10 ting du bør huske at gøre inden ferien

 
Der kan nemt være 100 ting, man skal have ordnet, inden man tager på den længe ventede ferie. Naturligvis skal du sørge for at have alle dine rejsedokumenter i orden, ordne/afslutte diverse på arbejdet, have aftalt at få hunden eller katten passet, osv., osv.

Måske har du allerede en god tjekliste over alle de ting, du skal huske at gøre? Forleden dag faldt jeg over en blog post på siden http://www.familytravelmagazine.com, som listede en masse gode råd til sådan en tjekliste og bl.a. anbefalede, at man gjorde følgende inden afrejsen:

1. Træk stikket ud på elektroniske apparater som fx. TV, DVD afspiller, stereoanlæg, computer, printer og andre apparater, som ikke behøver stå på standby, mens du er væk.

2. Sluk for din vandvarmer (hvis du har sådan en og adgang til den) og sluk for varmen.

3. Luk for vandet (hvis du kan), så der ikke lige pludselig opstår skader, hvis der skulle springe et vandrør eller lignende.

4. Tag opvasken så den ikke står og lugter og mugner.

5. Vask det snavsede tøj i vaskekurven, sengetøj og håndklæder. Når du kommer træt hjem, vil du sikkert være glad for at kunne tage et bad og tørre dig med et frisk håndklæde og kravle i en seng med rent og velduftende sengetøj.

6. Ryd generelt op og gør rent, så du ikke skal stresse over det, når du kommer hjem og er træt og måske lige skal bruge et par dage på at komme dig ovenpå evt. jetlag.

7. Lad evt. bilen stå hjemme, så det ser ud til at der er nogen hjemme og køb et par “tænd/sluk ure”, som automatisk tænder og slukker dine bord/gulvlamper.

8. Giv en nøgle til naboen, din veninde, din søster eller en anden person og bed dem evt. om at tømme postkassen og lige tjekke indimellem, at alt er okay i dit hjem. Så kan de også lige vande dine planter og lufte lidt ud. Det kan især være rart, hvis du er væk i længere tid.

9. Skriv ikke din adresse på din kuffert! Det er ikke nødvendigt, og du kan risikere at give dine personlige oplysninger til fremmede mennesker. Hvis din kuffert bliver væk eller ikke kommer frem på destinationen, skal du alligevel udfylde en formular i lufthavnen, hvor du skal oplyse dit telefonnummer og adresse. Din kuffert bliver blot lokaliseret via den kode, der står på den “bag tag” der sættes på ved check-in i lufthavnen.

10. Hold lidt lav profil på de sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, osv., både før og under ferien. Lad være med at annoncere, at du skal på ferie og vent med at dele de lækre og misundelsesværdige billeder, indtil du er hjemme igen. Du ved aldrig, om der er nogen derude, som holder øje…

Hvad gør du selv for at forberede dig, inden du skal på ferie?

Inspireret af bloggen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s