Kun en tåbe frygter ikke havet (Macao Beach)

Macao stranden

Macao stranden

Macao Beach, som ligger nord for Punta Cana, er den eneste strand i området, hvor der ikke findes nogen hoteller, og hvor der er helt fri adgang for turister såvel som de lokale. Stranden hyldes ofte som værende det mest autentiske sted, hvor man kan tage hen og få en rigtig lokal oplevelse. Stranden er lang, bred og flot – også selvom sandet ikke er kridhvidt som længere sydpå i Bavaro og Punta Cana. Her kan man bl.a. sidde i sandet og få en rigtig dominikansk frokost med frisk fisk som de lokale fiskere kommer ind med og som bliver stegt direkte foran en, måske mens man fx nyder en kold øl og den smukke udsigt. Det med at sidde på stranden med fødderne i sandet og få frisk fisk eller skaldyr, ja, det er noget de danske turister (og så mange andre) med god grund er ret vilde med.

Det smukke, turkisblå hav, som kan være nok så indbydende og lokke på en varm sommerdag, kan dog også være drilsk. For et par dage siden druknede 4 turister ved Macao Beach, da de blev fanget i den stærke understrøm, der ofte dannes her. Det forlyder at de forsøgte af redde en kvinde i nød, og at de alle dermed blev fanget i understrømmen.

Der er ofte store bølger på havet ved Macao Beach, hvilket gør stranden til det perfekte sted at surfe. Men det er ikke altid sådan. På nogle dage kan man dog godt opleve at havet er helt blikstille…men måske lurer faren dog alligevel, da de fleste understrømme dannes på stille og solrige dage (www.ripcurrents.noaa.gov/index.shtml)

Der er ingen officielle livreddere på Macao Beach. Dog skulle de ansatte ved Macao Surf Camp være uddannede livreddere, men stranden er stor og lang, og hvis man beslutter sig for at gå lidt afsides for sig selv og bade, kan det være farligt.

Hvis du skal en tur til stranden (uanset hvilken strand) og bade, så pas på dig selv og dine venner/familie. De 5 baderåd, som vi kender fra Danmark, kan være gode at have i baghovedet kombineret med sund fornuft (http://www.respektforvand.dk/Ved-vandet/De-fem-baderaad-og-sikkerhed):

  1. lær at svømme
  2. Gå aldrig i vandet alene
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

Hvis du uheldigvis skulle blive fanget i en understrøm, så er det muligt at komme ud af den – hvis man altså formår at holde hovedet koldt og ikke går i panik (se billedet herunder):

rip_current_poster

God strandtur!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s