Hvordan er vejret i Punta Cana?

15156934_1488417464506447_4046889389479996677_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Det er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts

Vi bliver ofte spurgt om vejret herovre i Punta Cana, og lige nu er vi ærlig talt ret trætte af det – vejret, altså!

Det har nemlig været utrolig dårligt vejr de sidste par uger, så man skulle næsten ikke tro, at vi befandt os i det ellers altid så solrige Caribbean.

Normalt …NORMALT regner det mest i maj, september og oktober måned som er de såkaldte “regntider” herovre. Det regner også ofte om aftenen/natten og i de tidlige morgentimer, men heldagsregn samt regnvejr flere dage i træk er meget usædvanligt. Men de sidste par uger (hvor lang tid har det egentlig lige varet? Det føles snart som 100 år!) har det bare regnet, regnet, regnet og regnet… og det regner stadigvæk.

Rigtig mange gader og veje er fuldkommen oversvømmede og ligner floder!

15110930_1488417487839778_8723122752081283858_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Billedet er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts.

Al denne regn er naturligvis slet ikke godt for “business” herovre, og det må ikke være særlig sjovt for alle de dejlige turister, der er rejst langvejs fra i håb og ønske om at få en skøn, solrig og varm ferie i Caribbean. Forhåbentlig nyder de hotellerne og muligheden for at slappe af og bare være væk fra jobbet og hverdagen – også selvom det regner. Og her er jo immervæk varmere end de fleste steder i Europa og Skandinavien lige nu!

Desværre kan vi ikke trylle. Vi kan heller ikke spå om vejret og ej heller gøre noget ved det. Så lige nu sidder vi bare og glor ud på regnen, som siler ned. Indimellem kigger vi lidt på vejrudsigten på www.wunderground.com, som ser sådanher ud lige nu:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-20-pm

OG så glæder vi os indtil videre til på næste tirsdag, hvor det forhåbentligt skulle blive solskin igen (HURRA) – hvis da ikke solen får lyst til at brage frem inden da!

Det skal måske lige nævnes, at vi altså IKKE har nogen orkan herovre for tiden, som normalt ville give store mængder regn. Sådan ser de næste 10 dage ud:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-39-pm

Men vi skal ikke klage ret meget. Det er langt værre i andre dele af den Dominikanske Republik (fx oppe i bjergene eller norpå i Puerto Plata), hvor byer står under vand. Der er blevet erklæret direkte undtagelsestilstand i flere områder af landet og mere end 20.000 skulle være blevet evakueret fra deres hjem! Vi krydser fingre og håber på, at de klarer den.

Læs evt. mere her NASA Analyzes Heavy Rainfall Over Hispaniola https://www.pddnet.com/news/2016/11/nasa-analyzes-heavy-rainfall-over-hispaniola

Artikel om den Dominikanske Republik i Ekstra Bladet

Tidligere på året (i april måned) rejste den danske journalist og redaktionschef på
Politiken Rejsebøger, Tom Nørgaard, til den Dominikanske Republik for at se lidt på destinationen og skrive om den.

Vi (Palmera Travel – Group Palmera) havde fornøjelsen af at assistere med transport på destinationen.

Den første artikel om destinationen kom i Ekstra Bladet d. 5/11, men vi kunne desværre ikke finde den online på avisens hjemmeside, men vi har alligevel mulighed for at dele den her, da vi fik artiklen tilsendt på email.

Vi sender et stort TAK til Tom Nørgaard for også at inkludere en lille notits omkring vores firma her i Punta Cana (se slutningen af artiklen).

Du kan også læse artiklen online her: http://ekstrabladet.dk/ferie/udland/nyt-rejsehit-her-faar-du-den-ultimative-vinterferie/6390452

dom-eb

dom-eb-2

Save

Natural Pool ved Saona Island

Det er fredag (herligt!), og vi havde egentlig bare lyst til at sende en lille hilsen fra Caribbean…samt dele denne lille video.

Godt nok er den optaget i 2013, men der ser stadigvæk nogenlunde sådanher ud.

Videon er taget på en udflugt til den berømte SAONA ISLAND her på den Dominikanske Republik. Det er en heldagsudflugt, som er meget populær bland turister. Fra Punta Cana går turen 3 gange om ugen (man, ons og fre) med afhentning på hotellerne tidligt om morgenen, hvorfra man kører ca. 1 time i bus til byen Bayahibe.

I Bayahibe er der tid til at gå på toilettet, inden man går ombord på de store speedbåde (med plads til ca. 20-30 personer), og så går det ellers for fulde drøn langs kysten og ud til Saona Island. Turen med speedbåd tager ca. 20-30 minutter, og der stoppes undervejs ved den naturlige swimmingpool (natural pool).

Her kan man svømme i det klare, varme og ikke særligt dybe vand…og nyde en rom & cola (eller bare en cola), som serveres fra siden af båden. Der er som regel også en del store og flotte søstjerner, som man kan kigge på og røre/holde. Men hold dem for alt i verden UNDER havoverfladen…ellers kan de ikke trække vejret og lider og/eller dør muligvis, mens du tager billeder af den!

634333748930145817_saona-island-excursion-7.jpg

En solrig dag på Saona Island

Hvad synes du? Ser det ikke bare ALT for lækkert ud? Og har du lyst til at komme med til Saona Island næste gang?

Skriv til os på info@grouppalmera.com for at høre nærmere…

God weekend!

Pukkelhvaler på den Dominikanske Rep.

screen-shot-2016-09-30-at-2-24-35-pm

Har du planer om at rejse til den Dominikanske Republik i perioden fra midten af januar til midten af marts?

Hvis ja, så husk at du i disse måneder har mulighed for at tage ud og se pukkelhvaler. Samaná bugten, der ligger i den nordøstlige del af den Dominikanske Republik, betragtes som et af de bedste steder i verden at se pukkelhvaler.

Hvert år kommer pukkelhvalerne hertil fra det kolde nord og tilbringer 2 måneder her i de varme vande. De føder deres unger og forbereder dem på den lange rejse tilbage nordpå, så snart ungerne er blevet store og robuste nok til at klare rejsen.

Den amerikanske kanal PBS har i samarbejde med BBC produceret serien Forces of Nature, hvori de bl.a fortæller om de fantastiske pukkelhvaler.

Læs mere her: http://mashable.com/2016/09/11/pbs-forces-of-nature-humpback-whales/#iwfcD_F_guqA

Hvis du selv vil ud og se hvalerne, er du velkommen til at kontakte os – også selvom det endnu er for tidligt at booke udflugten!

Den bedste strandferie

Nu hvor orkanen har passeret os, kan vi igen hygge os i solen og nyde stranden og havet!

Har du også brug for lidt inspiration til den bedste strandferie, så se med her på denne skønne video, som vi fandt på Vimeo

Har du allerede bestilt din ferie til Punta Cana, er du velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at booke udflugter eller lign.

Du kan også tjekke vores officielle (engelske) hjemmeside www.grouppalmera.com

Vi håber at høre fra jer!