Hvordan sender jeg postkort hjem til Danmark?

Husk solbrillerne - også til dine børn - Dansk Punta Cana Guide

Hvis du er typen, der synes, at det er hyggeligt at skrive og sende postkort hjem til venner og familie, skal du være opmærksom på, at den Dominikanske Republik ikke har et særligt velfungerende postvæsen.

Hvis du går ud i byen vil du nok hurtigt lægge mærke til, at der ikke eksisterer et posthus eller postkasser. Nogle ressorter har deres egen postkasse, men om dit postkort nogen sinde dukker op hos modtageren, kan ikke garanteres.

Det er sket, at postkort der blev sendt fra den Dominikanske Republik først dukkede op hos modtageren i Danmark 3 måneder senere! Hvis du absolut skal sende postkort, så køb dem under din ferie og vent eventuelt med at sende dem til du har fødderne på Europæisk grund igen.

Skal jeg vaccineres, inden jeg rejser til den Dominikanske Republik?

Pakkeliste til Punta Cana - www.danskpuntacanaguide.com

Hvis du skal på ferie i 1-4 uger til et af de almindelige turiststeder, anbefaler Statens Serum Institut følgende vaccinationer:

– Stivkrampe og Difteri
– Hepatitis A

Du skal være opmærksom på, at der i perioder kan forekomme tilfælde af dengue, zika og chikungunya. Der findes dog ingen vaccination mod disse sygdomme der transmitteres via myg.

Der er desuden risiko for malaria året rundt, særligt i de vestlige provinser Elias Pina, San Juan og Dajabon. Risikoen i andre områder (bl.a. Punta Cana, Santo Domingo, Puerto Plata og andre turistområder) er meget lav.

Læs eventuelt mere på Statens Serum Institut eller kontakt din læge.

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg under ferien?

Hospiten Bavaro

Hvis du bor på et hotel, er der som regelt et 24-timers lægehus på stedet. Bliver du alvorligt syg eller kommer til skade og skal på hospitalet, findes der 2 gode hospitaler i Punta Cana som hotellerne arbejder sammen med og vil henvise dig til.

Husk altid at medbringe dit pas, kreditkort og rejsesygesikringsbevis, hvis du skal til lægen. Tjek eventuelt med din rejseforsikring for at være sikker på, hvad den dækker, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du ikke har nogen rejseforsikring, skal du være forberedt på at du skal betale regningen inden, du kan forlade hospitalet igen OG at det muligvis kan blive en dyr omgang!

Mange turister kommer en tur til lægen fordi de f.eks ikke har drukket nok væske og er blevet dehydreret, fordi de har fået for meget sol eller har fået dårlig mave. Med lidt sund fornuft kan du selv gøre meget for at undgå disse problemer.

Drik altid rigeligt med vand hele dagen igennem. Husk solcremen for solen er enormt stærk! Lig aldrig direkte i solen på stranden (du bliver altså også brun, hvis du ligger i skyggen!) og pas meget på middagssolen.

Drik ikke for meget alkohol på stranden eller i poolen. Spis lidt yoghurt natural om morgenen (det kan ofte hjælpe med at holde maven i orden) og vær lidt forsigtig med at spise salat og andre rå madvarer. Hvis man drikker/spiser enormt meget kokos, ananas eller andre tropiske frugter eller drikker rigtig mange cocktails med kokosmælk i, sker det ofter, at man får lidt tumlen i maven…

Hospiten Bávaro:
Carretera Higüey
Punta Cana – 500 meter fra krydset i Verón
Tel: +1 (809) 686 14 14
E-mail: bavaro@hospiten.com
Webside: Hospiten Bavaro

Centro Medico Punta Cana:
Avenida España
Bávaro
Tel: +1 (809) 552 1506
Tel: 24-hour emergency +1 (809) 473 7283
E-mail: info@gruporescue.com
Email: rescuecallcenter@gruporescue.com
Webside: www.centromedicopuntacana.com

Punta Cana Doctors (privat lægeklinik):
Boulevard 1ro de Noviembre
Edificio Las Arenas
Punta Cana Village
Tel: +1 (809) 959 4002
E-mail: info@puntacanadoctors.com
Webside: www.puntacanadoctors.com

Restauranter i Punta Cana

12068539_534397706713215_1731638202957218779_o

Når man bor på et af de store all-inklusive hoteller, så sker det ofte, at man ikke kommer så tit udenfor – især ikke for at spise, og det er egentlig lidt syndt, for der ligger mange gode restauranter rundt omkring i Punta Cana. Der ligger naturligvis en masse små spisesteder, der serverer dominikansk mad, men p.g.a. de mange udlændinge, der bor i området, vil du også kunne finde restauranter der serverer italiensk, thai, mexikansk, internationalt, seafood, m.m.

Dominikanerne spiser deres hovedmåltid til frokost, og tager du ud omkring middagstid, finder du en sand travlhed på de små, lokale spisesteder. Dominikanerne spiser “la bandera dominicana” som betyder “det dominikanske flag” og består af hvide ris, brune bønner i sovs, kød og lidt salat.

Dette er den helt traditionelle frokost, som smager rigtig godt. Køddet er forskelligt, og du kan ofte vælge mellem kylling, oksekød eller svinekød, som enten kan være stegt eller kogt i en sovs med lidt grøntsager a la en gulasch. Bliver du tilbudt “moro” er dette en anden slags ris … det er ris som er kogt sammen med små bønner, så det hele bliver rødbrunt og smager fremragende.

IMG_4114

Hvis du kommer et sted, hvor du kan spise “chivo con ron” som er “ged i rom”, så gå endelig ikke glip af denne fantastiske ret, der serveres med ris. Retten minder meget om en gulasch, køddet er så mørt som smør og har en rigtig god smag.

Hvis du ikke er så vild med ris men hellere vil have kartofler eller pommes frites, så prøv den dominikanske variation, som hedder “tostones”. Det er stegte plantaner, som det minder lidt om en grov pommmes frites.

Sidst men ikke mindst bør du smage den dominikanske nationalret, som er en “sancocho”. Det er en meget gedigen suppe, der består af 7 slags kød (hvis den er lavet rigtigt), forskellige grønstager og rodfrugter. En super ret som dominikanerne er meget stolte af.

sancocho-dominicano

Når du spiser ude, skal du være opmærksom på, at der oftest er inkluderet 10% drikkepenge i regningen. Dette sker helt automatisk per den dominikanske lov, men har du fået en god betjening og var maden god, så er det normalt at lægge drikkepenge ved siden af svarende til 5-10% af regningen.

Husk at medbringe kontanter, når du skal ud og spise – det er ikke alle steder du kan betale med kreditkort.

Se mere på siden RESTAURANTER i menuen

Undgå at blive syg på ferien – vask og sprit dine hænder!

7951779626_61e4028309_z

En togtur til lufthavnen, en flyvetur over Atlanten og 14-dage på all-inklusive med masser af andre mennesker, der spiser på de samme restauranter og drikker i de samme barer… det er grobund for rigtig mange bakterier! Læs resten