Punta Canas hemmelige naturoplevelse

Punta Canas hemmelige naturoplevelse

De mest populære naturoplevelser i Punta Cana, som langt de fleste turister søger, er naturligvis strand og golf. Men der findes en helt unik naturoplevelse, som rigtig mange uheldigvis går glip af, mest fordi de fleste turister aldrig hører om den … nemlig et besøg i Puntacana Resort & Club’s Ecological Foundation.

Puntacana Resort & Club, som må siges at være turismens grundlægger i Punta Cana, er også forløber når det kommer til økologi, bevarelse og beskyttelse af naturen samt øko-turisme. Deres Ecological Foundation består af 1,500 hektarer land, som udelukkende er dedikeret til forskning samt naturbevarelse af lokale og fredede dyrearter.

Her findes 12 fantastiske laguner som kaldes The Indigenous Eyes, hvor man kan svømme i det krystalklare og kølige ferskvand. Det er dog ikke alle lagunerne, som er tilgængelige – nogle er så tilgroede med buske og træer, at det kun kan lade sig gøre at kaste et blik efter vandet og det dyreliv, der findes med fugle, fisk, insekter og skildpadder.

Hold øje med kryb og kravl fra lavt hængende grene

Skoven, som omringer lagunerne inviterer på en spændende gåtur, hvor de smalle stier fører frem til lagunerne, der ligger som velbevarede hemmelige diamanter. Hele gåturen er er kun cirka halvanden kilometer lang, og dermed ganske overkommelig. Du skal dog holde godt øje med diverse edderkoppespind og dertilhørende kryb og kravl, som ofte hænger i hovedhøjde fra lavt hængende grene! Så her er det en god ide at holde øjnene godt åbne.

Hvis du går ind ad indgangen ved det gamle Puntacana hotel (som i dag er lukket), kommer du forholdsvist hurtigt ind til den første lagune (Laguna Yauya) som man kan hoppe i. Der er en lille badebro med trapper ned i de klare, kølige vand som i vintermånederne godt kan være alt for koldt … hvis man er nogenlunde lokal eller har boet i Punta Cana i så mange år, at man er fuldstændig akklimatiseret! De fleste turister vil dog sikkert bare mene, at vandet føles dejligt forfriskende på en varm og solrig dag.

En forfriskende svømmetur i Laguna Yauya

Selvom det nogen steder ikke ser ud til at være særlig dybt, så snyder vandet da det er så klart. Der er faktisk dybere end man lige tror, og flere steder vil du ikke engang kunne bunde. Der er dog mange steder, hvor du kan stå på klipperne, som ofte er skarpe, så et par vådsko eller lignende kan være en god ide at have på.

En forfriskende svømmetur i det klare vand

En rask gåtur ind igennem skoven fører ind til den største af lagunerne (Laguna Guamá), hvor der både er en trappe ned i vandet og en lille udspringspost til de modige, der tør springe ud fra et par meters højde. Jeg skulle hilse og sige, at der er dybt nok til at springe på hovedet ud i vandet…men tag hellere lige de første par udspring med fødder og ben først for at prøve vandet og dybden af!

De modige kan springe på hovedet lige ned i Laguna Guamá

Hvordan kommer man derud?

Hvis du bor på enten Tortuga Bay Hotel eller det nye Westin Puntacana Resort & Club har du gratis adgang til skoven og lagunerne. Du kan komme der ud ligeså tit du vil – spørg i receptionen efter hvordan du rent fysisk kommer derhen.

Hvis du bor på et andet hotel i Punta Cana vil den nemmeste og billigste måde faktisk være at tage på udflugten Segway Tours, som koster USD 79 per person. Hvis du først skal til at tage en taxa og betale indgangen, kommer du nemlig hurtigt langt over de USD 79 som udflugten koster – selvfølgelig afhængig af hvor langt væk du bor, og hvor mange personer du/I er der tager af sted sammen.

Hvad er Segway?

Segway er et tohjulet, elektrisk transportmiddel, hvor du står på en platform og holder på et styr mens du stille og roligt lader dig transportere gennem landskabet.

Måske har du set komediefilmen Mall Cop med Kevin James, hvor han spiller en sikkerhedsvagt i et amerikansk shopping center, der kører rundt på en segway? Det er i øvrigt en ganske underholdende film og segways er også en ret underholdende oplevelse.

Det går ikke specielt hurtigt, men hvis du alligevel ikke har mod til at lægge dig ud med en segway (eller er gravid eller har små børn med), er der også mulighed for at køre i en golfbil.

Turen går gennem Puntacana Resort & Club, hvor du bl.a. får set Tortuga Bay Hotel, som er designet af selveste Oscar de la Renta (den dominikanske modedesigner, som bl.a. lavede den søde, pink kjole med sort sløjfebælte som Sarah Jessica Parker a.k.a. Carrie Bradshaw havde på i Sex & the City, da hun dansede på McDonald’s med russeren…som for øvrigt i virkeligheden hedder Mikhail Baryshnikov og har hus i Puntacana Resort & Club … i samme område som Oscar de la Renta!).

Turen går også forbi La Cana golfbanen, som har havudsigt og ned til stranden, som hedder Playa Serena og er en af de smukkeste strande i hele Punta Cana… og så går turen naturligvis også ind til skoven og de hemmelige laguner.

Små skilte guider dig gennem skoven til de hemmelige laguner

One thought on “Punta Canas hemmelige naturoplevelse

  1. Jette Marianne Julie jørgensen siger:

    Hej Kære Begge.
    Alt er bare så smukt hos jer.Håber jeg en dag kan opleve det hele live Stort knus fra Fasteren i Slagelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s