Jennifer Lopez koncert i Casa de Campo

jennifer-lopez-live-chavon-jpg

Det er bekræftet, at musik-ikonet Jennifer Lopez kommer til den Dominikanske Republik og holder koncert i Casa de Campo.

Koncerten holdes d. 15. april, 2017 i Altos de Chavon Amfiteater, hvor der er plads til 5000 personer. Koncerten starter kl. 20.30.

Det er J.Lo’s første koncert på den Dominikanske Republik.

Billetterne sælges hos Casa de Campo til følgende priser:

General USD 189
VIP USD 380
Front Stage USD 1000

Vi kan være behjælpelige med at køb af billetter mod et lille gebyr på USD 15 per billet, samt arrangere transport t/r fra Punta Cana. Prisen for en privat transport afhænger af antal personer.

Skriv til os på info@grouppalmera.com for at høre nærmere!

Størrelses- og vægtguide til håndbagage

screen-shot-2017-02-15-at-11-53-20-am

Skal du ud og rejse og har du styr på reglerne for håndbagagen?

Hvis ikke, så har Expedia netop lavet en ret god interaktiv guide, hvor du kan tjekke reglerne for størrelse og vægt hos de forskellige flyselskaber.

Tjek også vores tidligere blog posts med nyttige råd:

Sådan pakker du din håndbagage ultra-effektivt

Sådan pakker du håndbagagen til ferien

Deruodver vil vi lige nævne, at det er en super god ide at pakke lidt tøj med i håndbagagen, så du i det mindste har et sæt skiftetøj og sko, hvis din kuffert ikke ankommer til destinationen sammen med dig!

* * *

Se Expedias guide til håndbagagen her: https://blog.expedia.dk/stoerrelses-og-vaegtguide-til-haandbagage/

Nyt supermarked i Bavaro – JUMBO

img_1960

For godt en måned siden åbnede det nye supermarked JUMBO i Bavaro, Punta Cana. Det er en hypermarket, hvor man kan få “alt” – lidt i stil med Bilka og Føtex hjemme i Danmark. Men selvom JUMBO er stort (og større end alle andre supermarkeder her i byen), så er det ingenting sammenlignet med de forhold, vi er vandt til hjemmefra. Men herovre er det STORT og udvalget er helt okay.

JUMBO åbnede lige før jul, inden de i realiteten var klar, men sådan er det stort set altid herovre…man skal være klar til jul og nytår, når der er flest (handlende) folk i byen.Nu er de dog efterhånden ved at have styr på tingene, så det er en fornøjelse at komme der.

Prismæssigt synes jeg ikke det er så meget anderledes en i fx Pola supermarkedet (der ligger lige ved siden af), men de har et lidt andet udvalg af varer.

img_1961

Hvis du skal ud og handle lidt næste gang du er i Punta Cana, og har lyst til at kigge i JUMBO, så ligger det lige ved siden af San Juan Shopping Centret og Down Town Punta Cana området.

Besøg JUMBO på Facebook eller se mere på deres hjemmeside www.jumbo.com.do

Nu kommer hvalerne – igen!

1280px-humpback_stellwagen_edit

Det er januar, og det betyder, at nu er det endnu engang sæson for at se pukkelhvaler her på den Dominikanske Republik.

De kommer jo hvert år. De store pukkelhvaler, som kan blive op til 15-16 meter og veje 30-40 tons (!), svømmer hele vejen fra det kolde Antarktis til de varme, tropiske vande i Caribien. Her opholder de sig i og omkring Samaná bugten i ca. 3 måneder, inden de igen begiver sig den lange vej tilbage nordpå.

I Caribien avler pukkelhvalerne og oplærer deres “små” babyhvaler, inden turen går hjem igen, og ungerne får lov til at stå på egne ben. I de Caribiske vande parrer hvalerne sig også, så der foregår rigeligt med aktiviteter. Men de spiser ikke her – det har de gjort hjemmefra for at klare den lange rejse, så i Caribien er de vel på en slags fastekur.

humpback_whale_underwater_shot

Hvalturene begynder snart

D. 23. januar, 2017 begynder hvalturene at køre fra Punta Cana. Det er ikke alle og enhver der bare kan tage ud og se hvaler, da der er en masse restriktioner fra miljøministeriet på den Dominikanske Republik for at beskytte hvalerne så meget muligt. Så kun firmaer og både, der har fået særlig tilladelse til at sejle ud for at se og følge hvalerne, kan gøre dette.

Det er kun tilladt at 3 både følger en hval eller en gruppe hvaler af gangen. Bådene skal opholde sig minimum 80 meter fra hvaler der har unger eller minimum 50 meter fra hvaler uden unger. Bådene må kun følge hvalerne i op til 30 minutter.

Der kan dermed sagtens opstå situationer, hvor man på en båd pludselig spotter en hval (hurra!) men efterfølgende må vente på at kunne få lov til at sejle nærmere, hvis denne hval allerede har 3 både der følger den på tættere hold. Både, som ligger i den såkaldte “venteposition”, skal opholde sig minimum 250 meter fra de andre både, som rent faktisk følgerne hvalerne tættere på.

1024px-ballena_jorobada_y_ballenato_en_bahia_malaga

Når man begynder at følge en hval, skal kaptajnen placere bådens motor i “neutral” … og så gælder det ellers bare om at have kameraet fremme og KLAR, for det kan gå meget hurtigt. Selvom hvalerne er kæmpestore, kan det gå fantastisk hurtigt fra de øjeblik den pludselig springer op af vandet til den er væk igen.

Husk også på at alle gerne skal have mulighed for at kunne se… så hvis du sidder helt ude i den en side af båden (anbefales), så lad være med at rejse dig op, så de andre ikke kan se noget.

