Pukkelhvaler (jan-mar)

1280px-humpback_stellwagen_edit

BESTIL DENNE UDFLUGT

Hvert år, fra midten af januar til slutningen af marts, kommer pukkelhvalerne ned fra det kolde nord og tilbringer et par måneder ved den Dominikanske Republik. Hvis du er på ferie i Punta Cana i denne periode, kan det anbefales, at du tager på denne spændende heldagsudflugt til Samaná halvøen, der ligger på nordkysten af den Dominikanske Republik. Ifølge WWF (World Wildlife Fund) betragtes Samaná bugten som et af de bedste steder i verden, hvor pukkelhvalerne kan ses og opleves.

Hvalturen starter d. 22. januar, 2020 og varer indtil omkring d. 20. marts, 2020. De nøjagtige datoer kan dog variere alt efter hvornår hvalerne kommer og tager afsted igen!

Sansynligheden for at se hvaler afhænger helt af “vind og vejr”, og da der er tale om dyr, der lever og svømmer frit i bugten (og ikke er i fangeskab), kan det ikke garanteres, at du overhoved kommer til at se hvaler på denne tur. Men eftersom det er NU de er her, så er chancerne ret gode. Vær lynhurtig med kameraet, for pludselig kan der være “bid”, og så kan det gå meget stærkt. Hvalerne kan være oppe over havoverfladen og under igen nærmest i løbet af få sekunder.

1024px-jubartes_em_abrolhos

Båden kan være ude fra ca. 45 minutter til over en time. Det hele afhænger af, hvor hurtigt pukkelhvalerne bliver set og båden begynder at følge efter, samt hvor mange andre både der er i nærheden. Ifølge dominikansk lov er der strenge regler for, hvor mange både der må følge samme pukkelhval(er) samt hvor længe, simpelthen for at beskytte dem så meget som muligt – især hvis de har unger.

1024px-ballena_jorobada_y_ballenato_en_bahia_malaga

På turen får du en masse “once-in-a-lifetime” oplevelser, der inkluderer følgende:

 • Afhentning på dit hotel og transport med bus til Las Cañitas (ca. 1 time – 1 time og 30 min), hvorfra man går ombord på en båd.
 • Sejltur med motorbåd  i Samaná bugten – på udkig efter pukkelhvalerne. Skynd dig at få en plads helt ude i en af siderne, så du har bedst mulighed for at se og tage billeder under sejlturen. Undervejs fortæller guiderne om pukkelhvalerne.

Efter en forhåbentlig adrenalin-pumpende sejltur, hvor der er blevet set masser af pukkelhvaler, er det tid til at fortsætte programmet med forfriskninger samt frokost.

IMG_0123

Resten af dagen inkluderer…

 • Besøg på øen Cayo Levantado (også kendt som Bacardi Island)
 • Frokostbuffet, inkl. 1 drink per person (der er mulighed for at købe flere drikkevarer)
 • Tid til at svømme og nyde stranden

Husk at medbring følgende på denne udflugt:

 • Badetøj, strandhåndklæde og solcreme
 • Kamera
 • Penge til køb af ekstra drinks, souvenirs og drikkepenge (kontanter)

cayo_levantado_samana_dominican_republic1

Værd at vide:

 • Sejlturen kan være gyngende, hvilket afhænger af vejret. Redningsvester udleveres og skal bæres under hele sejlturen.
 • Det kan anbefales at du tager en søsygepille om morgenen.
 • Turen er ikke egnet hvis du er gravid, har bevægelsesproblemer eller lider af hjertesygdomme – spørg inden du booker udflugten!
 • Frokost og drikkevarer er inkluderet. Der serveres også drikkevarer på båden.
 • Børn skal følges med mindst en voksen. Udflugten kan være uegnet for små børn.

Priser med bus:
USD 159 for voksne
USD 99 for børn fra 3-12 år

BESTIL DENNE UDFLUGT

Information og priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer, som kan forekomme uden varsel.

Save