Hvad må du have med hjem fra Punta Cana?

Hvad må du have med hjem fra Punta Cana?

Hvad må du have med hjem fra Punta Cana?

Ferie og shopping hører unægtelig sammen. Vi har vist alle prøvet at komme hjem fra udlandet med diverse souvenirs og andre indkøb som alkohol, tobak, tøj, sko, diverse mærkevarer, m.m.

For at undgå problemer, når du kommer hjem til Danmark igen og skal igennem tolden, så er det en god ide at vide, hvad du egentlig må have med hjem fra din ferie i fx Punta Cana.

Du må maksimum have varer med hjem til eget brug for i alt 3,250 kroner, hvis du skal undgå at betale told. Husk at gemme kvitteringerne i tilfælde af, at du får brug for at dokumenterer dine indkøb.

Hvis du ankommer fra et land uden for EU, så skal du være mindst 18 år for at kunne tage tobaksvarer med hjem og mindst 17 år for at have alkohol med hjem i følgende mængder:

  • 200 stk. cigaretter eller
  • 100 stk. cigarillos eller
  • 50 stk. cigarer eller
  • 250 gram røgtobak eller
  • 1 liter spiritus over 22% eller
  • 2 liter hedvin eller
  • 4 liter bordvin eller
  • 16 liter øl
Hvor mange cigarer må du have med hjem fra Punta Cana?

Hvor mange cigarer må du have med hjem fra Punta Cana?

Pas på de ulovlige souvenirs!

I Punta Cana er der en del butikker og boder der sælger rigtig flotte souvenirs som fx konkylier, muslingeskaller, koraller, skildpaddeskjold, m.m. og som sædvanlig til en ”special price for you, my friend”. Men pas på med det, for det er oftest ikke lovligt at have med hjem. Uanset hvad sælgeren siger til dig (og uanset hvor mange syge familiemedlemmer han/hun har), så er det nok bedst at lade det ligge og købe noget andet.

Souvenirs som indeholder truede planter og dyrearter er ulovlige, og du risikerer at få en bøde på mindst 500 kroner, hvis du bliver stoppet i tolden – plus at varen konfiskeres.

For yderligere information kan du tjekke naturstyrelsens hjemmeside HER

Hos Carmel Sol New York i Punta Cana kan du købe mærkevarer

Hos Carmel Sol New York i Punta Cana kan du købe mærkevarer

Gucci, Chanel og Prada…

Det flyder med ulovlige kopivarer i rigtig mange butikker i Punta Cana og hvis du tager en tur til den Dominikanske hovedstad (Santo Domingo), vil du støde på endnu flere kopivarer.

Her er det måske især kvinderne som skal holdes snor og styres langt udenom tasker, punge, sko, m.m. med de kendte mærker på! Du skal være meget påpasselig, for der går rygter om, at selv butikker i flotte shopping centre, som tilsyneladende kun sælger de ægte varer i realiteten også sælger kopivarer. Så her har man mulighed for rigtig at blive snydt, hvis man ikke kender sine mærkevarer til fingerspidserne og kan se forskel på en rigtig god kopivare og den ægte vare. Hvis du kommer hjem til Danmark med kopivarer, risikerer du igen at få en bøde samt at få varerne konfiskeret. Se mere HER

Hvis du vil vide mere om toldreglerne inden du rejser, kan du fx tjekke SKATs rejseguide HER.

God ferie og god shopping!

Save

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s