Vi skal giftes – i udlandet!

Ashley-brendan-dominican-republic-romantic-beach-wedding-32

I sidste uge var der på www.dr.dk et kærligheds-sommer tema om danskere, der rejser til udlandet for at blive gift. Ifølge artiklen og Danmarks Statistik blev 2.131 danskere faktisk gift i udlandet i 2014 – de fleste i juli måned.

Mauritius nævnes som en af de populære og eksotiske bryllupsdestinationer, men her i Punta Cana kan vi altså også godt være med!

Det er nok alligevel mest amerikanere og canadiere, som gifter sig herovre – især på stranden. I højsæsonen om vinteren er det helt normalt at se bryllupper, hvis man går en tur langs stranden. De fleste hoteller har endda flere bryllupper om dagen og hver dag.

Langt de fleste vælger at blive gift på et hotel – enten på stranden eller i en smuk tropisk have. Og ethvert hotel her har en bryllupsafdeling med ansatte, der ikke laver andet end at hjælpe turister med at koordinere og planlægge deres bryllup. Nogle vælger dog også at leje en privat villa for at kunne blive gift og holde middag/fest under mere intime og private forhold, hvor de kan være helt for sig selv.

Et bryllup er naturligvis en af livets største og vigtigste begivenheder, og man skal starte med at planlægge i rigtig god tid – mindst 1 år i forvejen hvis ikke mere. Der er jo mange detaljer, der skal falde på plads, og især hvis man skal have familie og venner med til udlandet.

Hvis en vielse i udlandet skal være gyldig, når man kommer tilbage til Danmark, skal det først og fremmest være gyldigt i det land, man er blevet gift i. Her på den Dominikanske Republik vil en dommer typisk stå for vielsen, som foregår på spansk, da det er landets officielle sprog. Det er dog muligt at få en translatør til at oversætte til engelsk.

Der kan være rigtig meget papirarbejde og udgifter i forbindelse med at blive gift i udlandet, samt dokumenter der eventuelt skal oversættes til/fra et andet sprog.

Hvis man bliver gift på den Dominikanske Republik, vil man eksempelvis modtage sin vielsesattest på spansk, som derefter må oversættes og legaliseres for at blive godkendt i Danmark. Der kan godt gå et par uger/måneder efter vielsen før attesten er klar! Desuden kan en dommer koste op mod USD 800 (eller mere), afhængig af hvilket hotel du bliver gift på.

En nemmere og billigere løsning er at vælge en symbolsk vielse (som så naturligvis ikke er lovligt bindende/gældende) og derefter eller forinden få en borgerlig vielse på rådhuset i Danmark.

I Punta Cana er en symbolsk vielse gratis på stort set alle hotellerne. I dette tilfælde vil det ofte være en ansat fra hotellets bryllupsafdeling, som står for ceremonien, der samtidig kan foregå på engelsk.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bliver gift i udlandet, kan du KLIKKE HER.

Læs også “5 gode grunde til at tage på bryllupsrejse til Punta Cana” HER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s