Tag med på hvaltur

Vi tilbyder “whale watching” udflugten med bus fra Punta Cana. Turen går også med fly, men så koster den næsten USD 400, hvilket vi ofte oplever, at turister synes er alt for dyrt. Turen med bus koster USD 159 for voksne og USD 99 for børn fra 3-12 år. Turen anbefales ikke til mindre børn.

1024px-jubartes_em_abrolhos

Fra Punta Cana går turen med bus hver mandag, onsdag og fredag. Det er en heldagstur fra kl. ca. 7 til kl. ca. 16 – afhængig af hvilket hotel du bor på samt vind og vejr på selve dagen.

Opdatering: Fra d. 1/2 går turen alle dage undtagen om søndagen!

Turen inkluderer ca. 2 timer og 30 minutters “whale watching” (ca. fra kl. 8:30 – 11:00) samt et besøg på den smukke ø Cayo Levantado (ca. fra kl. 11:30 – 2:30), som ligger i Samaná bugten.

På Cayo Levantado serveres der frokost, som består af en typisk dominikansk buffet, inkl. 1 drink. Der er mulighed for at købe flere drikkevarer, så det er en god ide at tage lidt penge med (kort og kontanter).

Tag også gerne badetøj og håndklæde med, hvis du vil bade og sole dig på øen.

Ved 14:30-tiden går turen tilbage til Punta Cana med bus (ca. 1 time).

Skriv til os på info@grouppalmera.com hvis du gerne vil med ud og se hvaler.

Billederne i denne artikel er lånt fra https://en.wikipedia.org/wiki/Humpback_whale

Sanctuary Town Cap Cana er åbnet i Punta Cana

img_2106

Punta Cana er lige vokset lidt mere på det sidste og har nu endnu mere at byde på!

Den 17. december åbnede Sanctuary Town Cap Cana ved Sanctuary Cap Cana hotellet her i Punta Cana. Det er en lille “by” med restauranter og barer i en virkelig hyggelig atmosfære – og den er åben for alle.

img_2080

Det vides ikke, om der på et tidspunkt kommer mere derude, men lige nu består området af følgende:

Mama’s Forno & Pasta (italiensk pizza og pasta)

Fusión Sense & Flavors (restaurant med show cooking og MEGET høj musik)

Caribbean Bites by Chef Leandro Diaz (specialiteter af den dominikanske celebrity kok @chefleandrodiaz)

El Rincón de Paco (spansk tapas og vin)

Sweet House (kager, gelato is og crepes)

Tacos Truck (food truck der serverer mexikanske tacos)

Beers of the World (irsk pub der serverer 40 forskellige slags øl fra hele verden)

Coffee & News (café)

Añejo’s (rom og cigar lounge)

img_2093

Vi var derude fredag aften i sidste uge for første gang og syntes virkelig, det var et hyggeligt sted. Da vi gik rundt og tog billeder, blev vi mødt af en meget venlig mand, som spurgte os, om det var vores første besøg. Vi svarede “ja”, og han inviterede os straks til at spise middag på Fusión restauranten – gratis. Så det accepterede vi, men uheldigvis var det slet ikke et sted for os.

Så vidt vi kunne forstå var det en restaurant med “show cooking” lidt ligesom de japanske Hibachi / Teppanyaki restauranter, hvor man sidder 8-12 personer i en hestesko rundtom et komfur, og maden tilberedes foran en.

Man kunne ikke bestille noget, for menuen var en fastlagt 3-retters menu. Vi sad ved et langt bord, side om side på en lang række (der var vel plads til 15-20 personer) og ventede på, at kokkene skulle ankomme. Imens blev der serveret agurkevand og spillet høj musik, som vi gentagne gange bad om at få skruet en anelse ned (og det gjorde de så).

img_2099

Da kokkene så endelig ankom, blev der skruet OP for musikken, så den nåede et øredøvende og nærmest hjerneblæsende niveau, som fysisk gjorde ondt i ørene! Vi røg op af vores stole og stormede UD af restauranten i en fart, for det havde vi desværre ikke nerver (eller lyst) til at holde ud. …En halv time senere kom de andre gæster ud af restauranten igen. Da var show-middagen så åbenbart færdig. 3 retter på 30 minutter!

I stedet gik vi over på den spanske restaurant “El Rincón de Paco”, hvor vi kunne side udenfor i den lune aften på en super hyggelig lille plads. Betjeningen var venlig, selvom det var tydeligt, at tjenerne endnu ikke var så rutinerede og ikke havde helt styr på menuen.

Det var heller ikke til at få alt, hvad der stod på menuen eller på vinkortet, men heldigvis kunne det lade sig gøre at bestille en god flaske vin fra Sanctuary hotellets vinkort, som var enormt og meget flot – så det gjorde vi!

img_2089

Vi bestilte lidt forskellig tapas, som altsammen var virkelig lækkert. Vi bestilte også en pizza fra Mama’s Forno & Pasta som vi kunne spise på den spanske restaurant. Og da vi var færdige med maden, fik vi dessert fra Sweet House som vi også spiste på den spanske restaurant. Fornemt.

De forskellige tapas kostede mellem USD 8 – 16. Pizzaen kostede ca. USD 10-12 og desserterne kostede alle USD 5-10. Jeg fik en mega tiramisu kop til USD 5 der var super lækker!

img_2110

Hvis du gerne selv vil ud og opleve Sanctuary Town, så ligger den inde i Cap Cana ressorten (i nærheden af Punta Cana lufthavnen). Du behøver ikke, at have nogen reservation for at komme ind, men du skal muligvis registrere dig i Cap Canas “reception” ved hovedindgangen.

Besøg Sanctuary Town’s Facebook side for yderligere informationer.