Nu kommer hvalerne – igen!

1280px-humpback_stellwagen_edit

Det er januar, og det betyder, at nu er det endnu engang sæson for at se pukkelhvaler her på den Dominikanske Republik.

De kommer jo hvert år. De store pukkelhvaler, som kan blive op til 15-16 meter og veje 30-40 tons (!), svømmer hele vejen fra det kolde Antarktis til de varme, tropiske vande i Caribien. Her opholder de sig i og omkring Samaná bugten i ca. 3 måneder, inden de igen begiver sig den lange vej tilbage nordpå.

I Caribien avler pukkelhvalerne og oplærer deres “små” babyhvaler, inden turen går hjem igen, og ungerne får lov til at stå på egne ben. I de Caribiske vande parrer hvalerne sig også, så der foregår rigeligt med aktiviteter. Men de spiser ikke her – det har de gjort hjemmefra for at klare den lange rejse, så i Caribien er de vel på en slags fastekur.

humpback_whale_underwater_shot

Hvalturene begynder snart

D. 23. januar, 2017 begynder hvalturene at køre fra Punta Cana. Det er ikke alle og enhver der bare kan tage ud og se hvaler, da der er en masse restriktioner fra miljøministeriet på den Dominikanske Republik for at beskytte hvalerne så meget muligt. Så kun firmaer og både, der har fået særlig tilladelse til at sejle ud for at se og følge hvalerne, kan gøre dette.

Det er kun tilladt at 3 både følger en hval eller en gruppe hvaler af gangen. Bådene skal opholde sig minimum 80 meter fra hvaler der har unger eller minimum 50 meter fra hvaler uden unger. Bådene må kun følge hvalerne i op til 30 minutter.

Der kan dermed sagtens opstå situationer, hvor man på en båd pludselig spotter en hval (hurra!) men efterfølgende må vente på at kunne få lov til at sejle nærmere, hvis denne hval allerede har 3 både der følger den på tættere hold. Både, som ligger i den såkaldte “venteposition”, skal opholde sig minimum 250 meter fra de andre både, som rent faktisk følgerne hvalerne tættere på.

1024px-ballena_jorobada_y_ballenato_en_bahia_malaga

Når man begynder at følge en hval, skal kaptajnen placere bådens motor i “neutral” … og så gælder det ellers bare om at have kameraet fremme og KLAR, for det kan gå meget hurtigt. Selvom hvalerne er kæmpestore, kan det gå fantastisk hurtigt fra de øjeblik den pludselig springer op af vandet til den er væk igen.

Husk også på at alle gerne skal have mulighed for at kunne se… så hvis du sidder helt ude i den en side af båden (anbefales), så lad være med at rejse dig op, så de andre ikke kan se noget.

Tag med på hvaltur

Vi tilbyder “whale watching” udflugten med bus fra Punta Cana. Turen går også med fly, men så koster den næsten USD 400, hvilket vi ofte oplever, at turister synes er alt for dyrt. Turen med bus koster USD 159 for voksne og USD 99 for børn fra 3-12 år. Turen anbefales ikke til mindre børn.

1024px-jubartes_em_abrolhos

Fra Punta Cana går turen med bus hver mandag, onsdag og fredag. Det er en heldagstur fra kl. ca. 7 til kl. ca. 16 – afhængig af hvilket hotel du bor på samt vind og vejr på selve dagen.

Turen inkluderer ca. 2 timer og 30 minutters “whale watching” (ca. fra kl. 8:30 – 11:00) samt et besøg på den smukke ø Cayo Levantado (ca. fra kl. 11:30 – 2:30), som ligger i Samaná bugten.

På Cayo Levantado serveres der frokost, som består af en typisk dominikansk buffet, inkl. 1 drink. Der er mulighed for at købe flere drikkevarer, så det er en god ide at tage lidt penge med (kort og kontanter).

Tag også gerne badetøj og håndklæde med, hvis du vil bade og sole dig på øen.

Ved 14:30-tiden går turen tilbage til Punta Cana med bus (ca. 1 time).

Skriv til os på info@grouppalmera.com hvis du gerne vil med ud og se hvaler.

Billederne i denne artikel er lånt fra https://en.wikipedia.org/wiki/Humpback_whale

Sanctuary Town Cap Cana er åbnet i Punta Cana

img_2106

Punta Cana er lige vokset lidt mere på det sidste og har nu endnu mere at byde på!

