En solrig eftermiddag på udflugt med Bebe Katamaranen i Punta Cana

Bebe Katamaranen i Punta Cana

Bebe Katamaranen i Punta Cana

Det er en typisk eftermiddag i Punta Cana. Solen skinner, turisterne boltrer sig i havet og i diverse swimming pools rundtomkring på ressorterne. Jeg er taget på Now Larimar ressorten for at hente en gruppe amerikanere, som skal på en eftermiddagstur med Bebe katamaranen.

Der er højt humør blandt amerikanerne, som er rejst til Punta Cana for at fejre en 40-års fødselsdag. I går havde de en fantastisk middag under stjernehimlen på stranden med åben bar, en stor og overdådig buffet og musik. Det var en magisk aften, som har givet masser af samtalestof til dagen derpå. Mens vi venter på bussen, som skal køre os ned til katamaranen, bruger flere af gæsterne tiden på at vandre i pendulfart mellem lobbyen og den nærmeste bar for at hente friske forsyninger.

Endelig kommer busserne, og vi er klar til at tage af sted. Katamaranen ligger kun 5 minutters kørsel fra ressorten, og vi kører i to busser – eller nærmere åbne safari trucks.

I det lille område El Cortecito står vi af og bliver vist hen mod en af de små souvenirbutikker. Der går ikke mange sekunder før gruppen bliver ”overfaldet” af ivrige dominikanske sælgere, som tilbyder dem varer fra A til Å til en ”special price for you, my friend”. De takker dog alle sammen nej eller siger høfligt, at de måske kommer tilbage senere.

Vi går gennem souvenirbutikken og kommer ud på den anden side – direkte ud på stranden, hvor sollyset og det klare turkisblå havvand nærmest gør ondt i øjnene. Vi står lidt i en klump, mens en person giver os besked om, at alle skal tage deres sko af og lægge dem i en stor spand. Samtidig går en anden rundt og deler redningsveste ud.

Efter endnu et par minutter bliver vi ført ned i sandet og ud til vandet, hvor en speedbåd, med plads til omkring 15-20 personer, holder og venter på at tage os ud til katamaranen. Vi er omkring 40-45 personer, og nogle begynder allerede at mugge lidt over, at de nu skal stå og vente på, at båden kommer tilbage. Andre tager det meget stille og roligt og bruger ventetiden på at stå og småsnakke eller tage billeder af den flotte natur. Langsomt, men sikkert, begynder flere sælgere at dukke op og cirkulere rundt om gruppen.

I speedbåd på vej ud til Bebe katamaranen i Punta Cana

I speedbåd på vej ud til Bebe katamaranen i Punta Cana

Efter to kortvarige sejlture, er vi alle om bord på den 56 fods katamaran. Der er plads op til 60 personer, så vi har god plads. Som det første bliver vi alle kaldt ned i kabyssen for at blive budt velkommen af de ansatte på katamaranen samt få lidt vigtige informationer. Det er en kort præsentation, hvorefter vi letter anker og bartenderen (en ung, smuk dominikansk pige) begynder at servere drinks – dog uden alkohol, da vi ikke må få alkohol før, vi har været ude og snorkle, som er en del af turen. Men eftersom langt de fleste fra gruppen har brugt hele formiddagen på at drikke alkohol på ressorten, virker det lidt paradoksalt.

Vores første stop på den længe ventede sejltur er kun få minutter fra kysten. Vi stopper for at snorkle henover koralrevet, hvor et par andre store både også kommer hen for at lade deres gæster snorkle. Inden længe bliver der godt fyldt op, og det virker en smule presset. Jeg svømmer lidt længere væk fra alle de andre for at kunne svømme i fred og kigge lidt på korallerne og de fine små fisk. Snorklingen er ikke super fantastisk, og jeg er sikker på, at den slet ikke ville være interessant for folk, som fx har snorklet i Thailand, Australien eller i Middelhavet. Ikke at jeg selv har prøvet det, men jeg har ladet mig fortælle at der skulle være helt ekseptionelt.

