Om os vores historie

Vores historie

Hej! Vi hedder Ragnhild & Anders, og det er os (mest Ragnhild), der har lavet denne danske guide til Punta Cana på den Dominikanske Republik. 

Anders kommer oprindeligt fra Svenborg på Fyn og jeg (Ragnhild) kommer fra Korsør på Sjælland. Vi mødte hinanden i 2003 – dengang var Anders professionel golfspiller med 4-5 års erfaring som golftræner og guide i rejsebranchen. Jeg havde på daværende tidspunkt en bachelor i engelsk fra Syddansk Universitet i Odense og var igang med at læse cand.mag. i international virksomhedskommunikation.

Vores dominikanske eventyr startede i 2003, og her kan du læse lidt mere om os!

Den 31. december 2003 ankom jeg (Ragnhild) for første gang til Puerto Plata på den Dominikanske Republik for at tilbringe 3 måneder sammen med min nye kæreste (Anders), som var professionel golfspiller fra Svendborg. Inden jeg mødte ham, tror jeg faktisk ikke, at jeg nogensinde havde hørt om landet før. Jeg havde derfor ingen anelse om, hvad der ventede mig på den anden side af Atlanten. Han arbejdede som golfpro og guide for en dansker, der havde et rejsebureau derovre, og jeg var igang med at skrive mit speciale og kunne derfor relativt nemt tage afsted i et par måneder – med bøger, noter og computer i bagagen.

De 3 måneder var en oplevelse, der hurtigt nåede til vejs ende, og vi vendte tilbage til Danmark i foråret 2004. Jeg færdiggjorde mit speciale og dermed også mit studie på Syddansk Universitet i Odense. Med en cand. mag. i international virksomhedskommunikation i hånden gik jeg så ellers igang med at søge job. Skæbnen ville dog, at jeg 7 måneder senere endnu engang skulle rejse den lange vej tilbage til den Dominikanske Republik.

I november 2004 gik turen til Punta Cana, hvor vi “bare skulle være i 6 måneder”. Anders skulle arbejde som destinationschef for et dansk rejsebureau, og jeg havde fået job som kontorchef for det samme bureau som Anders havde arbejdet for tidligere. Vi boede til leje i en 3-værelses lejlighed med adgang til swimmingpool og 5 minutter fra den fantastiske Bavaro Beach. De første par måneder gik vi rundt til alle steder og blev tit samlet op på vejen af flinke dominikanere der gav os et lift. Det ville man nok aldrig gøre i Danmark, men på den Dominikanske er det en hel naturlig del af kulturen. Vi tog også tit bussen rundt, når vi skulle ud og handle i et af de meget små supermarkeder. Efter et stykke tid fik vi dog købt en brugt knallert som vi sad to på – uden styrthjelm!

Halvanden måneds tid efter vores ankomst til Punta Cana gik min chefs firma dog konkurs, og jeg stod uden job. Anders var ikke rigtig tilfreds med sin arbejdssituation, og vi havde allermest bare lyst til at rejse hjem til Danmark igen. Men så en dag mødte Anders en dominikaner på en af golfbanerne. Han havde et incoming rejsebureau / destination management company (DMC) og manglede en person til at arbejde som “repræsentant” og guide, så jeg var heldig at få et job hos ham. Kort tid efter sad vi en dag og snakkede og legede med skøre ideer, og pludselig fik vi tilbuddet om at købe min nye chefs rejsebureau. Han havde arbejdet med turister i 15 år og ville gerne arbejde sammen med sin kone, der netop var begyndt at arbejde som ejendomsmægler i et ejendomsmarked der begyndte at vokse kraftigt på det tidspunkt.

Efter en længere tænkepause og mange brainstorms besluttede vi os for at tage chancen og sige “ja, tak” til tilbuddet. Vi stablede en hel forretningsplan på benene og kontaktede vores bank for at søge om et lån til at købe firmaet Palmera Travel – Palmera Destination Services. (Palmera betyder “palmetræ” på spansk!). I foråret 2005 fik vi grønt lys af banken og flyttede så til Punta Cana i juni måned…og købte vores første (brugte) bil!

