Visum til den Dominikanske Republik

Dansk Punta Cana Guide

Hvis du allerede har været på ferie på den Dominikanske Republik, vil du sikkert også kunne huske, at du skulle stå i kø i lufthavnen ved ankomsten for at købe et turistvisum (USD 10)… men nu er reglerne lavet om.

Vi har først nu fået oplyst at fra d. 25/4-2018 skal internationale turister ikke længere købe visum til den Dominikanske Republik, når de ankommer med fly til landet. Visum vil nu automatisk være inkluderet i flybilletten, ligesom afrejseskatten også er det. I helt “gamle dage” skulle nogle turister også betale USD 20 ved udrejse fra den Dominikanske Republik.

Så det burde i hvert fald lette “presset” i lufthavnen og gøre det endnu nemmere at komme igennem, omend man dog stadig skal stå i kø ved paskontrollen og ved bagagebåndet.

Eftersom at reglerne for nyligt er lavet om, så forventer vi dog, at der vil gå noget tid før det hele er på plads og tingene fungerer 100%, når man ankommer til landet. Vi har også hørt om turister, der stadigvæk måtte købe turistvisum i lufthavnene her på den Dominikanske Republik, så vi anbefaler at have USD 10 med i kontanter…bare for en sikkerheds skyld. Og hvis man ikke slipper af med pengene inde i lufthavnen, kan man jo altid bruge dem på noget andet…som fx til at købe en kold Presidente øl i lufthavnen.

Hvis man skulle være så “uheldig” at blive pålagt at betale de USD 10 for et turistvisum, så kan man på hjemmesiden for det dominikanske skattevæsen (DGII) sende en anmodning om at få en refundering for sin udgift.

Se mere på denne hjemmeside http://www.dgii.gov.do/tarjetaTuristica/sobreTarjetaT/Paginas/default.aspx

Som dansk statsborger er det ikke nødvendigt at søge om andet slags visum for at rejse på ferie til den Dominikanske Republik. Man kan dog ikke rejse hertil på en enkeltvejsbillet, med mindre man har opholdstilladelse i landet.