10 ting du bør købe

Den Dominikanske Republik er kendt for mange forskellige produkter, som du både kan nyde under din ferie og tage med hjem som souvenirs. Gå ikke glip af …

  1. Kaffe – landet laver noget af den bedste kaffe i hele verden, som er fyldig og stærk. Der er mange forskellige mærker at vælge imellem, men gå efter den populære Santo Domingo kaffe, som købes i en hvid og rød pose, enten som hele bønner eller malet.
  2. Kakao – vidste du at den Dominikanske Republik er en af verdens største eksportører af kakaobønner og især af økologisk kakao? Du finder kakao både som pulver (groft eller fint) eller som kugler som du fx kan putte i en kop varm mælk sammen med lidt sukker og kanel.
  3. Rom – den Dominikanske Republik er kendt for sin mørke, gyldne rom, der ligger på toppen af verdensranglisterne. Der er to store mærker som du skal gå efter – Brugal og Barceló. Køb den billige rom, hvis du skal blande den med fx cola (Cuba Libre) eller sprite (Santo Libre). Hvis du skal have en helt ekseptionel rom, skal du købe Barceló Imperial. Den er så fin, at den drikkes som en cognac, evt. med et par isterninger i glasset.
  4. Mamajuana – denne spøjse dominikanske drik siges at være kuren mod alt ondt samt et fremragende potensfremmende middel. Det tror dominikanerne i hvert fald på! Mamajuana er en blanding af rom, grenadine, honning, vanille og rødvin der hældes på en flaske fyldt med rødder, blade og bark. Efter at have trukket i nogle dage, er den klar til at blive drukket. Alt efter hvordan den er blandet, kan den enten være meget sød, rund og fyldig eller den kan være meget stærk (hvis der er meget rom i). Du kan både købe flaskerne med rødder, blade og bark med eller uden alkohol, MEN vær opmærksom på, at hvis du køber flasken uden alkohol, må du ikke transportere den ud af landet! Det bedste er nok at købe den færdigblandede Mamajuana.
  5. Cigarer – den Dominikanske Republik er måske ikke lige så verdensberømt, når det kommer til håndrullede cigarer, som fx Cuba, men de fleste Cubanske cigarer produceres faktisk i den Dominikanske Republik! Vi anbefaler en tur til Don Lucas Cigars, hvor du kan se, hvordan cigarerne håndrulles og købe alle de store mærker samt Don Lucas’ egne cigarer, der er rangeret blandt verdens 10 bedste cigarer.
  6. Smykker – den mest populære smykkesten i landet er den lokale Larimar. Det er en helt unik, turkisblå sten, som kun findes i den Dominikanske Republik. Den graves ud af miner i bjergene og kommer i mange forskellige nuancer. Derudover vil du også kunne finde mange smykker lavet af rav samt koralsten.
  7. Malerier – du vil hurtigt opdage, at dominikanske malerier sælges overalt og i mange, farvestrålende farver. Der er mange motiver at vælge imellem og mange størrelser. Har du forelsket dig i et stort maleri men er i tvivl om, hvordan du skal få det ned i kufferten, så fortvivl ikke. Sælgerne piller kanvasset af rammen og ruller det sammen, så du nemt kan have det med. Så skal du bare købe en ramme, når du kommer hjem.
  8. Figurer – du vil hurtigt få øje på de mange smukke figurer, der sælges i alle forretninger. Der er både håndskårne træfigurer af fx damer, keramikfigurer af kvinder uden ansigter som repræsenterer den dominikanske races mangfoldighed samt figurer af de gamle Taino Indianere.
  9. T-shirts – alle kender vist de berømte “I Love …” t-shirts med de sorte bogstaver og det røde hjerte. I Punta Cana er der kommet en ny version. Den sorte I LOVE PUNTA CANA t-shirt med bogstaver i regnbuefarver er blevet meget populær i den seneste tid.
  10. Koraller og konkylier – dette sidste punkt er bestemt ikke en anbefaling, men tværtimod et råd om ikke at købe nogen af de mange koraller og konkylier, du sikkert vil støde på under din ferie. Vær opmærksom på at disse anses som truede dyrearter, og det er strengt forbudt at købe dem eller tage dem med hjem. Finder du en rigtig smuk konkylie, så tag hellere et billede af den.

Husk toldreglerne for hvor meget du må have med hjem fra ferien! Tjek dem HER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s