En aftale med Doktor Fisk i Punta Cana

Doctor Fish Ocean Spa – katamaranen i 2 etager

Der er rigtig mange spændende ting man som turist kan lave på sin ferie i Punta Cana. En af dem er en halv dag på Doctor Fish Ocean Spa-udflugten, som sejler ud fra stranden i det lille Los Corales område i Bávaro.

Selv kalder de sig ”den mest trendy spa oplevelse i Punta Cana”, og det kan man sagtens give dem ret i. Under alle omstændigheder er det en anderledes spa oplevelse med masser af aktiviteter, som foregår på en stor 2-etagers motor katamaran.

Doctor Fish Ocean Spa udflugten køres af det efterhånden store firma Ocean Adventures, som har adskillige andre udflugter (bl.a. med speedbåde, party både, piratskib, m.fl.). De henter turister fra alle hotellerne til alle udflugterne og transporterer til deres ”meeting point” på stranden i Los Corales.

Når man ankommer sammen med rigtig mange andre turister kan det hele godt virke lidt kaotisk på det forholdsvis lille strandområde. Men der er styr på tingene fra deres side og efter at alle har vist deres billet og er blevet registreret, bliver folk fint henvist til forskellige venteområder afhængig af hvilken udflugt de skal på. Det hele foregår i et ganske roligt tempo, og hvis man ikke har tålmodigheden med sig, kan udsigten over stranden og havet måske hjælpe med at berolige temperamentet.

Efter en kort introduktion til udflugten, skriver alle under på et stykke papir, hvor der står at udflugtsfirmaet på ingen måder er ansvarlige for ulykker eller lignende. Derefter bliver vi guidet fra stranden, ud på en lang badebro og endelig om bord på den store katamaran.

Der bydes velkommen af udflugtens ansatte, som alle er klædt i afslappet, hvidt og luftigt tøj og hele stemningen på katamaranen er meget zen med dejlig blid musik, der hele tiden spiller i baggrunden.

Yoga – Pilates

Vi inddeles i mindre hold og får besked på, hvilken aktivitet vi skal starte på. Mit hold starter i den rigtige rækkefølge (synes jeg) med yoga/pilates, som kvinderne er spændte på, mens mændene går noget modvilligt med og flere gange skal overbevises om, at ”det skal da prøves”.

Næste aktivitet er afslapning på flydende madrasser. Egentlig synes jeg det er lidt komisk at vi skal ligge der side-om-side på madrasserne og vugge i havoverfladen. Jeg ville hellere bare have svømmet en tur i havet, men efter et par minutter føles det egentlig meget rart og afslappende.

Afslapning på flydende madrasser

Så var det endelig tur til at få massage. Udflugten tilbyder to slags massage – en massage på en elektronisk massage seng og en ”almindelig” med en massør. Jeg bliver i første omgang anbragt i den elektroniske massage seng, som efter lidt finurlige indstillinger langsomt men støt begyndte at trykke, nulre og massere rundt på hele min krop. Måske er det bare mig der er en smule sart anlagt, men jeg kan slet ikke finde ud af at ligge der og synes overhoved ikke, at det er behageligt. Så da de 15-20 minutter er ovre og damen kommer for at slukke maskinen, er det nærmest en hel befrielse for mig.

Dernæst er det blevet tid til en rigtig (og ordentlig) massage. Der er indrettet private rum (nærmest båse) med massage brikse og åbent i den ene ende, så der altid er havudsigt. Se det er en himmelsk og skøn massage!

Skøn massage!

Efter endnu 20 minutter er det tid til en lille pause. Vi bliver vist ovenpå og får lov til at sidde og slappe lidt af og nyde udsigten. I baren serveres der sandwiches samt drikkevarer.

Siden begyndelsen af udflugten, har vi sejlet stille og roligt langs kysten mod et bestemt område, hvor vi skal møde Doktor Fisk. Katamaranen lægger til den lange, firkantede badebro midt ude i havet, og inden vi forlader katamaranen, får vi at vide, at vi venligst skal lade alle vores ting blive om bord, og at det på ingen måde er tilladt at medbringe kamera.

Et par af de andre turister hvisker til hinanden, at det er fordi det vist ikke er helt lovligt med de små fisk…pga. hygiejnen. Vi skal dog ikke bekymre os om billederne for der vil være en professionel fotograf tilstede til at tage billeder. Det er nok mere grunden til, at vi ikke må medbringe vores egne kameraer.

Doktor Fisk

Vi bliver anbragt på bænke med fødderne (som vi har vasket lige forinden) i akvarielignende kar, hvor der er masser af bittesmå fisk i. Det virker ærlig talt en smule bizart. Rundtomkring jubler folk begejstret op ved første møde – når fiskene første gang kommer hen og napper på fødderne. Meningen er åbenbart, at fiskene æder al den døde hud på fødderne, så de efterlades bløde og rene. Jeg sidder lidt og venter uden at der rigtigt sker noget. Fiskene er henne ved en af de andre, men pludselig kommer de alle sammen over til mine fødder og begynder at suge og nappe … og det er den mest fantastiske, kildne fornemmelse jeg længe har følt. Hvor skørt…hvor er det skørt at sidde midt ude på havet under den Caribiske sol og få fødderne ”ordnet” af små fisk. Ha, ha.

Alt imens tager fotografen lystigt billeder af alle – der er jo penge i det!

På vejen tilbage til stranden i Los Corales prøver vi den sidste aktivitet – en helt speciel detox, hvor vi endnu engang stikker fødderne i et (mindre) kar med en elektronisk ”dims” (af mangel på en mere præcis betegnelse), der vil trække alle de ophobede giftstoffer ud af kroppen, så vi kan blive renset og få det bedre. Efter et stykke tid bliver vandet i det lille kar gult for derefter at skifte over i en rødbrun farve. De fleste griner af det og er overbeviste om, at det er ren fup. Jeg får et glas hvidvin, mens jeg sidder der, så jeg kan egentlig ikke være mere ligeglad med, om det er fup eller ej.

Detox – fup eller fakta?

Ved ankomsten tilbage på stranden bliver alle vist hen til deres busser, som kort tid efter vil køre folk tilbage til deres hoteller efter en helt speciel og ret uforglemmelig dag på havet og hos Doktor Fish.

 

P.S. Hvis du selv gerne vil en tur på Doctor Fish Ocean Spa skal du være fyldt 18 år. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s