Kan man drikke vandet fra vandhanen og bestille drinks med isterninger?

Kan man drikke vandet fra vandhanen i Punta Cana? (billede fra http://www.flickr.com/photos/dcmetroblogger/)

Kan man drikke vandet fra vandhanen i Punta Cana? – Foto fra http://www.flickr.com/photos/dcmetroblogger

Rigtig mange danske turister stiller disse to spørgsmål, når de ankommer til Punta Cana: ”Kan man drikke vandet fra vandhanen?” Og ”skal man passe på med at bestille drinks med isterninger?” – – for man vil jo nødigt gå hen og blive syg på ferien, som man har sparet sammen til og gået og glædet sig til længe.

Du bør som hovedregel ikke drikke vandet fra vandhanen…du kan nok godt gøre det, men jeg tror ikke det er nogen god ide. Alle herovre køber vand på flasker eller store 20-liters dunke, som man kan stille op på en vandbeholder, der holder vandet koldt. Det er helt normalt her. Der er naturligvis forskellige mærker, men Alaska og Crystal vand er det mest almindelige.

Hvis du som turist kommer til Punta Cana og bor i en privat lejlighed eller villa fremfor på et hotel, vil der oftest være sådan en vandbeholder. Dunkene med vand kan købes stort set overalt lige fra supermarkedet til den typiske ”colmado” eller lille købmand på gadehjørnet. Du tager den tomme dunk med og giver i bytte. Så koster en dunk vand med ca. 20 liter omkring 50-75 Dominikanske Pesos, afhængig af hvor du handler, og om du får den reelle pris eller ”gringo” prisen, dvs. prisen til udlændinge.

Hvis du i stedet bor på hotel, vil der altid være små halvliters flasker vand i mini baren på værelset og i hvilken som helst bar rundtomkring på hotellet, som du kan få. Når du sidder på restaurant, serveres der ofte vand fra kander, men her kan du være sikker på at vandet kommer fra samme slags 20-liters dunke som i øvrigt alle kommer fra fabrikker rundtomkring i landet.

Vandet i vandhanen er helt fint til at børste tænder i og naturligvis til at bade og vaske hænder i. Om der i realiteten sker noget, hvis du nu alligevel kommer til at sluge en mundfuld vandhanevand…tja, det kommer måske an på så meget. Jeg gjorde det selv for nyligt, hvor jeg kom til at bælle et stort glas vand med stor iver, fordi jeg var enormt tørstig. Det var kun bagefter at jeg indså, at jeg havde drukket vandhanevand, og jeg brugte resten af aftenen på at bekymre mig om, hvorvidt jeg ville blive rigtig syg eller ej.

Men der skete…ingenting.

Isterningerne skal du heller ikke være så bange for. De bliver produceret på samme fabrikker, hvor vandet behandles og kommes på små og store flasker, så du kan roligt bestille dine kølige, tropiske cocktails med isterninger.

Skål!

One thought on “Kan man drikke vandet fra vandhanen og bestille drinks med isterninger?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s