Pack for a Purpose – velgørenhed på den Dominikanske Republik

PfaP_printout_horizontalDen Dominikanske Republik er på mange områder et rigt land, men det er samtidig også et meget fattigt land. Der er mange penge her og folk med ufattelige (økonomiske) rigdomme – og der er folk som bogstaveligtalt ingenting har.

Den fysiske, geografiske afstand fra rig til fattig kan være meget kort, og man kan opleve at gå fra de fineste 5-stjernede, hotel hvor et værelse koster USD 200+ per nat, til et område, hvor folk bor i små træ- og blikskure, og børnene ikke går i skole, fordi deres forældre ikke har råd til at købe skoleuniformer, bøger eller blyanter. Der findes områder, hvor folk aldrig kommer til lægen eller tandlægen, fordi de ikke kan betale for det.

Det er ikke noget som turister normalt ser, når de fx er på ferie i Punta Cana, men virkeligheden findes…ikke kun her

Der findes en del mennesker og organisationer, som løbende laver velgørenhedsarbejde rundtomkring på den Dominikanske Republik, og en del lokale firmaer gør også noget for at give tilbage til lokalsamfundet og hjælpe de mennesker, som ikke har så meget i livet.

Penge kan man jo altid give (og det er meget fint), men hvis man ikke har eller ikke vil, så er der andre muligheder. Der findes bl.a. en verdensomspændende organisation, der hedder Pack for a Purpose, som opfordrer folk, der skal på ferie til at pakke deres kuffert på en anderledes måde og inkludere ting som kan doneres til fx skoler, hospitaler/klinikker, børnehjem, m.m.

Ideen startede for ca. 6 år siden, da Rebecca Rothney og hendes mand, Scott, fra North Carolina skulle rejse til Botswana i Afrika og i denne forbindelse planlagde at besøge en lokal skole. De måtte have en masse bagage med og valgte så at tage ting med, som de kunne give til skolen og børnene. De kontaktede et lokalt udflugtsfirma og spurgte, hvad der var brug for, og sammen med deres lokale kontakt fik de mulighed for at besøge lokalområdet samt en skole. De spurgte efterfølgende deres rejsebureau, hvorfor andre turister ikke gjorde det samme og fik svaret ”fordi ingen tænker på det”. Det var Rebecca og Scotts ”ahaoplevelse”, der fik dem til at starte organisationen Pack for a Purpose.

De fleste kan nok godt finde ting i hjemmet, som bare ligger og ikke bruges længere – tøj og sko som egentlig stadig er pænt eller aldrig brugt, legetøj som børnene kun har leget med få gange, notesbøger, blyanter, osv. Som danskere lever vi oftest et liv rigt på materielle goder uden egentlig at tænke så meget over det…goder som vi ofte ikke har brug for, som vi ikke bruger og som kun optager plads i hjemmet.

Her på i Punta Cana er der 4 steder der tager imod Pack for a Purpose donationer til hver deres velgørenhedsprojekter:

 • Four Points by Sheration (hotel)
 • Westin Puntacana Resort & Club (hotel)
 • Tortuga Bay (hotel)
 • Outback Adventures (udflugtsfirma)

De 3 hoteller hører alle til Puntacana Resort & Club og støtter de samme projekter, som inkluderer The Ann & Ted Kheel Polytechnic High School samt en lokal lægeklinik. Begge ligger i området Veron i nærheden af Punta Cana lufthavnen.

Skolen tager gerne imod alle former for materialer som fx skoletasker, tavlekridt, farvet/hvidt papir, farveblyanter, farvekridt, viskelædere, limstifter, blyanter, blyantspidsere, penalhuse, kuglepenne, linealer, sakse, spil, bamser, frisbee, sjippetov, fodbolde, tennisbolde, let brugt eller nyt tøj og sko til børn, m.m.

Klinikken tager gerne imod bandager, plastre, tanbørster, tandpasta, pincetter, baby tæpper, baby olie/creme, baby pudder, baby sæbe, stofbleer, tøj til nyfødte, lagner, håndklæder, kontorartikler, m.m.

Outback Safari er et af de mange udflugtsfirmaer, der bl.a. kører heldagsture, hvor turister har mulighed for at se lokalområdet og få en fornemmelse af, hvordan der ser ud uden for turistområdet.

De støtter et børnehjem for drenge i byen Higuey (ca. 45 minutters kørsel fra Punta Cana), en lokal klinik i landsbyen El Salado som betjener 7 omkringliggende landsbyer og ca. 30.000 mennesker, samt 3 lokale skoler der tilsammen har 220 børn i aldrene fra 6 til 14 år.

Børnehjemmet tager gerne imod skole- og kontor materialer, musikinstrumenter, lejetøj, tøj, sko, håndklæder, sengetøj, tandbørster, tandpasta, sæbe, shampoo, vitaminpiller, m.m.

Klinikken og skolerne tager gerne imod samme ting som bekrevet ovenover.

Hvis du kunne tænke dig at pakke lidt ting til at give væk næste gang du skal til Punta Cana (eller et andet sted i verden), så tjek Pack for a Purpose hjemmesiden, hvor du kan finde mange forskellige destinationer, der arbejder med denne slags velgørenhed: www.packforapurpose.org

Tjek også deres ”how to pack” side og HUSK – ingen slik eller balloner! Læs mere her hvorfor http://www.packforapurpose.org/how-to-pack/

Hvis du rejser til Punta Cana, kan du aflevere tingene af på et af de 3 hoteller eller tage dem med, hvis du skal på Outback Safari tur. Vi er begyndt at arbejde med Outback Safari på enkelte af deres udflugter, som vi lægger på denne hjemmeside snarest muligt.

Bavaro Runners er en anden udflugt som også giver tilbage til lokalsamfundet og støtter landsbyskolerne La Vacama, Vista Alegre, Las Guamas og El Salao. Hvis du tager på denne tur, har du også mulighed for at donere skole- og kontorartikler, legetøj, tøj, sko, m.m. og tage det med på turen.

Læs mere om de forskellige projekter på den Dominikanske Republik her http://www.packforapurpose.org/destinations/caribbean/dominican-republic

2 thoughts on “Pack for a Purpose – velgørenhed på den Dominikanske Republik

 1. Mette Olsen siger:

  Hejsa. Godt indlæg. Vi skal til Punta Cana i december og har blandt andet flere hundrede kuglepenne og en del tøj hjemme vi ikke bruger. Det vil jeg tage med og donere.

  • RH siger:

   Hej Mette, det lyder virkelig super! Håber I får en god tur til december 🙂 Venlig hilsen, Ragnhild.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s