Chilanguito dekorationer

Chilanguito Banda

Hvis det mexicanske køkken er noget for dig, så ligger en af de beste restauranter godt gemt af vejen i Friusa, som er det Bávaros centrale område i nærheden af Texaco benzintanken (der er kun en Texaco tank i byen!). Det er ikke et sted, hvor turister normalt kommer, men her spiser de lokale ofte og gerne til frokost. Punta Cana har en del små mexicanske restauranter, som dukkede op for et par år siden, da det mexicanskejede Moon Palace Resort (i dag Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana) åbnede.

Moon Palace tiltrak hundredvise af mexicanere, som fik arbejde her og dermed bosatte sig i Punta Cana. Chilanguito Banda var en af de små restauranter som åbnede på denne baggrund. Egentlig er stedet nok mere et gadekøkken og stedet ser ikke ud af ret meget, men man bør ikke lade sig narre af udseendet.

Her sidder man på bænke ved borde i det udendørs område og har fri udsigt til kokken, som laver maden for åbent vindue. Lad dig ikke skræmme af de par gadehunde, som normalt altid holder til ved restauranten i håb om at få lidt rester – de er ganske fredelige og ligger for det meste bare og sover i skyggen.

Til frokost er der normalt altid travlt, men servicen fejler ikke noget og er som regel altid hurtig. Der serveres forskellige, autentiske mexicanske tacos, tortillas, fajitas, m.m. Menukortet er på spansk, og de søde tjenerinder taler ikke ret meget engelsk, så hvis du ikke i forvejen kender det mexicanske køkken, kan det være en spændende udfordring og oplevelse at bestille maden og se, hvad der efterfølgende bliver serveret.

Prøv fx deres “Alambres” med “mixto de 2 o 3 carnes” som er små hvede tortillas, der serveres med 2 eller 3 slags kød, der steges med løg, peberfrugt, krydderier og ost og serveres med forskellige “salsas” (sovse), lime, friskhakket løg og guacamole. Der bliver lagt bestik på bordene, men de små tortillas spises bedst og nemmest med fingrene. Af samme årsag står der altid en flaske hånd sanitizer på bordene.

Husk at medbringe kontanter, da det ikke er muligt at betale med kreditkort på restauranten.

Prisniveau: $$

Vil du gerne spise på Chilanguito, så kontakt os via email HER

Klik på billederne for at se dem i et større format

Information og priser er vejledende og der tages forbehold for ændringer, som kan forekomme uden varsel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s