6 millioner turister til Dom. Rep.

FOTO NUOVE BEBE 027

Den Dominikanske Republik og især Punta Cana er uden tvivl den mest populære turistdestination i Caribien – og populariteten vokser tilsyneladende årligt.

Ifølge landets turistministerium besøgte ca. 5,6 millioner turister den Dominikanske Republik sidste år (2015), og der forventes hele 6 millioner turister i år (2016). Allerede i det første kvartal af 2016 er antallet af besøgende turister steget med 8% sammenlignet med samme periode for 2015.

Det overordnede mål er at nå et årligt antal på 10 millioner turister inden 2023. Ambitiøst? Ja, men som tingene udvikler sig og har udviklet sig de sidste 10 år, så skal det nok kunne lade sig gøre at nå dette mål.

Den populære rejseportal, Expedia, har også lige udnævnt den Dominikanske Republik til at være Caribiens førende turistdestination, efterfulgt af naboøen, Puerto Rico, samt Aruba, som ligger længere sydpå.

Det er dog ikke kun Punta Cana, som oplever en stigning i antallet af turister – også Puerto Plata og Samana på nordkysten samt hovedstaden Santo Domingo på sydkysten modtager flere turister. I ”gamle dage” var Puerto Plata stedet, hvor turisterne flokkedes, når de kom til landet, men de sidste 10 år er strømmen vendt mod sydøst til Punta Cana.

Langt de fleste turister til destinationen kommer fra USA og Canada. Fra New York kan man fx flyve direkte til Punta Cana på ca. 3 timer og 30 minutter, mens det kun tager omkring 2 timer og 30 minutter fra Miami. Fra Montreal i Canada tager turen omkring 4 timer. De gode flyforbindelse samt mange daglige fly, gør Punta Cana til en nem og attraktiv destination for nordamerikanerne.

Derudover lokker vejret, strandene og de mange valgmuligheder inden for hoteller og ressorter nemt turisterne til destinationen. Direktøren for ”lodging partner services” hos Expedia, Demetrius Canton, udtaler at:

Med et stærkt fundament inden for gæstfrihed og idyllisk strandvejr, fortsætter den Dominikanske Republik som den mest populære Caribiske destination for rejsende fra store markeder som USA, Canada og Brasilien.

http://caribjournal.com/2016/04/22/expedias-top-caribbean-destination/

Se mere på: http://caribjournal.com/2016/04/25/the-dominican-republics-big-tourism-projections/

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s