9 ideer til en sund ferie i Punta Cana

image

Hvis du gerne slippe for at have alt for mange ekstra kilo med hjem på sidebenene, så er her 9 ideer til en sund ferie i Punta Cana:

1. Start dagen med sunde måltider. Hver dag er en ny start, så prøv så vidt muligt at spise sundt om morgenen og til frokost. Hvis du har spist og drukket sundt hele dagen igennem er der sikkert lidt mere plads til lidt lækker mad, dessert, vin, drinks, eller lign. om aftenen. Hvis du bor på et ressort, spiser du sikkert morgenmad og frokost på en af de store buffet restauranter, hvor der som regel altid er et stort udvalg af sunde madvarer. Spring wienerbrød, doughnuts, bacon, pølser, og lign. over, så går det nok.

2. Nyd de lokale, friske råvarer som giver dig masser af muligheder for at spise sundt mens du er i Punta Cana. Der er så mange lækre frugter som fx mango, papaya, melon, ananas, passionsfrugter, avocado, m.m., som smager af meget mere herovre, fordi de gror og modnes her og ikke transporteres tusindvis af kilometer, før de når spisebordet. Der er også rig mulighed for at nyde frisk fisk, skaldyr og grønsager. Pasta, pizza, burger, og lign. kan man få alle steder, så udnyt hellere muligheden for at dykke ned i de naturlige, friske og evt. rå madvarer, mens du er på disse kanter.

3. Husk de sunde snacks i løbet af dagen. Der er intet værre end når man når sidst på eftermiddagen og bare kan mærke, at man ikke har spist nok, så man går amok til aftensmaden og ender med at føle sig proppet og oppustet bagefter. Snup et par stykker frugt, nødder eller andet fra buffeten til morgenmaden, så du har lidt ved hånden, når du bliver lidt sulten på stranden eller ved poolen.

4. Der er varmt og fugtigt her i Punta Cana (mere end i DK), så du skal huske at drikke masser af vand dagen igennem…og gerne mere end du plejer. Kroppen er heldigvis så finurligt indrettet, at du kan se på din urin, om du har drukket nok væske….den skal gerne være helt klar. Hvis den er mørk og meget gul, betyder det som regel, at du ikke har drukket nok.

5. Hold lidt igen med alkoholen eller vælg de rigtige drinks. Der er langt færre kalorier i fx et glas vin eller i en light ø end i en Piña Colada, Caipirinha, Mojito, Mai Tai, eller Strawberry Daiquiri.

6. Motioner! Uanset hvor du befinder dig i Punta Cana vil der altid være mulighed for at motionere. Hvis du bor på et ressort, vil der garanteret være et fitness center. Hvis ikke, så brug naturen, stranden, havet, poolen, osv. Hvis du gerne vil styrketræne men ikke har adgang til et fitness center, kan man lave masser af øvelser på gulvet – planke, armbøjninger, squats, lunges, osv. Du kan også downloade en fitness app eller gå på http://www.pinterest.com, hvor der er et hav af forslag til motion uden udstyr. Hvis du står lidt tidligt op og starter dagen med motion, er det hurtigt overstået, og du har resten af dagen til at nyde og slappe af.

7. Tag trappen og gå. Der er en del ressorter i Punta Cana som er så store, at der kører små toge og/eller busser rundt inde på området, som transporterer gæsterne til stranden, poolen, lobbyen, osv. Det finder man bl.a. på Melia Caribe Tropical, Barcelo Bavaro Beach Resort, Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana, m.fl. Det er fint nok, men hvis du ikke motionerer, skulle du måske overveje at gå i stedet for at snuppe toget/bussen…og tage trappen i stedet for elevatoren.

8. Lån en cykel. På nogle ressorter kan man låne en cykel og køre en tur ud i byen – med en lokal guide. Det har de fx på Ocean Blue, som ligger tæt på det lille område ved Plaza Bavaro, hvor man finder masser af de lokale souvenir shops.

9. Hvis alt andet fejler og går galt, så slap af og nyd din ferie…og så kan du jo altid give den en skalle, når du kommer hjem igen med detox, løbeture, salater, osv.

Rigtig god ferie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s