10 ting du skal gøre, hver gang du rejser

IMG_0814

Hver gang du rejser (til Punta Cana eller andre steder i verden) bør du gøre følgende:

Tag den offentlige transport. I Punta Cana kan du fx tage bybussen rundt for at opleve byen. Herovre kalder vi busserne for gua-gua (udtales som gwa-gwa), de kører i ringe rundt i hele byen, stopper alle vegne, bare man vinker af dem, og så er de relativt billige at køre rundt med. Hvis du er lidt mere modig, kan du også hoppe på en af de mange knallerter der kører overalt som taxi. De stopper også alle vegne og førerne pifter ofte af folk, hvis man kommer gående på gaden, for at høre, om man skal med. Her forhandler man om prisen, som bestemmes inden man kører afsted.

Køb en souvenir (ikke fra en gift shop). Du kunne måske finde en fin ting i enten Palma Real Shopping Village eller San Juan Shopping Centeret.

Skriv en rejsedagbog. Du vil sikkert få masser af gode oplevelser, mens du opholder dig i Punta Cana. Skriv om dem, så du husker dem og måske kan glæde dig over minderne engang om “100 år”.

Spis på en lokal restaurant – anbefalet af en lokal. Her er der mange gode restauranter at vælge mellem. Mange turister rejser til Punta Cana og bliver kun inde på deres ressort, hvilket er en skam. Vi kan anbefale et par gode restauranter som fx Noah, Mathilda, Fusion, Acqua Mare, La Locanda (for nyligt åbnet i San Juan Shopping Center)…bare for at nævne ganske få af de mange gode restauranter som findes her!

Tag på en udflugt. Ja, her er der virkelig mange at vælge mellem! Vi har en del udflugter på denne hjemmeside og endnu flere på vores officielle firmaside www.grouppalmera.com (excursions).

Lær sproget. Det kræver tid og energi at lære spansk (det officielle sprog på den Dominikanske Republik), men det kan sagtens lade sig gøre at lære et par nyttige ord eller vendinger, inden turen går til Punta Cana! Prøv evt. at lege med sproget via Duo Lingo, som vi har hørt skulle være ganske godt.

Udforsk et nabolag. Et af de mest spændende nabolag eller områder i Punta Cana vil nok være Los Corales eller måske El Cortecito. Begge er relativt små områder, hvor masser af lokale og turister færdes. De ligger begge lige ved stranden, og her findes små restauranter, barer, butikker, osv.

Tag på en bar eller natklub. Punta Cana har et rimelig godt natteliv med masser af barer og natklubber. Du kan fx finde hyggelige strandbarer, hvor du kan sidde under stjernehimmelen med en drink og lytte til god musik. Hvis du hellere vil ud og danse, så er især Coco Bongo og Imagine natklubberne populære.

Glem dit kort for en dag. Punta Cana og især Bávaro er relativt nem at finde rundt i – hvis du holder dig til hovedgaden, som egentlig bare kører i ring (med få undtagelser). Hvis du fx lejer en bil og kører rundt, vil du hurtigt finde ud af, at alle veje fører tilbage til start igen, uden de helt store problemer.

Udfordr dig selv til at prøve noget nyt. Måske er du ikke så vild med højder? Så kunne en udfordring måske være at tage på en Zip Line udflugt. Vil du lære en ny sport, så kunne golf, dykning eller kite surfing være en mulighed. Måske kunne en udfordring også bare være, at smage den lokale mad og dermed udvidde din gastronomiske horisont.
– – – – –

Uanset om du gør alle disse ting eller kun et par enkelte af dem, så ønsker vi dig rigtig god fornøjelse …og lidt held & lykke med det hele!

Inspireret af artiklen “Do These 11 Things Every Time You Travel”

Save

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s