Må du tage din egen mad med på flyrejsen?

IMG_9848

Morgenmad på Business Class fra Punta Cana – Miami (Juni 2016)

Med mindre du flyver på Business eller First, er flymaden sikkert ikke noget at skrive om og prale af. Så hvad gør du, hvis du skal ud og flyve og du ved, at maden sikkert ikke vil være nogen god oplevelse?

Du kunne fx tage din egen mad med hjemmefra…

Må man det? Tænker du måske. Tjo, i mange tilfælde må du faktisk gerne have din egen mad med. Naturligvis er der visse restriktioner (som du bør tjekke med dit rejsebureau og/eller dit flyselskab, inden du rejser), men du kan relativt nemt pakke en god og nærende madpakke med til flyrejsen.

Et godt råd vil være at vise hensyn til dine medpassagerer på flyet, så lad være med at tage den gamle ost, spegepølsen, leverpostejen eller anden mad med, som kan lugte og være til gene for andre. Desuden bliver en leverpostejsmad hurtigt slatten og uinteressant efter et par timer.

Tænk i stedet for mere i retning af snacks – gode, sunde og nemme snacks som kan holde sig i lang tid uden at skulle være på køl, og som ikke generer andre.

Du kan fx tage følgende med i din flyve-madpakke næste gang du skal på ferie:

Nødder

Nødder er altid godt. De er sunde, fylder ikke så meget og kan holde sig i lang tid. Vælg dine favoritter som fx mandler, valnødder, cashewnødder, pistacier…eller bland flere af slagsen sammen med fx rosiner eller tranebær og lav din egen miks.

Granola bar / müsli bar

En hurtig müsli bar er en god måde at få energi på, og så mætter de rimeligt. Hvis du køber dem i supermarkedet, kan du dog godt risikere at få en mindre sukkerbombe med i købet, så du kunne evt. vælge at lave dem selv! Der findes et hav af opskrifter på nettet, så du kan med garanti finde en, der passer lige til dig.

Mini Babybel-ost og kiks

De små oste er så hyggelige og smager ganske fint. De kan holde sig uden at være på køl i et par timer, så gem dem ikke alt for længe. Tag nogle grove kiks med for at gøre måltidet lidt mere spændende og for at få lidt gode fibre (og knas) som holder dig dejlig mæt i længere tid.

Salat med rå grønsager

Jeg har en veninde, der skulle rejse til Danmark fra USA og pakkede en lille plasticboks med rå grønsager. Det gør hun ofte, når hun skal ud og rejse. Hvis du ikke kan spise salat uden dressing, så tillader mange flyselskaber faktisk, at man kan tage dip eller dressing med i en beholder på under 100ml – lige nok til en lækker salat. Alternativt kunne du nøjes med lidt gulerødder og hummus.

…du kan naturligvis også bare købe din mad i lufthavnen, inden du går om bord på flyet. Det er nok nemmere, men det bliver med garanti også dyrere, uanset om du rejser alene eller sammen med familien.

Se evt. mere HER:

Væsker og madvarer

Du får ikke altid gratis mad og drikke på flyselskabernes lange ruter

Må du tage madpakken med på flyet?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s