Playa Blanca Beach Club

IMG_4118

For nyligt var Anders og jeg ude i Puntacana Resort & Club for at kigge på et par af de villaer, vi bestyrer og udlejer til turister. Det blev frokosttid, så vi besluttede os for at køre til Playa Blanca, som er en beach club, restaurant og bar, der ligger på stranden…en helt fantastisk smuk strand.

Personligt kan jeg rigtig godt lide at komme på Playa Blanca, selvom det (desværre) ikke sker så tit. Stemningen er så dejlig afslappet og hyggelig, og så er maden kanon. Jeg ender altid med at spise ”chivo con moro de coco” som er ged lavet a la gullasch og serveret med ris, der er kogt sammen med kokosmælk og brune bønner, så risene får en rødbrun farve. Det er en tung frokost, der fylder en godt op, men så enorm lækker.

Som noget nyt kom tjeneren med en lille kurv med nachos og lidt dyppelse, inden han tog vores bestilling.

Vi besluttede os for at få et par ”pastelitos” med oksekød … en lille snack til at starte på. Og så fik vi begge ged, og det var godt.

De fleste gæster, der kommer på Playa Blanca, er enten folk, der bor i en villa på Puntacana Resort, på Westin eller Tortuga Bay hotellerne. Derudover kommer der også folk udefra (som os), som benytter stranden, kite surfer eller snorkler og dykker. På Playa Blanca ligger der både et dykkercenter og en kite surfing klub, så man kan både få lektioner, hvis man er begynder, eller tage ud med deres instruktører, osv., hvis man allerede ved, hvordan man gør.

Forholdene ved Playa Blanca for både at dykke, snorkle og kite surfe skulle efter sigende være nogle af de bedste i hele området! Man er langt nok sydpå til at havet her virkelig ER det Caribiske Hav, der er meget lavvandet og havet er stort set altid roligt. Der ligger et rev et stykke ude, hvor bølgerne brydes og som gør at vandet tættere på stranden er roligt.

Derudover findes der et skibsvrag et sted derude på havbunden, hvor der er en hel del liv i og omkring samt et ”akvarium”, som er et naturligt koralrev, der er formet som en del af det ydre rev, der stikker op over havoverfladen, pga. at der er så lavvandet. Selve ”akvariet” er en ”no fishing zone”, hvilket betyder, at der er enormt meget liv derude med mange slags fisk, rokker som ”Southern Stingrays”, og nogle gange kan man også være heldig at se ”Eagle Rays”.

IMG_4120

Området ligger i nærheden af Puntacana Resorts ”coral nursery”, hvor eksperter planter, gror og passer på nye koraller, der i sidste ende plantes ud på revet for at sørge for, at det hele tiden holdes i live. Hvis man snorkler eller dykker herude, har man en helt unik mulighed for at se, hvordan de arbejder med korallerne i havet.

Derudover ligger der også et undervands museum med statuer af Taino Indianer-guder, som nu er blevet hjem for en masse fiskearter.

Playa Blanca har åbent hver dag til frokost fra kl. 12 – 14 og til aftensmad fra kl. 19 – 22:30. Baren er åben fra kl. 12 – 22:30.

IMG_4130

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s