På udflugt til Saona Island – Bounty Island (del 1)

Saona Island – der er virkelig SÅ smukt!!!

Hvis der er noget sted på den Dominikanske Republik, som er endnu mere bounty-agtigt end Punta Cana, så er det nok Saona Island.

Denne ø, som ligger i det Caribiske Hav syd for Punta Cana, er en del af den ca. 320 km2 store naturpark, Parque Nacional del Este, hvor der skulle vokse hundredvis af forskellige træer (som fx mahogni) og leve 112 fuglearter, hvoraf 8 er endemiske, dvs. at de kun findes her og ingen andre steder i verden.*

Derudover tiltrækker Saona Island hundredvis af glade turister som hver uge kommer for at nyde stranden og havet for en kort stund.

Saona Island blev opdaget af Christopher Columbus i 1494 under hans anden rejse til vestindien. Øen er oprindelig opkaldt efter Columbus’ ven Michele da Cuneo, som kom fra Savona i Italien og som blev udnævnt til guvernør på øen.**

I dag er stedet fredet. Der siges at bo omkring 1000 personer i den lille landsby, Mano Juan, på den sydvestlige del af øen, som hovedsagligt lever af fiskeri. Derudover skulle der ikke være andet end natur på øen.

I gamle dage var køreturen til den lille havneby, Bayahibe (udtales Bah-ja-ii-bæ), hvorfra vi sejler ud til Saona Island, temmelig lang. Men med den nye motorvej er turen i dag blevet halveret og tager kun omkring 45 minutter. Naturligvis afhænger køreturen af, hvor mange hoteller bussen skal stoppe på undervejs for at samle turister op.

Vi er taget af sted en ganske almindelig dag i ugen sammen med en gruppe turister. Bussen kommer og henter os ved 8.00-tiden om morgenen og alle er spændte på, hvad dagen kommer til at byde på. På vejen til Bayahibe har vi en guide med på bussen, som fortæller os lystigt om den Dominikanske Republiks historie, kultur osv. Lidt underholdning og interessante fortællinger gør, at køreturen føles lidt kortere. Vi kører hurtigt ud af den nye motorvej og ser det flotte, grønne landskab med store marker, palmer og sukkerrør.

Endelig når vi Bayahibe, men inden vi kan komme ind på parkeringspladsen, som ligger et stenkast fra havnen, må guiden ind på et lille kontor og betale indgangen til naturparken. Den koster 100 Dominikanske Pesos per person (ca. 12.50 kroner), og vi får derefter alle sammen et papirarmbånd på, som bevis på at vi har betalt. Pengene går (forhåbentligt) til bevarelse af naturparken, men den Dominikanske Republik er jo et ret korrupt land, så man kan aldrig vide helt, hvor pengene i realiteten havner.

Inden vi skal videre, får vi lige et par minutter til en tisse- og/eller rygepause, og som sædvanligt dannes der hurtigt kø på dametoilettet.

Havnen er egentlig bare et lille strandområde, hvor man går ud i vandet og direkte om bord den speedbåd, som skal sejle os til ud til øen. De ansatte på båden er flinke til at hjælpe alle om bord og til at tage imod tasker, sko, osv. Båden har plads til omkring 20 personer, og vi sidder to på hver sæderække og får røde redningsveste på.

I fuld fart mod Saona Island

Og så går det ellers bare derudaf! Hvis der er folk, der ikke bryder sig om fart eller får ondt i ryggen, når det bumper, så skal de helst sætte sig bagerst i båden. Jo længere fremme i båden man sidder, jo mere får man ud af turen, og det sprøjter også mere deroppe. Jeg sidder et sted midt i båden, hvilket er helt okay, men nogle af dem på de forreste rækker hviner, når der kommer et ordentligt vandsprøjt, eller når båden et par gange virkelig hopper.

Undervejs har vi den mest ubeskrivelige udsigt over klipperne langs fastlandet på den en side og det klare vand på den anden side, som skifter farve fra den dybeste blå, nærmest sorte farve til den mest utrolige turkisblå farve. Et par pelikaner svæver majestætisk forbi os på vejen. Her er et eller andet sted ubeskriveligt smukt – nærmest uvirkeligt.

Fortsættes …

* Turen går til den Dominikanske Republik, Politikens Forlag A/S, 1. Udgave, 2000, s. 43
** http://en.wikipedia.org/wiki/Saona_Island

 

One thought on “På udflugt til Saona Island – Bounty Island (del 1)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s