En skøn dag på revet…og i havet.

Milliarder af små fisk - næsten

Jeg ligger i vandoverfladen, mens solen bager på min ryg, og kigger på de milliarder af små, farverige fisk, der svømmer rundt omkring mig. Ej, der er langt fra en milliard fisk, men det føles næsten sådan. Et fantastisk virvar af gule, sorte og sølvgrå striber og nysgerrige øjne og små fiskemunde, der napper, indhyller mig, mens en dominikansk gut står på platformen ovenover og smider små stykker brød ned i vandet. En af dem lander så tæt på mit hoved, at en af de små fisk kommer til at nappe mig i øret. Jeg skriger lidt ind i min snorkel – ikke fordi det gør ondt, eller fordi jeg er bange, men mere bare som en reaktion på forskrækkelsen.

Efter ubeskrivelig mange minutter løber dominikaneren tør for brød, og snart forsvinder fiskene på jagt efter nye oplevelser. Selv stikker jeg hovedet op over vandet og beslutter mig for at svømme videre over til hajerne og rokkerne, der ligger indhegnet få meter væk.

Det her er en fantastisk dag i Punta Cana! Jeg er ude på en halvdagsudflugt, der hedder Reef Explorer, som byder på mange sjove og spændende aktiviteter, der alle har med havet at gøre…undtagen massagen som jeg vender tilbage til senere.

Kunsten at svømme med hajer og rokker

For at komme ind til hajerne skal man ind i et specielt indhegnet område, som er en del af en kæmpestor (40,000 m2) marinepark midt ude på havet. Jeg har prøvet at svømme med dem før på en anden udflugt (Marinarium), så jeg ved godt, hvad der venter. Hajerne er såkaldte nurse sharks, som mest af alt minder om forvoksede sugemaller.

De er ikke farlige for mennesker, hvilket også er derfor de overhoved kan være en del af denne udflugt, som besøges af op til 120 mennesker dagligt! De er mest aktive om aftenen og natten (altså hajerne), mens de om dagen for det meste bare ligger og slapper af eller sover. Enkelte svømmer dog rundt, og jeg må da indrømme, at hjertet lige banker en ekstra gang, når sådan en stor haj på et par meter kommer svømmende hen imod mig og glider forbi nedenunder mig … så tæt på at jeg næsten kan række hånden ud og ae den på ryggen. Men det må man ikke. Det har vi fået at vide forinden, så det gør jeg ikke.

Og så er der de store rokker (sting rays), som også svømmer rundt i et indhegnet område. De er så enormt fascinerende, og dem må man altså godt røre ved. Rokkerne har enten fået fjernet deres stinger eller også er den godt pakket ind og væk, således at ingen kommer til skade.

Jeg vælger at kaste mig ud i en sting ray encounter, som går ud på at man et kort øjeblik får lov til at holde en rokke i armene, så man kan mærke hvor super bløde de er på maven. Rokken er lidt urolig i starten og blafrer lidt med vingerne (eller hvad de nu hedder), men efter få sekunder falder den dog til ro. Det eneste jeg kan tænke på er, hvor sød den faktisk er og bare man kunne have sådan en med hjem. Det er en helt unik oplevelse.

Guiderne, som er i vandet og passer på både rokker og mennesker, tager lystigt billeder imens. Billederne kan man naturligvis købe i souvenirbutikken efterfølgende, hvis man ikke selv har et kamera med ud i vandet.

Kayak

Skøn massage og mange andre aktiviteter

Hvis man ikke er så meget for dyr, så er der heldigvis også mange andre ting at lave på Reef Explorer udflugten. Jeg bruger stort set al tiden på at snorkle henover revet og kigge på fisk og en enkelt brun blæksprutte, der suser forbi mig … og så selvfølgelig på at svømme med hajerne og rokkerne. Men der er også flydende madrasser, kajakker, power snorkling (hvor man bliver trukket af en håndholdt motor), stand up paddle (hvor man står på et bræt og padler derudaf)… og så selvfølgelig massagen.

At få massage er helt klart noget der står højt på min liste over ting jeg rigtig godt kan lide, så det skal jeg da prøve. Naturligvis er det begrænset, hvor længe man kan blive masseret på. Der er mulighed for at vælge mellem fodmassage, håndmassage og massage, hvor de bruger sten og muslingeskaller. Det sidste lyder lidt for eksotisk til mig, så jeg vælger bare at få en almindelig og afslappende rygmassage.

Nu er tiden uheldigvis snart gået, så jeg når lige at smage på et par stykker frisk ananas og kokos og drikke en forfriskende juice, inden guiden kalder på os og informerer os om, at vi (desværre) skal tilbage til stranden igen.

Det er ellers fristende at springe en tur i vandet igen (bare en allersidste gang), mens de andre turister pakker sammen og hopper ned i speedbåden, som skal sejle os tilbage… men ved nærmere eftertanke, så må det vist blive en anden dag.

– – –

Reef Explorer - midt ude på havet

Reef Explorer – midt ude på havet

Reef Explorer er en halvdagsudflugt der varer ca. 4 timer og går om morgenen og om eftermiddagen – hver dag. Man skal være 13 år for at komme med og udflugten koster USD 139 per person, inkl. transport fra de fleste hoteller i Punta Cana, alle aktiviteter samt udstyr på udflugten, drikkevarer (vand, sodavand, juice), snacks (frugt, kokos, grønsager med dip, sandwiches).

Dansk Punta Cana Guide tilbyder 10% rabat, hvis du booker gennem os … og nævner at du har set denne artikel på vores blog!

Save

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s