En morgentur på den smukke Bavaro Beach – 2. del

IMG_8511Det er søndag morgen på Bavaro Beach i Punta Cana og denne del af verden er så småt ved at vågne. Klokken er 8 om morgenen, og solen har kun været oppe i omkring halvanden time. Temperaturen er dejlig lun, men endnu ikke helt stegende – det bliver den senere, så snart solen virkelig får fat.

Der er allerede folk ude og gå/løbe. Det er mest turister, der kan kendes på deres all-inklusive armbånd, men der er også enkelte lokale, som er ude og nyde denne fantastiske morgen – den sidste dag i weekenden.

De tidlige fisketure sejler ud omkring denne tid, og i det lille shopping center er et par af butikkerne allerede åbne, mens andre folk først nu gør klar til just another day in paradise.

IMG_8538

Hvis man går en tur langs Bavaro Beach fra Bibijagua og nordpå, kommer man forbi ressorterne IFA Villas Bavaro, Melia Caribe Tropical, Paradisus Palma Real, Secrets Royal Beach og Now Larimar…inden man når området Los Corales. Hvis man fortsætter, kommer man forbi endnu flere ressorter. Man kan i princippet gå i timevis, inden man når Hard Rock hotellet og derefter Roco Ki, hvorefter kysten ender i en klippespids og man ikke kan komme længere. Lige omme på den anden side ligger Macao stranden.

IMG_8487På stykket mellem Bibijagua og Los Corales er stranden bred og i dag er vandet helt fladt og roligt. Det er det perfekte sted at tage en gå- eller løbetur…eller naturligvis en svømmetur. I havet ligger der reb, som afgrænser de steder, det er tilladt at svømme. Der er masser af trafik på havet – speedbåde, fiskebåde, katamaraner og et enkelt piratskib skal allesammen en tur langs kysten en eller flere gange i løbet af dagen.

IMG_8481

På stranden står et par enkeste sandslotte, som måske blev bygget i går. Lidt længere henne har en gut lavet en lille forhøjning og udstillet forskellige konkylier. Måske er de bare til pynt. Ved nærmere eftertanke er de nok rettere til salg…som så mange andre ting herovre. Men man må ikke tage dem med hjem. Konkylier hører til de truede dyrearter som man bør lade være i fred, hvor de er. Der skal nu nok være nogen, som ikke ved det, der i løbet af dagen køber en.

IMG_8531

Henne bag ved palmetræerne ligger et par souvenir butikker og bugner af de sædvanlige turistvarer, souvenirs, farvestrålende kjoler, skjorter og strandtaster. To af butikkerne bærer det velkendte navn JC PENNY. Herover går man ikke så meget op i ophavsret…

IMG_8529

På vejen tilbage møder jeg et par sikkerhedsvagter, som som står/går i deres uniformer – mørkebrune bukser og lyse skjorter. Den ene hedder Pedro, og han spørger mig, om jeg ikke vil tage et billede af ham. Jo, det vil jeg da gerne…og gør så det.

IMG_8518

Han arbejder for Secrets Royal Beach ressorten og står og holder øje med området – ikke fordi der er farligt. Han holder nærmere øje med, at der ikke kommer uvedkommende ind på ressorten…og spiser i buffetrestauranten eller bruger faciliteterne, bl.a. swimming poolen og liggestole på stranden, som hører til ressorten og kun er til gæsterne der. Lidt længe henne dukker vagten ved Paradisus ressorten frem fra skyggen under palmetræerne og går ned til vandet for at kigge på en, der har problemer med at starte sin båd.

IMG_8527

En time senere, ved 9-tiden, begynder solen virkelig at varme. Et par spredte skyer giver lidt skygge og et tiltrængt pust af køligere luft. Jeg går (igen) forbi sælgerne ved Jellyfish restauranten, som nu er blevet lidt mere pågående. En af dem kommer helt ned til mig, rækker hånden ud og smiler stort.

“Hola”, siger han i håb om at vinde min opmærksomhed og få mig med hen til sin souvenir butik. Dette er en meget almidelig salgsteknik herovre – giv hånd til folk, spørg hvordan det går, hvad de hedder og sig så, at du har en butik…

Come see my shop. Special price for you. Cheapy-cheapy, looky-looky…. eller noget i den dur.

Jeg rækker hånden ud til ham, og vi giver hånd, mens han siger et eller andet, som jeg ikke rigtigt hører pga musikken fra min iPhone, der spiller i mine ører. Et kort øjeblik efter slipper vi håndtrykket, jeg går videre og dagen fortsætter.

IMG_8539

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s