Har du hørt om Mamajuana?

Mamajuana

Hvad er Mamajuana?

Du vil med sikkerhed blive tilbudt en Mamajuana (Mama Juana) på et eller andet tidspunkt under din ferie i Punta Cana. Første gang vil du sikkert blive forskrækket og tro, at du bliver tilbudt marihuana (marijuana)… indtil bartenderen eller tjeneren (eller hvem det nu er, der tilbyder) hiver en flaske frem med en masse underlige ting og en mørk væske indeni. Læs resten

10 ting du bør vide før du rejser til Punta Cana – Del 2

10 ting du bør vide før du rejser til Punta Cana

I sidste uge skrev vi første del at de 10 ting du bør vide før du rejser til Punta Cana. Her kommer de sidste 5 ting….

Læs resten

10 ting du bør vide før du rejser til Punta Cana – Del 1

62326ce1-f167-40b3-b0be-bf4ada5581c7.1.10

Punta Cana er nok en af de mest populære feriedestinationer i Caribbean. Her findes stort set alt, hvad du behøver for at få en fantastisk badeferie: Solskin, hvide sandstrande, lækkert havvand, tropiske palmetræer, farverige cocktails, osv., osv.

Når du har booket din rejse til Punta Cana, og før du tager afsted, er der nogle ting, du bør vide, så du bedre kan planlægge din ankomst.

1. Turistvisum & pas

Du skal ikke søge om visum hjemmefra for at rejse til den Dominikanske Republik og Punta Cana. Alle turister, der ankommer til lufthavnen i Punta Cana, skal købe et turistvisum. Det koster USD 10 per person og kan kun betales kontant, hvis du vælger at købe det i lufthavnen ved ankomsten. Du kan også købe dit turistvisum online, så du kan gå i ”hurtig-køen” ved ankomsten og direkte til paskontrollen. Læs mere her.

Tjek udløbsdatoen på dit pas, for dette skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

2. Forudbestil transport til hotellet

Hvis du ankommer til Punta Cana ”uforberedt” kan det virke ret stressende og uoverskueligt. Der kan være rigtig mange mennesker og nye indtryk som man skal håndtere ovenpå en lang og trættende flyrejse. Du vil højst sandsynlig blive overrendt af folk, som forsøger at sælge dig alt fra A-Å allerede, mens du står og venter på din baggage og/eller inden, du er kommet ud af lufthavnen.

Hvis du bestiller din transport til hotellet allerede hjemmefra, kan du med fordel ignorere alle der forsøger at ”hjælpe” dig, og bare koncentrere dig om at finde chaufføren, der holder et skilt med dit navn på. Når du har fundet ham, behøver du ikke bekymre dig om priser og betaling (udover drikkepenge, hvis du ønsker at give dette), da du allerede har betalt for transporten.

3. Valuta

Den officielle valuta i Punta Cana er dominikanske Pesos (DOP / RD$), men du behøver ikke at veksle til Pesos hjemmefra. Du kan betale med USD samt kreditkort alle steder. Hvis du betaler med USD, så vær opmærksom på at vekselkursen ikke er den samme alle vegne. Læs mere her.

IMG_8099

4. Vejrudsigten

Kigger du på vejrudsigten for Punta Cana, siger den typisk: Regn, overskyet, lidt sol, let overskyet, spredte byger, osv. Vi bliver ofte også spurgt om det i perioder regner hele tiden i Punta Cana, hvilket egentlig sker ret sjældent – med mindre der er en tropisk storm eller orkan i området. Den Dominikanske Republik er et tropisk land, og regn forekommer oftest i hurtige og kraftige byger der varer 5-15 minutter, hvorefter solen kommer frem igen. Regnbyger forekommer også meget lokalt, dvs. at selvom det regner et sted, kan det være højt solskin og tørt 10 minutters kørsel væk. Så gå ikke for meget op i, hvad vejrudsigten siger.