Den 17. december åbnede Sanctuary Town Cap Cana ved Sanctuary Cap Cana hotellet her i Punta Cana. Det er en lille “by” med restauranter og barer i en virkelig hyggelig atmosfære – og den er åben for alle.

img_2080

Det vides ikke, om der på et tidspunkt kommer mere derude, men lige nu består området af følgende:

Mama’s Forno & Pasta (italiensk pizza og pasta)

Fusión Sense & Flavors (restaurant med show cooking og MEGET høj musik)

Caribbean Bites by Chef Leandro Diaz (specialiteter af den dominikanske celebrity kok @chefleandrodiaz)

El Rincón de Paco (spansk tapas og vin)

Sweet House (kager, gelato is og crepes)

Tacos Truck (food truck der serverer mexikanske tacos)

Beers of the World (irsk pub der serverer 40 forskellige slags øl fra hele verden)

Coffee & News (café)

Añejo’s (rom og cigar lounge)

img_2093

Vi var derude fredag aften i sidste uge for første gang og syntes virkelig, det var et hyggeligt sted. Da vi gik rundt og tog billeder, blev vi mødt af en meget venlig mand, som spurgte os, om det var vores første besøg. Vi svarede “ja”, og han inviterede os straks til at spise middag på Fusión restauranten – gratis. Så det accepterede vi, men uheldigvis var det slet ikke et sted for os.

Så vidt vi kunne forstå var det en restaurant med “show cooking” lidt ligesom de japanske Hibachi / Teppanyaki restauranter, hvor man sidder 8-12 personer i en hestesko rundtom et komfur, og maden tilberedes foran en.

Man kunne ikke bestille noget, for menuen var en fastlagt 3-retters menu. Vi sad ved et langt bord, side om side på en lang række (der var vel plads til 15-20 personer) og ventede på, at kokkene skulle ankomme. Imens blev der serveret agurkevand og spillet høj musik, som vi gentagne gange bad om at få skruet en anelse ned (og det gjorde de så).

img_2099

Da kokkene så endelig ankom, blev der skruet OP for musikken, så den nåede et øredøvende og nærmest hjerneblæsende niveau, som fysisk gjorde ondt i ørene! Vi røg op af vores stole og stormede UD af restauranten i en fart, for det havde vi desværre ikke nerver (eller lyst) til at holde ud. …En halv time senere kom de andre gæster ud af restauranten igen. Da var show-middagen så åbenbart færdig. 3 retter på 30 minutter!

I stedet gik vi over på den spanske restaurant “El Rincón de Paco”, hvor vi kunne side udenfor i den lune aften på en super hyggelig lille plads. Betjeningen var venlig, selvom det var tydeligt, at tjenerne endnu ikke var så rutinerede og ikke havde helt styr på menuen.

Det var heller ikke til at få alt, hvad der stod på menuen eller på vinkortet, men heldigvis kunne det lade sig gøre at bestille en god flaske vin fra Sanctuary hotellets vinkort, som var enormt og meget flot – så det gjorde vi!

img_2089

Vi bestilte lidt forskellig tapas, som altsammen var virkelig lækkert. Vi bestilte også en pizza fra Mama’s Forno & Pasta som vi kunne spise på den spanske restaurant. Og da vi var færdige med maden, fik vi dessert fra Sweet House som vi også spiste på den spanske restaurant. Fornemt.

De forskellige tapas kostede mellem USD 8 – 16. Pizzaen kostede ca. USD 10-12 og desserterne kostede alle USD 5-10. Jeg fik en mega tiramisu kop til USD 5 der var super lækker!

img_2110

Hvis du gerne selv vil ud og opleve Sanctuary Town, så ligger den inde i Cap Cana ressorten (i nærheden af Punta Cana lufthavnen). Du behøver ikke, at have nogen reservation for at komme ind, men du skal muligvis registrere dig i Cap Canas “reception” ved hovedindgangen.

Besøg Sanctuary Town’s Facebook side for yderligere informationer.

Godt nytår fra Punta Cana

screen-shot-2016-12-27-at-6-10-51-pm

Uha, vi har ikke opdateret i et godt stykke tid. Vi har været på juleferie, været syge og holdt fri i julen, så tiden er bare løbet afsted!

Men nu må det vist være på tide at komme med en lille opdatering og et stort ønske om et

GODT NYTÅR til alle jer derude!

Hvis der skulle sidde nogen i Punta Cana i disse dage uden planer for nytårsaften, så kan vi da lige informere om, at der ude på Pearl Beach Club kommer til at være fest med en lækker gallamiddag!

Har du endnu ikke oplevet Pearl, så er det et sted du ikke må gå glip af. Det er et af de mest lækre steder her i Punta Cana – en strandklub med swimming pools, bar, restaurant og god musik.

