Rejseforsikring til den Dominikanske Republik

Rejseforsikring til den Dominikanske Republik

Når du rejser til den Dominikanske Republik, skal du være opmærksom på, at hverken dit danske gule sundhedskort eller dit blå EU sygesikringskort dækker dig på din rejse. Vi anbefaler derfor altid, at du køber en separat rejseforsikring hos et privat forsikringsselskab. Det er vigtigt, at du er dækket 100% under rejsen, hvis uheldet skulle være ude, eller du bliver syg på ferien, m.m. Det kan fx være meget dyrt at blive indlagt på hospitalet og få behandling, da de gode hospitaler, der tager imod og behandler turister, alle er privathospitaler.

Der findes mange forskellige forsikringsselskaber samt forsikringspolicer, så det er vigtigt at du overvejer, hvad du har brug for. Hvad og hvor meget skal din rejseforsikring dække? Som minimum bør en rejseforsikring dække 100% ved sygdom og ulykke. Hvis du rejser i perioden mellem juni og november, som er orkansæson i Caribien og på den Dominikanske Republik, kan du overveje om forsikringen også skal dække fx evakuering, eftersøgning og redning. Skal du ud og dykke på ferien, kan du overveje, om der er særlige forhold som din rejseforsikring skal dække. Måske skal din rejseforsikring også dække tandlægebehandling eller fysioterapi? Vi er jo alle forskellige, med forskellige behov, så der er næppe to rejseforsinkeringer, der er ens.

Vi anbefaler også, at du inkluderer en afbestillingsforsikring, der dækker i tilfælde af, at du bliver syg inden rejsen eller af anden årsag ikke kan komme afsted og må aflyse din rejse.

Hvis du kun skal rejse til den Dominikanske Republik på en enkelt ferie, kan du nøjes med at tegne en enkeltrejseforsikring, der kun dækker den specifikke rejse. Hvis du skal afsted flere gange, kan det måske svare sig at tegne en årsforsikring. Du skal huske at være opmærksom på, at din rejseforsikring dækker hele verden – og ikke kun Europa eller Udvidet Europa.