LOGO_PAL2small

Vi flyttede alle kontormøblerne ind i vores lejlighed og havde kontor i det ene soveværelse samt i hele stuen. I ca. to år boede vi og arbejdede i den lille lejlighed…og vi knoklede. Jeg sad på kontoret og lavede alt det praktiske, mens Anders tog sig af vores turister ude på hotellerne og vores forretningsforbindelser. Efterhånden som firmaet voksede, og vi fik mere og mere travlt, begyndte vi at ansætte både guider og chauffører og har gennem årene haft en blanding af dominikanere, danskere, svenskere, amerikanere og en hollænder ansat.

I foråret 2007 købte vi et dejligt hus på Cocotal Golf & Country Club med have og udsigt over golfbanen. Det var et rigtig stort skridt og samtidig også rigtig rart at kunne adskille jobbet og privatlivet en smule. Kontoret beholdte vi i lejligheden, indtil vi i foråret 2008 købte kontorlokaler i Plaza Shopping Bavaro – overfor Grand Bavaro Princess hotellet og det store casino. Her driver vi stadigvæk vores firma Palmera Travel.

I 2008 fik vi ideen om at arrangere en Super Fam Trip for IAGTO rejsebureau agenter samt journalister. En Fam Trip (familiarization trip) er en event, hvor fx agenter fra rejsebureauer og journalister inviteres til en destination og besøger hoteller, golfbaner, m.m. for at lære destinationen at kende.  IAGTO står for International Association of Golf Tour Operators, og er en organisation som vores firma er medlem af. Det var vores første store gruppe, hvor vi selv stod for at lave programmet, forhandle kontrakter med hotel (Majestic Colonial Punta Cana), golfbaner, m.m. D. 25. april, 2009 ankom 40 rejseburea-agenter samt 10 golf journalister fra hele verden og hele eventen varede i 7 dage – indtil d. 2. maj, 2009. Den Dominikanske Republik havde hidtil ikke været en velkendt golfdestination, men det ændrede sig efter vores Fam Trip. Det hele kulminerede samme år i november, da IAGTO medlemmer fra 1130 virksomheder i 74 lande stemte på og gav den Dominikanske Republik prisen for Årets Golfdestination (Caribien og Latinamerika).

I 2010 og 2011 arrangerede vi diverse internationale golfturneringer som vi selv planlagde fra bunden og udførte med stor success. Det startede med Punta Cana Open i 2010, som var den største golfturnering, hvor vi havde 120 spillere fra hele verden! Om foråret afholdt vi Punta Cana Spring Classic – en noget mindre men også hyggeligere golfturnering. Turneringerne gik fint i et par år, men da vi senere hen ikke rigtig kunne tiltrække deltagere nok, valgte vi at lukke projektet ned igen.

I 2013 begyndte vi at arbejde med udlejning af villaer i Punta Cana. Det skete lige pludseligt, og var slet ikke noget, vi havde tidligere havde overvejet. Vi startede med Villa Pandora med 8 soveværelser, som ligger på stranden Bavaro Beach. Villaen er danskejet, og vi brugte mange måneder på at overse en total renovering af den godt og vel 700 m2 store ejendom. Villaen stod klar i november og kort tid efter, modtog vi de første gæster. Sidenhen er Villa Pandora blevet en af de 40+ luksusvillaer som vi i dag arbejder med og udlejer til turister. Se mere på vores hjemmeside www.palmeravillas.com

Vi arbejder til dagligt også sammen med en del rejsebureauer fra hele verden (specielt inden for golfrejser), og vi har haft fornøjelsen af at tage imod rigtig mange turister på destinationen. Siden 2013 har vi fokuseret mest på udlejning af villaer (via Airbnb, VRBO, m.fl.), som især er populært hos de amerikanske turister.

Det er vores håb, at vi med denne guide over Punta Cana kan give inspiration til alle de danskere som vælger at rejse netop hertil – enten på ferie eller for at prøve at leve under Caribiens varme himmelstrøg.

Venlig hilsen,
Ragnhild Hansen & Anders Bøgebjerg

2013-08-31 13.23.57

Dansk Punta Cana Guide er ejet af Ragnhild Hansen & Anders Bøgebjerg.