Gallamiddagen til nytårsaften indeholder bl.a.:

Forret med laksetatiki og avokadocream, grillet foie gras og rejer med quinoa.

Hovedret med Angus oksemørbrad og grillet hummer med tilbehør.

Dessert med æblekage, karameliserede mandler og chokoladeis.

Se menuen i billedet nedenfor.

Priser:

Middag: UD$ 75 per person + 28% moms og drikkepenge

Middag og 1 flaske champagne til 2: US$ 120 per person + 28% moms og drikkepenge

Drikkevarer er ikke inkluderet i priserne.

Hvis du vil til nytårsfest på Pearl, så skriv til os på info@grouppalmera.com

screen-shot-2016-12-27-at-6-12-48-pm

Hvordan er vejret i Punta Cana?

15156934_1488417464506447_4046889389479996677_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Det er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts

Vi bliver ofte spurgt om vejret herovre i Punta Cana, og lige nu er vi ærlig talt ret trætte af det – vejret, altså!

Det har nemlig været utrolig dårligt vejr de sidste par uger, så man skulle næsten ikke tro, at vi befandt os i det ellers altid så solrige Caribbean.

Normalt …NORMALT regner det mest i maj, september og oktober måned som er de såkaldte “regntider” herovre. Det regner også ofte om aftenen/natten og i de tidlige morgentimer, men heldagsregn samt regnvejr flere dage i træk er meget usædvanligt. Men de sidste par uger (hvor lang tid har det egentlig lige varet? Det føles snart som 100 år!) har det bare regnet, regnet, regnet og regnet… og det regner stadigvæk.

Rigtig mange gader og veje er fuldkommen oversvømmede og ligner floder!

15110930_1488417487839778_8723122752081283858_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Billedet er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts.

Al denne regn er naturligvis slet ikke godt for “business” herovre, og det må ikke være særlig sjovt for alle de dejlige turister, der er rejst langvejs fra i håb og ønske om at få en skøn, solrig og varm ferie i Caribbean. Forhåbentlig nyder de hotellerne og muligheden for at slappe af og bare være væk fra jobbet og hverdagen – også selvom det regner. Og her er jo immervæk varmere end de fleste steder i Europa og Skandinavien lige nu!

Desværre kan vi ikke trylle. Vi kan heller ikke spå om vejret og ej heller gøre noget ved det. Så lige nu sidder vi bare og glor ud på regnen, som siler ned. Indimellem kigger vi lidt på vejrudsigten på www.wunderground.com, som ser sådanher ud lige nu:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-20-pm

OG så glæder vi os indtil videre til på næste tirsdag, hvor det forhåbentligt skulle blive solskin igen (HURRA) – hvis da ikke solen får lyst til at brage frem inden da!

Det skal måske lige nævnes, at vi altså IKKE har nogen orkan herovre for tiden, som normalt ville give store mængder regn. Sådan ser de næste 10 dage ud:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-39-pm

Men vi skal ikke klage ret meget. Det er langt værre i andre dele af den Dominikanske Republik (fx oppe i bjergene eller norpå i Puerto Plata), hvor byer står under vand. Der er blevet erklæret direkte undtagelsestilstand i flere områder af landet og mere end 20.000 skulle være blevet evakueret fra deres hjem! Vi krydser fingre og håber på, at de klarer den.

Læs evt. mere her NASA Analyzes Heavy Rainfall Over Hispaniola https://www.pddnet.com/news/2016/11/nasa-analyzes-heavy-rainfall-over-hispaniola

Artikel om den Dominikanske Republik i Ekstra Bladet

Tidligere på året (i april måned) rejste den danske journalist og redaktionschef på
Politiken Rejsebøger, Tom Nørgaard, til den Dominikanske Republik for at se lidt på destinationen og skrive om den.

Vi (Palmera Travel – Group Palmera) havde fornøjelsen af at assistere med transport på destinationen.

Den første artikel om destinationen kom i Ekstra Bladet d. 5/11, men vi kunne desværre ikke finde den online på avisens hjemmeside, men vi har alligevel mulighed for at dele den her, da vi fik artiklen tilsendt på email.

Vi sender et stort TAK til Tom Nørgaard for også at inkludere en lille notits omkring vores firma her i Punta Cana (se slutningen af artiklen).

Du kan også læse artiklen online her: http://ekstrabladet.dk/ferie/udland/nyt-rejsehit-her-faar-du-den-ultimative-vinterferie/6390452

dom-eb

dom-eb-2

Save