Dress code på hotelrestauranter i Punta Cana

5582479076_3720167982_z

Et af de typiske spørgsmål som vi ofte hører turister stille er:

Hvad er dress code på hotellets restauranter i Punta Cana?

 

Det er et rigtig godt spørgsmål, og svaret afhænger delvist af, hvilket hotel du skal bo på. Du kan sagtens bruge følgende generelle retningslinjer, men for en sikkerheds skyld må du heller tjekke med dit rejsebureau eller direkte med det hotel du har booket.

Dress code på buffet restauranter i Punta Cana:

Spiser du på buffet restauranten til morgenmad og frokost, er der typisk ikke rigtig nogen dress code – den er i hvert fald meget casual og afslappet. Så længe du er tildækket og ikke kommer ind på restauranten som kvinde kun iført bikini eller som mand i bar overkrop, er det helt okay.

Du kan sagtens spise på buffet restaurant iført shorts, T-shirt og sandaler. Hvis dit hotel har en buffet restaurant på stranden, kan du sandsynligvis spise her iført badetøj. Dog vil vi anbefale, at du tager en T-shirt eller lignende på, når du skal hente din mad.

Til aftensmaden kræver de fleste buffet restauranter at mandlige gæster kommer iført lange bukser, en skjorte/T-shirt/polo med ærmer samt lukkede sko. Dress code for kvinder og børn er typisk mere afslappet, så længe man er klædt nogenlunde pænt og anstændigt på.

7951779626_61e4028309_z

Dress code på a la carte restauranter i Punta Cana:

Alle hoteller i Punta Cana har et antal a la carte restauranter (dvs. hvor man bestiller mad fra et menukort), som er åbne til frokost og aftensmad. Til frokost er der typisk en forholdsvis afslappet dress code. Igen, så længe du er nogenlunde pænt og anstændigt klædt på, skulle der ikke være de store problemer.

Til aftensmaden bør du helt sikkert tage fint tøj på, hvis du skal spise på a la carte restaurant. Som mand behøver du dog hverken komme i smoking eller jakkesæt, men lange bukser (ikke jeans) og en pæn skjorte eller en pæn polo og lukkede sko bør anses som et passende minimum. Kvinder har det igen lidt nemmere men går ikke galt i byen med en pæn (kort eller lang) kjole og et par pæne højhælede eller flade sandaler eller sko – bare ikke strandsandaler!

5582478516_5f4ed421cb_z

Et par anbefalinger:

Rigtig mange hoteller og ressorter i Punta Cana er ret store, så man kommer hurtigt til at skulle gå et godt stykke vej fra værelset til restauranterne. Vi anbefaler at især kvinder overvejer at skifte de fine stiletter ud med smarte, flade sandaler/sko som er betydelig mere behagelige og nemmere at gå langt i.

Hvis du skal spise indendørs, så husk på at der bruges aircondition alle vegne, så der kan godt blive ret køligt/koldt på restauranterne. Som kvinde er det en god ide at tage et sjal, en cardigan eller lignende med. Hvis du spiser udendørs, så husk at komme myggespray på ben, fødder, osv. – bare for en sikkerheds skyld.

Hvis du er i tvivl om, hvilke regler der helt præcist gælder for det hotel du skal bo på, så kontakt dit rejsebureau eller hotellet direkte og spørg dem ad, så du kan tage det rigtige tøj med.

God fornøjelse!

Billederne er fra Barcelo Bavaro Beach og Barcelo Bavaro Palace Deluxe hotellerne i Punta Cana.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s