5 tips til en stressfri rejse

5 top tips to take the stress out of flying

5 top tips to take the stress out of flying

Synes du også det kan være stressende at rejse på ferie? Der skal planlægges, pakkes, organiseres samt holdes styr på tiden, så man ikke kommer for sent til flyet.

Hvis du rejser alene eller kun sammen med fx din kæreste eller ægtefælle, er der måske ikke ligeså meget at holde styr på som hvis du rejser med børn, forældre eller bedsteforældre som eventuelt skal have din hjælp.

Der er vist ingen tvivl om at stress og jag ikke ligefrem er nogen fed måde at starte ferien på…den samme ferie som skulle være så hyggelig og afslappende.

Hvis du har tendens til at blive stresset, så kan disse 5 tips fra bloggen A Luxury Travel Blog måske hjælpe dig til at holde overblikket og slappe lidt mere af…

#1 Lav en pakkeliste

Hvis du ikke er typen, der pakker i sidste øjeblik og bare smider tøj, m.m. ned i kufferten som det nu lige kommer, kan det være en god ide at lave en pakkeliste. Planlæg hvad du skal have med efter vind, vejr og aktiviteter. Du kan bruge en smart app eller bare skrive en liste på et stykke papir. På rejsebloggen anbefaler Packing Pro og Travel List (begge er på engelsk).

#2 Ankom til lufthavnen i god tid

Noget af det mest stressende kan være at ankomme for sent til lufthavnen, så der ikke er god tid til at tjekke ind, og man må spurte gennem lufthavnen for at nå hen til gaten i tide. Hvis du ifølge luftfartsselskabet skal være i lufthavnen 2 timer før afgang, kan det være en god ide at give dig selv en buffer på 30-60 minutter – især hvis du rejser i ferier, hvor der kan være mange andre rejsende der skal igennem lufthavnen eller har andre med som ikke kan gå/løbe ret hurtigt.

#3 Tag en slapper i loungen

Hvis du er så heldig at rejse på business eller first class, har du automatisk adgang til en lounge i lufthavnen. Hvis ikke (og hvis du har rigtig god tid) kan du overveje at købe dig adgang til en lounge. I Kastrup kan du fx få adgang til CPH Lounge for kun 169 kroner, uanset hvilket flyselskab du rejser med, om du rejser på economy class eller højere, og hvilket kreditkort du har i pungen. For disse penge kan du trække dig tilbage i en fredelig oase, med gratis internet, mad, drikke, aviser, m.m. Se mere HER

#4 Tag i fitnesscenter

Bloggens forfatter anbefaler her, at man giver sig tid til at træne i lufthavnen eller i et fitnesscenter i nærheden. Jeg kan rigtig godt lide at træne men synes selv, at det dog alligevel bliver lidt for stressende, hvis man skal tænke på at have træningstøj, sko, make-up, m.m. med i håndbagagen, og er der så egentlig badefaciliteter?

I stedet synes jeg, at man kunne have godt af at koble af fx med meditation eller let yoga. Det nemmeste ville være at fylde sin iPod eller lignende med beroligende musik, sætte sig et roligt sted, lukke øjnene og bare slappe af og trække vejret roligt, mens man lytter til musikken. Hvis man ikke går i en lounge, kan man nok godt finde et hjørne et sted henne ved gaten, hvor man kan sætte sig i skrædderstilling – evt. på gulvet (hvis man ikke er for sart).

#5 Hvil dig og/eller få noget søvn

Afslapning, hvile og søvn er nogle af de bedste midler mod stress. Hvis du kan slappe af eller sove uden piller, er det klart at foretrække. Husk at pakke ørepropper, sovemaske, nakkepude, m.m. i håndbagagen.

God (stressfri) rejse!

Inspireret af artiklen 5 top tips to take the stress out of flying fra A Luxury Travel Blog.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s