Flyforsinkelser og aflysninger – hvad har du egentlig ret til?

flight-delay

Noget af det værste der kan ske, når man skal af sted på ferie, er hvis ens fly bliver forsinket eller aflyst. Så står man der i lufthavnen med al bagagen og kan føle sig helt fortabt, stresset, irriteret og modløs.

For hvad gør man så og hvad har man ret til?

Der er nok ikke så meget du reelt kan gøre … andet end at prøve at holde hovedet koldt og ikke give efter for diverse frustrationer. Men du har rettigheder, bl.a. retten til at klage og i mange tilfælde også til at få kompensation.

Hvis dit fly bliver aflyst, har du ret til at kræve, at din rejse bliver omlagt eller til at få billetprisen retur. Afhængig af omstændighederne, har du også ret til at få et hotelophold, transport t/r fra lufthavnen til hotellet, gratis telefonopkald, forsendelse af email, mad og drikke.

Derudover har du ret til en økonomisk kompensation, der beregnes efter, hvor du skal hen. Rejser du fx fra København til Punta Cana, hvor der i øvrigt er 7.763 km, har du ret til at få en kompensation på 600 Euro.

Husk at overholde din del og mød op til check-in til tiden, genbekræft din reservation om nødvendigt, osv.

Hvis dit fly bliver aflyst på baggrund af ”force majeure” (usædvanlige omstændigheder) som bl.a. krig, terror, uvejr, strejke eller lignende gælder reglerne for kompensation oftest ikke.

Hvis dit fly til Punta Cana er forsinket med 4 timer eller mere, skal flyselskabet sørge for gratis mad og drikke til dig samt give dig muligheden for at sende en besked via telefon, fax eller email.

Hvis dit fly er forsinket med 5 timer eller mere skal du have tilbuddet om at få din flybillet refunderet samt en gratis flyrejse tilbage til dit første afgangssted, hvis du fx er mellemlandet et sted og vælger at aflyse/afbryde rejsen pga. forsinkelsen.

Hvis dit fly er forsinket til næste dag, skal flyselskabet sørge for en overnatning samt transport til/fra et hotel.

Hvis du bliver forsinket med mere end 3 timer til din endelige destination, har du krav på økonomisk kompensation – 600 Euro hvis turen fx går til Punta Cana.

Husk at hvis du vil klage, så skal du gøre det med det samme!

Hvis du vil have penge tilbage, skal du kontakte flyselskabet direkte og sende dem en skriftlig klage. Det kan være en god ide at sørge for dokumentation – tag et billede af skærmen i lufthavnen der viser at dit fly blev forsinket eller aflyst, vedhæft kopi af din rejsebeskrivelse med de planlagte tidspunkter, noter tidspunkter og navne på personer du talte med i lufthavnen i forbindelse med forsinkelsen, osv.

Hvis du intet hører fra flyselskabet, eller ikke er tilfreds med svaret, så kan du også sende en skriftlig klage til Trafikstyrelsen.

Se yderligere oplysninger HER.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s