Er din baggage i sikre hænder?

Screen Shot 2015-04-15 at 11.17.53 AM

Jeg har lige set en chokerende video på CNN, som viser, hvordan ansatte i Miami lufthavnen stjæler fra folks bagage…efter at den er tjekket ind og kommet om bord på flyet. Det er helt utroligt forstyrrende, og lige nu er der fokus på problemet i USA, hvor flere lufthavnsansatte er blevet taget i at rode gennem folks bagage og stjæle værdifulde ejendele som ure, iPads, iPods, kameraer, m.m. . Hvorfor nogen folk i det hele taget kunne finde på at pakke sådanne ting ned i deres kuffert og ikke i håndbagagen, undrer mig måske endnu mere.

Videoerne, som er taget af politiet med skjult kamera, viser situationer fra forskellige amerikanske lufthavne (Miami, Los Angeles og JFK i New York), men det skulle ikke undre mig, om det også sker andre steder.

Hvor godt husker du egentlig, hvad du pakker i din kuffert, når du skal ud og rejse? Rimelig godt…eller slet ikke. Man har nok i de fleste tilfælde en ret god ide om, hvad man har taget med, men med mindre man har fotografisk hukommelse, så er der sikkert mange detaljer, man glemmer.

Det er endnu en udmærket grund til at blive lidt mere organiseret og have lidt mere styr på tingene, så man kan gengive sin kufferts nøjagtige indhold til fx politiet…hvis uheldet er ude. Inden du skal ud og rejse næste gang, så overvej at gøre følgende:

  1. Lav en detaljeret pakkeliste og skriv alle de ting ned, som du pakker i kufferten og håndbagagen. Se dette link, hvor du kan downloade og printe inspiration til færdige pakkelister http://www.godtur.dk/vaerktoejer/pakkeliste/
  2. Læg alle de ting du pakker i kufferten og håndbagagen ud på sengen eller gulvet inden og tag et billede fx med din telefon.
  3. Overvej en ekstra gang om de fine, dyre smykker eller andre værdifulde genstande skal med på ferien, eller om du egentlig ikke får brug for dem.
  4. Tag en kopi, scan eller billede af alle dine vigtige kort som du har i pungen (sygesikring, kreditkort, kørekort, m.m.), pas, m.m. og gem denne et sted hvor du nemt har adgang, mens du er på ferie – fx på din computer, iPad eller telefon.

IMG_0919

Rigtig god rejse!

Du kan se videoen på CNN her: http://edition.cnn.com/2015/04/13/us/airport-luggage-theft/index.html?hpt=travel_hp_blogroll

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s