Brug mobilen fornuftigt på ferien

 

verano

Kunne du forestille dig at tage på ferie uden din mobiltelefon? Nej, vel. I dag er en telefon jo ikke bare en telefon, men derimod en livsvigtig forbindelse til omverdenen med Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, email, sms, osv. For slet ikke at snakke om alle de billeder man tager med mobilen i stedet for et almindeligt kamera.

Når vi skal på ferie, skal mobilen naturligvis med – uanset om vi skal ringe eller ej.

Men husk lige at tjekke, hvad priserne hos dit telefonselskab egentlig er i tilfælde af, at du skulle ringe hjem, modtage et opkald eller logge på Facebook. Det kan godt blive temmelig dyrt og ikke en speciel behagelig overraskelse at få, når du kommer hjem igen fra ferien.

Hvis du rejser i EU, er der nu kommet regler for, hvor meget dit telefonselskab må opkræve for opkald og data. Der er kommet et såkaldt loft på priserne, men dette eksisterer ikke, hvis du rejser uden for EU.

Priserne for opkald, sms, m.m. afhænger af, hvilket telefonselskab du bruger. Nogle telefonselskaber har endda prisaftaler med udenlandske selskaber, så du kan få rabat, mens du er på ferie.

Rejser du til den Dominikanske Republik vil din telefon højst sandsynligt automatisk koble sig på Orange netværket, som er et af de største herovre. Husk at du er på ”roaming”, så hvert sekund kommer til at koste dig mange penge. Du bør nok overveje en ekstra gang, om du virkelig behøver være online på diverse sociale medier, mens du fx ligger på stranden eller ved poolen. Jo, jo det er vigtigt nok at følge med i, hvad der sker, men måske skulle du også bare lade være og nyde, at du ER på ferie…og benytte muligheden for at koble helt af.

Hvis du alligevel gerne vil tjekke nyheder, m.m. på mobilen, så kig efter et sted, hvor der tilbydes gratis WIFI som du kan hoppe på. De fleste restauranter, caféer og barer har gratis WIFI til deres kunder – med eller uden password.

Husk at slå data-roaming og synkronisering fra på din telefon, så du undgår at downloade data unødvendigt, eller slå eventuelt telefonen på ”flight mode”, så du ikke kan modtage opkald og kun kan bruge telefonen, hvis du er på et WIFI netværk.

Hvis du har telefonsvarer på din mobil, så slå den fra. Den kan godt give nogle problemer samt ekstra omkostninger, mens du er i udlandet.

Når du kommer hjem igen, er det en god ide at genstarte telefonen for at sørge for, at den ikke bliver ved med at være på roaming – bare lige for en sikkerheds skyld.

Inspireret af artiklen ”Undgå kæmpe mobilregninger på ferien” af Forbrugerrådet Tænk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s