftersom det er NU de er her, så er chancerne ret gode. Vær lynhurtig med kameraet, for pludselig kan der være “bid”, og så kan det gå meget stærkt. Hvalerne kan være oppe over havoverfladen og under igen nærmest i løbet af få sekunder.

Båden kan være ude fra ca. 45 minutter til over en time. Det hele afhænger af, hvor hurtigt pukkelhvalerne bliver set og båden begynder at følge efter, samt hvor mange andre både der er i nærheden. Ifølge dominikansk lov er der strenge regler for, hvor mange både der må følge samme pukkelhval(er) samt hvor længe, simpelthen for at beskytte dem så meget som muligt – især hvis de har unger.

På turen får du en masse “once-in-a-lifetime” oplevelser, der inkluderer følgende:

 • Afhentning på dit hotel og transport til Punta Cana lufthavnen, hvorfra turen går til Samaná med et mindre fly (ca. 45 minutters flyvning). Hvis vejret er godt, får du den mest fantastisk udsigt af kysten og landet under flyveturen.
 • Velkomst i Samaná lufthavnen af tour guider samt informationer om dagens begivenheder og udlevering af søsyge-piller. Som guiderne nogle gange siger, så er der ingen grund til at spille helt!
 • Transport i safari-busser (inddelt efter sprog) fra lufthavnen til havnen. Turen går gennem det smukke og frodige landskab der er et af kendetegnene for Samaná, hvor turismen endnu ikke er så udbredt som i Punta Cana, og hvor du har mulighed for at få et indblik i, hvordan almindelige dominikanere lever.
 • Sejltur med motorbåd  i Samaná bugten – på udkig efter pukkelhvalerne. Skynd dig at få en plads helt ude i en af siderne, så du har bedst mulighed for at se og tage billeder under sejlturen. Undervejs fortæller guiderne om pukkelhvalerne.

Efter en forhåbentlig adrenalin-pumpende sejltur, hvor der er blevet set masser af pukkelhvaler, er det tid til at fortsætte programmet med forfriskninger samt frokost.

Resten af dagen inkluderer…

 • Besøg på øen Cayo Levantado (også kendt som Bacardi Island), med frokost og tid til at nyde stranden og svømme i havet.
 • Transport med safari-bussen tilbage til lufthavnen, derefter fly tilbage til Punta Cana lufthavn og bus tilbage til dit hotel.

Husk at medbring følgende på denne udflugt:

 • Badetøj, strandhåndklæde og solcreme
 • Kamera
 • Penge til at leje sokker, købe drinks, souvenirs eller give drikkepenge (kontanter)

Værd at vide:

 • Sejlturen kan være hård afhængig af vejret. Redningsvester udleveres og skal bæres under hele sejlturen.
 • Hvis du er gravid eller har problemer med ryggen, så overvej om du kan deltage uden problemer eller spørg inden du booker udflugten.
 • Frokost og drikkevarer er inkluderet. På hjemturen serveres der også drikkevarer på safari-bussen.
 • Du behøber ikke at medbringe dit pas.
 • Børn skal følges med mindst en voksen. Udflugten kan være uegnet for små børn.

Pris per person: USD 315

Vil du gerne ud og se pukkelhvaler, så kontakt os via email HER

Klik på billederne for at se dem i et større format

Information og priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer, som kan forekomme uden varsel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s