Hvis uheldet er ude …hvad gør man i tilfælde af tyveri på ferien?

Tyveri

Vi ved godt alle sammen, at vi skal passe på vores ting, såvel hjemme som ude. Tyve findes (desværre) overalt, og man har måske lige så stor chance for at få stjålet sin pengepung i Danmark som på ferien.

Men hvad gør man, hvis nogen stjæler ens værdier, mens man befinder sig i udlandet?

Den første forholdsregel (efter min mening) er at undlade at lægge ”alle sine æg i samme kurv” …for nu at bruge et godt, gammelt ordsprog. Hvis du rejser med flere kreditkort samt kontanter, så læg ikke alt samme sted. Du skal naturligvis lægge noget i pengeskabet, og de kort og kontanter du har på dig, kan du fordele så de ikke ligger samme sted fx i tasken eller rygsækken. Hvis tyven så tager noget fra et sted, har du stadigvæk noget tilbage og står forhåbentlig ikke på fuldkommen bar og tom bund.

Hvis du nu alligevel skulle miste ALT – både kreditkort og kontanter, og du ikke kender en eneste sjæl, hvor du befinder dig, så kan du altid søge hjælp på den danske ambassade eller konsulat. De tilbyder faktisk at din familie/venner kan overføre penge til deres konto, hvorefter ambassaden/konsulatet så udbetaler dig pengene i den lokale valuta. Servicen er dog ikke gratis, men koster 960 kroner per påbegyndt time som det tager at hjælpe dig.

Ideen er god nok, men måske kan det lade sig gøre at finde en troværdig og hjælpsom person (fx på dit hotel), som kan yde samme service for mindre eller ingen penge.

Du skal naturligvis også huske at spærre dit kreditkort med det samme og melde det stjålet.

Snak med personalet på dit hotel, din rejseleder eller din lokale guide og få hjælp til at melde tyveriet hos det lokale politi. Du skal bl.a. bruge en politirapport til dit forsikringsselskab.

Hvis du mister dit pas i udlandet, skal du også kontakte den danske ambassade/konsulat, som kan udstede et midlertidigt pas til dig, mod et gebyr på op til 5.580 kroner afhængig af omstændighederne.

Hvis din hjemrejse til Danmark går via USA, skal du dog være opmærksom på, at du ikke vil kunne rejse ind i USA med et ”nødpas”, dvs. et midlertidigt pas.

Her på den Dominikanske Republik ligger det danske konsulat i hovedstaden Santo Domingo på følgende adresse:

Consulado General de Dinamarca
Diamond Mall
Ave. Los Proceres
Santo Domingo, Dominican Republic

Tlf.: +1 809 334 5906
E-mail: sven@dominicantravel.com

Eksp.tid: Mandag-fredag, 9-17

Lukkedage I 2015: 1., 5., 21. og 26. januar, 27. februar, 3. april, 1. maj, 4. juni, 16. august, 24. September, 6. November, 23. December – 4. januar 2016 begge dage inkl.

Sprog: Svensk, engelsk, spansk.

Pas: Kan udstede nødpas, forlænge gyldigheden af pas og har postkassefunktion for pas til børn under 12 år.

Se også mere på udenrigsministeriets hjemmesider:

http://um.dk/da/rejse-og-ophold/hvis-uheldet-er-ude/tyveri-og-roeveri/

http://dominikanskerepublik.um.dk/

 

God rejse…og pas på dig selv og dine værdier 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s