Top 10 mad og drikke du skal smage i Punta Cana

enhanced-30980-1401810170-9

Har du det også sådan, at når du kommer til et andet land, så skal du helst gerne ud og prøve den lokale mad?

De bedste steder at spise lokalt er klart ude ”i byen”. Hvis man skal ud, anbefaler jeg, at man tager ud til frokost og gerne tidlidt (ved 12-tiden), hvor man er sikker på at maden er frisk. Jo senere man kommer på de små restauranter, jo oftere sker det, at der simpelthen ikke er mere tilbage.

På ressorterne serveres der generelt ”international” mad som folk kender og kan forholde sig til, men flere ressorter holder dog en gang om ugen ”dominikansk aften”, hvor der serveres traditionelle retter – og dem bør du skam ikke gå udenom. Dominikansk mad er efter min mening ret godt. Det består meget af ris, bønner og kød og er typisk meget mildt i smagen – hverken stærkt krydret, saltet, surt eller lignende.

For noget tid siden faldt jeg over en artikel på www.buzzfeed.com som hedder ”45 Things To Eat & Drink In The Dominican Republic” som jeg syntes var ret spændende. Af de 45 ting som artiklen nævner er her mine 10 favoritter som jeg kun kan anbefale, at du prøver.

Dominikansk mad har både afrikanske, spanske, Taino indianske og mellemøstlige rødder, så nogle af retterne ligner måske retter fra andre steder du har besøgt.

  1. La Bandera Dominicana (betyder ”de dominikanske flag”) er den klassiske frokostret som rigtig mange dominikanere spiser hver dag. Her får man hvide ris, bønner i sovs og kød (fx kylling eller oksekød). En hel fin og smagfuld ret der mætter meget. Typisk får man også en lille salat og et par stykker avokado med ved siden af.
  1. Tostones er fladmaste, stegte plantaner, som er en af mine personlige favoriter! De er meget gedigne, men smager fantastisk og er et rigtig godt alternativ til pommes frites. Kom salt på, så smager de godt og de kan nemt spises til fx La Bandera eller alene bare som snacks.
  1. Jugo de chinola er passionsfrugtjuice og super lækkert og forfriskende. Hvis du bestiller den ude i byen er der sikkert en masse sukker i for at tage den lidt bitre smag…men så længe man ikke drikker flere om dagen, går det vel nok.
  1. Sancocho er nok den dominikanske nationalret eller hof ret. Det er en suppe med 7 forskellige slags kød (den laves ofte også med mindre) og grønstager. Det er også en af mine favoritter, en ret med masser af smag og karakter.
  1. Moro de habicuelas er ris med kidney bønner der er kogt sammen så risene får en rødbrun farve. Nogle komme også kokos i så risene får en lidt sødlig smag og cremet konsistens. Risene smager fantastisk til kød – fx grillet kylling.
  1. Croquetas er super som snacks og skal spises med fingrene. De fås fx med kylling eller skinke.
  1. Pescado frito er frisk fisk (fx rødsnapper), der steges hel i olie og som smager super fantastisk – evt. med tostones til og en kold øl eller et koldt glas hvidvin.
  2. Flan er en typisk dominikansk dessert som er at finde på alle ressorter. Den sødlige, cremede og lidt våde dessert fås i forskellige smagsvarianter, hvoraf karamel-varianten nok er den mest kendte.
  1. Chivo Guisado er ged lavet lidt som gullasch, og hvis der er noget man bare må prøve, så er det denne ret. Den er simpelthen så lækker, kødet er så enormt mørt, og retten går rigtig godt sammen med moro de habicuelas.
  1. Pastelitos er ligesom croquetas super som snacks eller som en lille forret. Det er en ligesom en lille madkage der kan laves med oksekød eller kylling indeni.

Rigtig god appetit 🙂

One thought on “Top 10 mad og drikke du skal smage i Punta Cana

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s