Tænk på miljøet – også når du er på ferie!

FullSizeRender(3)I lørdags kørte Anders og jeg en tur til Casa de Campo, et luksusressort godt 1 times kørsel fra Punta Cana (mod hovedstaden). Da vi var færdige med vores ærinde, gik vi en tur rundt nede marinaen og kiggede på de mange, store og flotte både.

Lige pludselig hørte vi nogen gå bagved os og tale dansk. Det viste sig at være 2 unge danskere, der var på rejse med den danske non-profit organisation Plastic Change. De undersøger den kæmpemæssige bestand af plastic, der flyder i havene herovre og truer dyrelivet.

For et par uger siden læste jeg om dem på TV2 nyhederne, så det var sjovt lige at rende ind i dem. De unge mennesker fortalte, at de havde været strandet på den Dominikanske Republik i 5 dage pga. motorproblemer, men at de netop NU skulle til at sejle ud igen og forlade landet.

Plastic Change har naturligvis en hjemmeside (www.plasticchange.org), en Facebook side, en Twitter profil og en Instagram profil. Der ligger en del spændende informationer og billeder fra deres færden – og naturligvis en masse skrald!

Man ser jo ikke skraldet på de almindelige turistbilleder, i rejsekataloger eller lignende, men sandheden er (uheldigvis), at det flyder med skrald mange steder i Punta Cana – i vejkanten, på stranden, i havet. Dog er det ikke et problem inde på ressorterne, på golfbanerne og andre steder, hvor der er fokus på at holde områderne pæne og rene til turisterne.

Skraldet er heller ikke god reklame for byen som turistdestination. Men udenfor ressortmurene kan der stadig gøres meget, og som turist kan du også gøre dit til at skåne miljøet, når du er på ferie – uanset om du er i Punta Cana eller et andet sted.

Du kan fx …

  • Mindske din bagage og undgå at have overvægt med for både at spare penge og spare flyets CO2-belastning
  • Spare på vandet i bruseren
  • Slukke for lyset og aircondition på værelset når du går derfra og huske at lukke vinduer og døre, når aircondition er tændt
  • Genbruge dine håndklæder og hænge dem op efter brug – du vasker jo heller ikke håndklæder derhjemme dagligt, så der er ingen grund til at smide dem på badeværelsesgulvet, når du er på ferie, så de bliver fjernet og vasket.
  • Smide dit skrald i skraldespanden og samle skrald op, hvis du ser det ligge og flyde fx på stranden.

Har du ellers andre gode ideer til hvad man som turist kan gøre for miljøet?

God bæredygtig ferie!

Mine råd er inspireret af artiklen “Når du er på ferie – sådan rejser du ansvarligt” fra Forbrugerrådet Tænk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s