Cirka en halv time senere bliver vi kaldt tilbage – det er tid til at begive os videre langs kysten. Vi kommer alle om bord og får skilt os af med vores masker og finner, da en fra gruppen pludselig opdager, at vi mangler en person! Der går et øjebliks panik gennem enkelte af damerne fra gruppen, som stiller sig op for at skue ud over havet, mens en af de ansatte springer i vandet og begynder at svømme rundt. Enkelte begynder at råbe personens navn, men lige meget hjælper det. Der er for meget larm fra alle de andre mennesker i vandet og fra musikken på de andre både. 10 minutter efter bliver personen dog fundet og bragt sikkert tilbage til katamaranen, til stor lettelse for alle.

Der bliver hurtigt tændt for musikken og skænket drikkevarer (med og uden alkohol) op til alle, og inden længe er panikken skubbet af vejen for fest og glade dage, mens turen går langs den smukke kyststrækning.

Drinks serveret fra en flydende bar i den naturlige swimming pool, hvor vandet måles til 30 grader

Drinks serveret fra en flydende bar i den naturlige swimming pool, hvor vandet måles til 30 grader

Vores næste stop på turen er ved den ”naturlige swimming pool” – et bestemt sted ud for Barceló Bávaro Beach ressorten, som ligger inde i en bugt. Det er endnu et populært sted for de forskellige udflugtsfirmaer, som tilbyder katamaran sejlture, så der er allerede en del andre mennesker tilstede. Vi hopper igen i vandet, som er enormt lavt på præcist dette sted og dejligt varmt. Det føles nærmest som at gå i karbad (uden bobler) – en af pigerne fra gruppen har et dykkerur på og måler vandet til 30 grader!

Gutterne fra katamaranen kommer med store bakker fyldt med drinks som de serverer på en flydende bar i vandet. Det er egentlig ikke andet end et stort stykke træ (en bordplade), men ideen er god nok og vækker stor begejstring og stor fornøjelse…lige indtil det går op for et par af mændene, at der ikke er flere øl.

Der er ikke flere øl! Rygtet spredes som ringe i vandet, og inden længe er fanden løs. Fødselsdags-manden, som betaler for hele udflugten bliver med god grund tosset, laver en scene og kræver, at der enten bliver bragt flere øl ud pronto,eller at vi sejler hjem med det samme…hvor der så har at være masser af øl på stranden. Et par af de andre gæster forsøger at få ham til at slappe af ved at forsikre ham om, at det ikke gør noget, da der jo stadig er masser af rom og andre drikkevarer. Men det hjælper ikke rigtigt.

Bebe katamaranen i Punta Cana har både motor og sejl

Bebe katamaranen i Punta Cana har både motor og sejl

Så vi sejler hjemad. Solen er alligevel så småt begyndt at gå ned, og turen når sin naturlige og planlagte ende. Vi når tilbage til stranden, hvor der står et par gutter og vinker ivrigt efter os og vifter med store, lækre Presidente øl…det er ikke bare de almindelige flasker, men de rigtig STORE flasker som de har skaffet. Begejstringen breder sig endnu engang, og mens vi venter på at speedbåden skal bringe os sikkert i land igen, springer enkelte i vandet og svømmer de få meter ind til stranden og lige op til et koldt glas øl. De er åbenbart rigtig glade for den dominikanske øl.

Eftermiddagen og turen ender med glade smil og høj latter. Da vi igen bevæger os gennem souvenirbutikken og ud til vejen, hvor safari busserne holder og venter på os, er det allerede blevet mørkt. Enkelte overvejer kortvarigt, om de skal blive og hænge lidt ud på den bar der ligger lige ved siden af butikken. Efter et øjebliks ubeslutsomhed hopper alle mand dog op på busserne, som kører os tilbage til ressorten, hvor amerikanerne kan nyde deres sidste feriedag inden turen i morgen går tilbage til det forjættede land.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s