7 nemme måder at motionere på flyrejsen

IMG_9833

Det er altid vigtigt og rart at røre sig…og endnu vigtigere, når man skal ud og rejse og på en længere flyvetur, fx over Atlanten. Du kender det måske godt selv den ubehagelige fornemmelse, du kan få i kroppen, når du sidder oppe i flyet og har siddet stille i et par timer. Hele kroppen føles lidt underlig, oppustet, stiv og benene og/eller fødderne strammer lidt. For at undgå at hele kroppen ”går til” anbefales det generelt, at man bevæger sig så meget som muligt under flyrejsen og især, hvis du har lang vej til din destination.

Inden flyrejsen

Men motionen kan og bør allerede starte, inden du sætter dig på din plads i flyet. I lufthavnen kan du med fordel udnytte ventetiden med at bevæge dig i stedet for at sidde på en stol og vente på, at du skal boarde. Gå lidt rundt og kig på butikker eller gå op og ned af gangen, mens du venter. Hvis du er sulten, så spis noget let som kroppen ikke skal arbejde så hårdt med at fordøje. Og drop kaffen og/eller alkoholen – den gør dig bare lettere dehydreret. Spis lidt grønt, frugt eller nødder og snup en flaske vand.

Husk at tage behageligt tøj og sko på, når du skal rejse. Vælg tøj som sidder løst og ikke strammer eller klemmer og flade sko, som er gode at gå i. Du kan også vælge at pakke et par hyggesokker eller sutsko i din håndbagage, som du kan bruge på flyet.

På flyet

Når du først er i luften, så sørg for at bevæge dig så meget som muligt uden at genere eller forstyrre andre alt for meget. Med mindre du er fuldstændig vild med en vinduesplads, så vælg i stedet en gangplads, så du nemt kan komme op og stå og gå.

Det bedste er naturligvis at komme op og gå lidt – måske en gang i timen. Gå lidt op og ned af gangen eller på toilettet. Har du ikke mulighed for dette, så er der forskellige øvelser, du nemt kan lave, mens du sidder ned:

  1. Drej fødderne rundt i en cirkel…først lidt den ene vej og så lidt den anden vej.
  2. Pump fødderne op og ned.
  3. Tag knæet op til brystet (så langt du kan) og hold i 10-15 sekunder før du skifter til det andet knæ.
  4. Rul skuldrene og løft dem op og ned.
  5. Stræk nakken fra side til side.
  6. Bøj dig fremover, så dit hoved kommer så langt ned mod dit knæ og hold i 10-15 sekunder, inden du rejser dig op igen.

Du kan også række arme og hænder over hovedet og strække dig grundigt fra side til side.

Husk at drikke meget VAND under flyrejsen. Hold lidt igen med den tunge mad som kan være svær at fordøje, samt alkohol og kaffeholdige drikke der gør dig dehydreret.

God rejse!

Your-Flying-Health-and-Fitness-Guide

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s