5. Topløs er generelt ikke okay

Det er generelt en god ide at respektere et lands regler og kutymer, når man rejser og er turist. Den Dominikanske Republik er et katolsk land, så det er generelt ikke velanset for kvinder at gå topløs på stranden, og nogle hoteller tillader bogstavelig talt ikke, at kvinder går topløs.

Fortsættelse følger….

God rejse og god ferie!

Inspireret af artiklen PUNTA CANA – 10 THINGS TO KNOW BEFORE YOU GO.

Skal du med til Punta Cana Food Fest 2017?

Punta Cana Food Fest

Puntacana Food Fest 2016 (lånt af Puntacana Resort & Club’s Facebook side)

 

Hvis du kan lide mad og befinder dig i Punta Cana lørdag d. 17/6, har du måske lyst til at deltage i Puntacana Food Fest 2017…?

Læs resten

Er du i Punta Cana til Global Wellness Day 2017, så læs med her!

Screen Shot 2017-05-31 at 1.19.31 PM

Den 10. juni er det Global Wellness Day (GWD), som fejres over hele verden – også her i Punta Cana. Der er ingen tvivl om at wellness og sundhed efterhånden er et emne som mange mennesker prioriterer højt i hverdagen. Vi vil jo alle gerne leve godt og have det godt – i hverdagen såvel som på ferien.

”En dag kan ændre hele dit liv”. Sådan lyder slogannet for GWD som startede i Turkiet i 2012. I 2016 blev dagen fejret i mere end 90 lande og 3000 steder i verden og i år falder dagen på d. 10/6, som vil blive fejret i mere end 100 lande og 4000 steder.

Formålet med Global Wellness Day er…

 • At godkende vores livsværdier
 • At stoppe op og tænke
 • At leve stressfrit og frigøre os fra hverdagens stress og dårlige vaner
 • At slutte fred med os selv
 • At skabe opmærksomhed omkring det at leve godt – i dag og alle årets dage

Screen Shot 2017-05-31 at 1.31.49 PM

Hvad er wellness?

Wellness er aktiv proces, hvor man lægger vægt på at leve med en bevidsthed omkring et sundt og meningsfyldt liv. Det handler ikke kun om at leve sundt, dvs. sygdomsfrit liv men også om at udvikle sig fysisk såvel som mentalt for at opnå et mere tilfredsstillende liv på alle fronter – et liv med mere glæde.

Wellness is a state of complete physical, mental, and social well-being, and not merely the absence of disease or infirmity. – The World Health Organization.

For at opnå et bedre, sundere og mere tilfredsstillende liv foreslår organisationen bag GWD at inkludere følgende 7 aktiviteter i hverdagen og gøre disse til en del af din livsstil:

 • Gå – bevæg dig i en time dagligt
 • Drik mere vand
 • Undgå brug af engangs plastikflasker (og engangs plastik generelt)
 • Spis sund mad
 • Gør en god gerning
 • Spis aftensmad med folk du holder af (familie, venner…)
 • Gå i seng klokken 22

Global Wellness Day i Punta Cana

I Punta Cana fejres Global Wellness Day bl.a. i Puntacana Resort & Club. D. 9/6 er der gratis “full moon” yoga klokken 19:00 i Six Senses Spa ved instruktør Yira Carrasco Kemlin, som er certificeret yogalærer og underviser i Punta Cana.

Screen Shot 2017-05-31 at 12.54.45 PM

Den 10/6 fejres Global Wellness Day med et specielt tilbud på aktiviteter på The Westin hotellet i Puntacana Resort & Club.

Der vil være yoga, aktiviteter for børn, wellness marked med økologiske produkter og varer samt en speciel wellness workshop i Six Senses Spa.

Prisen for at deltage i aktiviteterne på The Westin er USD 45 for voksne og USD 22 for børn, inklusiv frokost (buffet) og sunde drikkevarer. Prisen betales direkte til hotellet.

Der er begrænsede pladser.

Hvis du vil med, så skriv til os på info@grouppalmera.com for at høre nærmere. Du kan også læse mere om Global Wellness Day her https://www.globalwellnessday.org.