Punta Cana på budget – en billigere måde at holde ferie i paradis

1800376_290862174428109_8709318591799782269_n

Punta Cana er generelt kendt og berømt for sine mange all-inclusive ressorter, der tiltrækker turister med en fornuftig størrelse pengepung. En 14-nætters ferie her kan hurtigt løbe op i 15.000 kroner eller mere, afhængig af hotellet og rejsetidspunktet.

Men hvis man nu sidder og drømmer om at komme af sted og ikke har super mange penge, så findes der efterhånden en del (billigere) alternativer.

De sidste 5 år (måske mere) har man set mange turister fra fx Canada og USA her i Punta Cana som har valgt at bo i ferielejligheder, og i den senere tid er der begyndt at dukke en del unge backpackere op i området.

I 2012 åbnede de første hostels i Bávaro (Bávaro Hostel og Punta Cana Hostel) i det lille område Los Corales, kun få minutters gang fra stranden. På Bávaro Hostel kan man bo fra USD 19 om dagen, hvis man vælger et delt værelse. På Punta Cana Hostel koster en seng i det delt værelse med i alt 6 senge USD 20 om dagen – de har lige nu et specielt tilbud på UD 15 om dagen. Hertil skal der lægges 18% moms, men så er morgenmaden også inklusiv.

Der findes også et andet hostel (Gava Hostel), som ligger i samme område, dog lidt længere væk fra stranden. Derudover er der en del andre billige værelser og små lejligheder i Punta Cana som man kan leje fra USD 25 per dag – afhængig af sæson. Et godt sted at finde billige værelser/lejligheder kan være fx www.airbnb.com

Efter lidt research på nettet for at finde den billigste rejse, fandt vi frem til at en 14-nætters ferie med fly t/r fra København og hostel kan gøres for ca. 7.723 kroner:

Rejsetidspunkt: 9/3 til 23/3, 2016 (14 nætter)

Fly: Billigste billet med 1 stop fås hos Air France til 5.940 kroner (www.momondo.dk)

Hotel: Det billigste sted at bo finder du på Bávaro Hostel (vi valgte at se bort fra tilbuddet på Punta Cana Hostel, da der ikke står, hvor længe de varer). Her får du med en single seng i delt værelse (inkl. skab med lås) for USD 19 per nat eller USD 266 for 14 nætter. Dette svarer til ca. 1.783 kroner.

Mad og drikke: Dette afhænger naturligvis af den enkelte person og om man vælger at lave mad selv eller spise ude ved alle måltider. Hvis man spiser lokal dominikansk mad på restaurant, kan man fx få ”plato del dia” (dagens ret) til omkring 150-300 Pesos (uden drikkevarer). Det vil typisk være ris, brune bønner i sovs og kød (kylling eller koteletter). Så for ca. 45 kroner kan du få et solidt måltid mad. Hvis du handler i supermarkedet og laver din egen mad, kan du gøre det betydelig billigere – igen afhængig af om du spiser pasta, nudler og grønsager eller hellere vil have store bøffer!

Spies tilbyder lignende feriemulighed med fly og uspecificeret hotel (uden forplejning) til 9.399 kroner for 2 uger med afrejse d. 10/3, 2016 – så du kan sammensætte din rejse billigere, hvis du gør det selv.

Det er naturligvis ikke alle, der synes om ideen ved at bo på et hostel. Der kan være mange fordele og ulemper. Måske er det nemmere at bo på et hostel, hvis man stadig er ung og rejser alene eller sammen med en god ven/veninde.

1426719_224906017690392_1450530956_n

Fordelene ved at bo på et hostel i stedet for et hotel kan være at…

 1. Det er meget billigt
 2. Det er en god og nem måde at møde nye venner på – evt. i fælleskøkkenet hvor du kan lave din egen mad
 3. Du kommer mere ud i lokalområdet og oplever destinationen mere som en lokal i stedet for som en turist

Ulemperne ved at bo på et hostel i stedet for et hotel kan være at…

 1. Der er ikke nødvendigvis særlig pænt og rent (hvis du fx har boet på kollegium med fælleskøkken, så ved du nogenlunde hvad du kan forvente)
 2. Du har ikke eget bad og toilet
 3. Du har ikke nødvendigvis noget sted at låse dine ting inde, hvis du deler værelse med andre
 4. Du skal selv lave mad og rydde op efter dig

Hvis du vælger denne form for ferie – i Punta Cana eller andre steder i verden, så husk på følgende:

 1. Location, location, location! Selvom du finder et hostel der viser billeder af stranden, betyder det ikke nødvendigvis at det ligger på eller i nærheden af stranden. I Punta Cana er det mest attraktive sted Los Corales området, hvor du vil være i gåafstand fra stranden, masser af restauranter, barer, cafeer, bagerier, et vaskeri og et par supermarkeder.
 2. Undersøg om der er gratis WIFI…eller hvor du ellers kan komme online.
 3. Åbningstider og lukketider – nogle hostels lukker om natten, så man ikke kan komme ind efter et bestemt tidspunkt.
 4. Gå online og læs reviews. Husk at billeder kan være manipulerede eller taknemmelige. På TripAdvisor kan du fx se billeder som andre turister har taget.
 5. Skal du sove i køjeseng, så vælg den nederste seng. Det er nemmere at komme ud af sengen om morgenen eller i seng om aftenen uden af forstyrre de andre.
 6. Køb evt. dit eget toiletpapir og antibakterielle servietter/klude til at rense toiletbrættet med og medbring dit eget håndklæde.
 7. Tag badesandaler på når du går i bad…og husk egen shampoo, sæbe, og lign.
 8. Medbring ørepropper og sovemaske, hvis du sover let eller har svært ved at falde i søvn.
 9. Hvis der ikke er skabe med låse på dit hostel, så overvej hvordan du vil sikre dine ting – pas, penge, computer, osv. Medbring evt. en lås til din bagage.
 10. Medbring kontanter da nogle hostels ikke tager imod betaling med kort.

… Og så hyg dig! Hav det sjovt, mød nye mennesker, udforsk lokalområdet som de færreste turister får mulighed for at gøre, og få dig en oplevelse for livet.

Billederne er lånt fra Gava Hostels Facebook side

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s