9 huskeråd til din all-inklusive ressort ferie

Melia Caribe Tropical 5-stjernet all-inklusive ressort i Punta Cana

Langt størstedelen af de ressorter du finder i Punta Cana er all-inklusive, så når du booker et værelse, får du automatisk mad, drikke, underholdning, m.m. med i prisen.

Uanset, hvor du skal bo i Punta Cana kan det være behjælpeligt at have disse 9 råd i baghovedet…

Book din egen transport fra/til lufthavnen! Hvis du booker din ferie gennem et rejsebureau, vil denne sandsynligvis allerede inkludere gruppe transfers fra lufthavnen ved ankomsten og tilbage igen ved afrejsen. Du skal dog regne med en hel del ventetid i lufthavnen, inden bussen bliver fyldt op og kommer af sted. Hvis bussen har plads til 50 personer, ja så kan der hurtigt gå en time før alle er ude og bagagen er lagt på bussen. I mange tilfælde skal bussen køre forbi flere forskellige hoteller for at droppe folk af, så hvis dit hotel ligger sidst på ruten, kan der meget vel gå 2 timer før du er fremme – en køretur der ellers ville have taget 25 minutter, hvis du havde haft booket din egen transport i en privat minibus.

 

Brug pengeskabet til dine værdifulde genstande! Stort set alle all-inklusive ressorter har pengeskabe på værelserne, men det er dog ikke alle der er inkluderet i prisen. Nogle ressorter tager et par USD per dag for leje af pengeskabet, så spørg dit rejsebureau, inden du booker. De fleste pengeskabe er små og ikke store nok til en bærbar computer, så overvej om du skal have den med eller, om du kan nøjes med din iPad eller tablet.

 

Drikkepenge er ikke inkluderet! Det kan godt være at det ressort du skal bo på er all-inklusive, men det betyder ikke, at drikkepenge er inkluderet, og at de ansatte ikke gerne tager imod en skilling fra dig. Ikke engang på et ressort som Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana, der ligefrem reklamerer med, at man ikke skal give drikkepenge. Når du veksler valuta hjemmefra (til USD), så sørg for at få nogle små sedler med (USD 1 og USD 5), hvis det er muligt. Selvom den lokale valuta i Punta Cana er Dominikanske Pesos (DOP), kan du betale med USD alle vegne.

 

Køb en ny solcreme og tag en hel flaske med! Du kommer med garanti til at bruge en masse solcreme under ferien i Punta Cana, så sørg for at have rigeligt med…og at solcremen ikke er for gammel. Hvis du løber tør under ferien, så får du den billigste solcreme i et af de lokale supermarkeder. Køber du den på ressorten, kommer du også til at betale dyrt for den.

 

Lad være med at spise for meget! Noget af det første du vil lægge mærke til på et all-inklusive ressort er mængden af mad og drikke, der er til rådighed. Det kan være helt enormt overvældende, og man kan til tider føle, at man ikke laver andet end at spise og drikke. Husk bare på, at der er også er en dag i morgen og i overmorgen…og hvis du ikke lige får smagt den lækre kage i dessert-buffeten, så dør du nok ikke af det.

 

Gabi Club på Paradisus Palma Real 5-stjernet all-inklusive ressort i Punta Cana

 

Få rigeligt at drikke…især uden alkohol! Der er varmt i Punta Cana og især, hvis du er ude i solen hele dagen. På nogle all-inklusive ressorter får man fx hele flasker vand i baren, mens andre kun giver dig et lille plastic glas. Her kan man måske lære lidt af de amerikanske og canadiske turister, der ofte selv har kæmpestore termokrus med som de får fyldt op i baren. Det kan godt være, at du ikke synes, det ser så smart ud at rende rundt med, men du slipper til gengæld for at gå i baren hele tiden, OG din drink holder sig kold i længere tid.

 

Giv dig selv tid til at slappe af! Underholdning og aktiviteter er en del af all-inklusive programmet, og der vil sikkert være et hav at vælge mellem. Når du ankommer til ressorten, vil du sikkert få en A4-side med alle de aktiviteter der er planlagt dagen igennem. Dagsaktiviteterne starter ofte omkring kl. 6-7 om morgenen og kører indtil kl. 17-18, med en ny aktivitet hver halve time. Hvis du gerne vil være aktiv på din ferie, har du masser af muligheder, men måske skulle du hellere bare vælge 1-2 aktiviteter og slappe af resten af tiden? Du kunne også vælge et par aktiviteter/udflugter uden for ressorten i stedet og opleve lidt af det lokale område.

 

Lad børnene lege med andre børn! De fleste ressorter har en børneklub få små børn og en klub for de lidt større – med personale der er ansat til at holde øje med og passe på dem. Så hvorfor ikke give dine egne børn en mulighed for at møde og lege med andre på deres egen alder, og selv få et par timer til at slappe lidt af eller nyde en romantisk stund med din mand/kone/kæreste?

 

Vær forberedt på at gå offline! Der er ikke mange all-inklusive ressorter, der inkluderer WIFI i prisen. En del har det i fællesområderne, som fx i lobbyen, men du vil nok opdage, at det er langsomt og til tider utilregneligt. Hvis du ikke kan undvære internet på ferien, så kan du købe en internetpakke. Den billigste pris får du naturligvis, hvis du køber for en hel uge af gangen. Hvis du er så heldig, at du ikke behøver at tjekke og svare på e-mails under ferien, så har du måske godt af at forblive offline og vente med at poste dine lækre feriebilleder til efter ferien.

 

Har du andre gode huskeråd til folk, der skal holde ferie i Punta Cana for første gang?

Junior Suite Ocean View på Sanctuary Cap Cana 5-stjernet all-inklusive ressort i Punta Cana

Inspireret af artiklen ”10 Tips for Staying at an All-Inclusive Resort” http://www.simplystacie.net/2015/05/tips-all-inclusive-resort/#_a5y_p=3834035

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s