Er strandene i Punta Cana private eller offentlige?

Er strandene i Punta Cana private eller offentlige? www.danskpuntacanaguide.com

Vi fik for nylig en email fra en dansker, der spurgte, hvordan det forholder sig mht. strandene i Punta Cana, og om de er private eller offentlige. Læs resten

5 alkoholiske drikkevarer du skal smage i Punta Cana

5 alkoholiske drikkevarer du skal smage i Punta Cana

Når du rejser til Caribien og holder ferie i Punta Cana er der SÅ mange spændende ting du ”skal” eller har mulighed for at opleve og prøve. Vi synes altid at det er en god ide at prøve den lokale, dominikanske mad og drikke. Vi har lavet en liste med 5 alkoholiske drikkevarer, vi synes, du skal smage, når du er i Punta Cana. Læs resten

Hvor er den lokale by i Punta Cana?

Den lokale by i Punta Cana - www.danskpuntacanaguide.com

I de sidste par uger har vi fået flere henvendelser fra danskere, som spørger til, hvor den lokale by er i Punta Cana, og hvor man skal bo, hvis man gerne vil kunne gå ud om aftenen, spise på restauranter og kigge på butikker. Læs resten

PGA Tour i Punta Cana

Som I sikkert (måske) har set på vores Facebook side, så havde vi i sidste uge en stor PGA Tour golfturnering her i Punta Cana. Den Latinamerikanske PGA Tour har allerede været her et par gange og ligeså har Champions Touren (senior touren) og Web.com touren, men det er første gang at den rigtige PGA Tour har besøgt den Dominikanske Republik, så det var en enorm stor og vigtig begivenhed for destinationen. Læs resten

Skal du have et pillepas med til Punta Cana?

Tager du medicin og skal du have dine piller med på ferien, så bør du tjekke, om du skal have et pillepas, når du skal rejse til Punta Cana.

Et pillepas er et dokument, som Schengenlandene har godkendt som dokumentation for privatpersoner til indførsel af euforisende medicin til eget brug.

Det meste håndkøbsmedicin kræver ikke noget pillepas (fx hovedpinepiller), men tager du medicin med euforiserende stoffer, som påvirker centralnervesystemet  (fx sovemedicin, stærke smertestillende midler med morfin eller beroligende midler) er det sandsynligt, at du skal have et pillepas – uanset om du normalt køber medicinen i håndkøb eller får det på recept.

Hvis du er i tvivl om den medicin du tager kræver et pillepas, anbefaler vi, at du kontakter det dominikanske konsulat i København direkte for at undersøge det nærmere. Et pillepas er kun gyldigt i 30 dage. Hvis du skal være væk i længere tid, så spørg konsulen hvilke andre regler der evt. gælder dig dig.

Du kan kontakte den dominikanske konsul her:

Larissa Garcia de Bochineck
Honorary Consul for Dominican Republic in Denmark
Telefon: 40 43 57 75
Email: consulrddk@gmail.com

Hvis svaret er, at du skal have et pillepas til din medicin, kan du få et på apoteket. Hvis din medicin normalt fås i håndkøb, skal du have din læge til at skrive en recept først, inden apoteket kan udstede et pillepas til dig.

I nogle tilfælde er det gratis at få et pillepas der er gyldigt i 30 dage, men det kan også være, at du må betale et gebyr.

Uanset om du rejser med medicin fra håndkøb eller på recept, er det altid en god ide at beholde medicinen i dens originale emballage eller i det mindste gemme “brugsanvisningen”, så myndighederne nemt kan se, hvad det er eller så du selv har mulighed for nemt at identificere din medicin og forklare, hvad det er og indeholder.

Læs evt. mere om pillepasset på følgende hjemmesider:

www.apoteket.dk/sundhed/rejse/hvad-er-et-pillepas

www.eu.dk/da/fakta-om-eu/borger-i-eu/sundhed/pillepas

Citat fra: www.apotekeren.dk/kundeservice/pillepas.aspx