Hvordan er vejret i Punta Cana?

15156934_1488417464506447_4046889389479996677_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Det er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts

Vi bliver ofte spurgt om vejret herovre i Punta Cana, og lige nu er vi ærlig talt ret trætte af det – vejret, altså!

Det har nemlig været utrolig dårligt vejr de sidste par uger, så man skulle næsten ikke tro, at vi befandt os i det ellers altid så solrige Caribbean.

Normalt …NORMALT regner det mest i maj, september og oktober måned som er de såkaldte “regntider” herovre. Det regner også ofte om aftenen/natten og i de tidlige morgentimer, men heldagsregn samt regnvejr flere dage i træk er meget usædvanligt. Men de sidste par uger (hvor lang tid har det egentlig lige varet? Det føles snart som 100 år!) har det bare regnet, regnet, regnet og regnet… og det regner stadigvæk.

Rigtig mange gader og veje er fuldkommen oversvømmede og ligner floder!

15110930_1488417487839778_8723122752081283858_o

Billedet er lånt fra de lokale nyheder Bavaro Digitals Facebook side. Billedet er taget her i Bavaro-Punta Cana i nærheden af Palladium Resorts.

Al denne regn er naturligvis slet ikke godt for “business” herovre, og det må ikke være særlig sjovt for alle de dejlige turister, der er rejst langvejs fra i håb og ønske om at få en skøn, solrig og varm ferie i Caribbean. Forhåbentlig nyder de hotellerne og muligheden for at slappe af og bare være væk fra jobbet og hverdagen – også selvom det regner. Og her er jo immervæk varmere end de fleste steder i Europa og Skandinavien lige nu!

Desværre kan vi ikke trylle. Vi kan heller ikke spå om vejret og ej heller gøre noget ved det. Så lige nu sidder vi bare og glor ud på regnen, som siler ned. Indimellem kigger vi lidt på vejrudsigten på www.wunderground.com, som ser sådanher ud lige nu:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-20-pm

OG så glæder vi os indtil videre til på næste tirsdag, hvor det forhåbentligt skulle blive solskin igen (HURRA) – hvis da ikke solen får lyst til at brage frem inden da!

Det skal måske lige nævnes, at vi altså IKKE har nogen orkan herovre for tiden, som normalt ville give store mængder regn. Sådan ser de næste 10 dage ud:

screen-shot-2016-11-22-at-2-09-39-pm

Men vi skal ikke klage ret meget. Det er langt værre i andre dele af den Dominikanske Republik (fx oppe i bjergene eller norpå i Puerto Plata), hvor byer står under vand. Der er blevet erklæret direkte undtagelsestilstand i flere områder af landet og mere end 20.000 skulle være blevet evakueret fra deres hjem! Vi krydser fingre og håber på, at de klarer den.

Læs evt. mere her NASA Analyzes Heavy Rainfall Over Hispaniola https://www.pddnet.com/news/2016/11/nasa-analyzes-heavy-rainfall-over-hispaniola

7 thoughts on “Hvordan er vejret i Punta Cana?

 1. Lisa krog siger:

  Hvordan ser det ud med vejret dernede nu? Vi rejser derned om en uge og håber da på en smule mindre regn end det ser ud til at I har fået den seneste tid.

  • Rawnie Hansen siger:

   Hej Lisa, her til morgen skinner solen og vejret er super dejligt 🙂 Ja, det har regnet meget på det sidste, men vejret ser ud til at være nogenlunde tilbage til det normale igen. Håber I får en fantastisk ferie her i Punta Cana!

 2. AGI siger:

  Hej Rawnie 🙂 Hvordan er vejret dernede nu? Vi er fire piger, der havde bestilt vores billetter allerede i august måned, og kommer i næste uge, men ifølge vejrudsigterne ser det ud til at det stadig regner i store mængder.

  • Rawnie Hansen siger:

   Hej, jeg har været ude og rejse siden d. 8/12 og kommer først tilbage til Punta Cana i næste uge, så jeg ved ikke helt, hvordan vejret er lige nu. Men inden jeg tog afsted var det begyndt at blive bedre (normalt) igen efter en lang periode med masser af regn hver dag. Uanset hvad, så håber jeg, at I får en god ferie!

  • Lisa siger:

   Hej.
   Vi er hernede nu og solen skinner det meste af tiden. Luften er varm og fugtig som forventet. Der kommer en enkelt byge engang imellem dog regner det hovedsageligt om aftenen. Så I kan sagtens glæde jer.
   -Lisa

 3. AGI siger:

  Hej Lisa, Mange tak for update ! Vi lander imorgen, og nu glæder vi os endnu mere takket være den gode nyhed. Det ville da være så ærgerligt hvis det regnede konstant 😦

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s