Hvor spiser man en god pizza i Punta Cana?

Venezia Ristorante Bar Pizzeria Gelateria

Venezia Ristorante Bar Pizzeria Gelateria

Det er torsdag aften og min mand, Anders, og jeg er taget i byen for at spise aftensmad. Efter en lang arbejdsdag, bliver vi enige om, at det skal gå lidt hurtigt, så vi kan komme hjem, inden det bliver alt for sent. Så det bliver til en gang pizza.

Er du også typen der engang imellem elsker at spise en rigtig god pizza? Det er nemt, hurtigt og smager jo faktisk ret godt – også selvom det måske ikke er det sundeste i verden.

Hvis du ligesom jeg foretrækker pizza bagt i en rigtig stenoven (i modsætning til mange fastfood pizzaer) som er papirtynd, så må du bare gøre dig selv den tjeneste at tage ud på Venezia Pizzeria.

Restauranten, som har åben både til frokost og aftensmad, ligger i det lille plaza mellem Villas Bavaro og Barceló Bávaro Beach Resort. Skal du spise der om aftenen, er det klogt at komme forholdsvis tidligt og helst ikke meget senere end kl. 19.00. Ved 20-tiden er der som regel fyldt – både på parkeringspladsen og i restauranten. og servicen bliver betydelig langsommere.

Vi ankommer lidt efter kl. 19, så der er er kun et par andre gæster, der sidder og er ved at bestille eller venter på mad. Vi sætter os inden for i air-conditionen og tjeneren kommer og tager imod vores bestilling. Han ser jo tydeligt, at vi er udlændinge og forsøger ihærdigt at vise sine engelskkundskaber, selvom det kun bliver til et par få ord. Egentlig så lyder det til, at han faktisk taler ganske godt engelsk. De andre (kvindelige) tjenere taler heller ikke et ord engelsk, så det er godt at der i det mindste er en som kan lidt. Vi bestiller dog på spansk, så det virker lidt komisk, at han bliver ved med at svare os på engelsk. Men det er fint nok.

Venezia med siddepladser indenfor

Venezia med siddepladser indenfor

Kokken står udenfor, hvor der også er masser af borde og spisepladser, og laver pizza i sit åbne køkken. Han har været der i et stykke tid nu, og nyder vist også godt af maden, eftersom det ser ud til, at han som tiden er gået, er blevet en smule tykkere. Det går som regel hurtigt med at lave pizza, og han har godt tjek på hvor lang tid (eller hvor overraskende lidt tid) en pizza skal ligge inde i den glødende varme stenoven, der holdes varm med brænde.

I ”gamle dage” stod han og svingede med dejen, men nu har han fået en smart maskine, som han kører dejen igennem et par gange, indtil den har den perfekte runde og tynde form.

Pizza kokken med sin dejmaskine

Pizza kokken med sin dejmaskine

Der er masser af forskellige slags pizza fyld at vælge mellem. Min absolut yndlings pizza er en ”Prosciutto e Funghi”, som kommer med tørret skinke (parmaskinke) og friske funghi-svampe, som vist nok hedder Karl Johan svampe på dansk (!?!). Derudover kommer der selvfølgelig også tomatsovs og ost på. Oregano kommer vi selv på, når pizzaen er færdig, og vi spørger desuden om at få både oliven olie, chili olie, hvidløgs olie, parmesan og tørret chili…så vi kan gøre lidt ekstra ud af vores pizza.

Min anden yndlingspizza er “Alice” som foruden tomat, skinke, ost og svampe kommer med rygeost.

Lækre Italienke pizzaer der er klar til at blive bagt i den varme stenovn

Lækre Italienke pizzaer der er klar til at blive bagt i den varme stenovn

Restauranten laver for øvrigt også rigtig god pasta, selvom det nogle gange godt kan være lidt ”hit or miss”. For noget tid siden kunne man vælge at betale ca. 6.40 kroner (!) ekstra for frisk pasta, men nu er alle pastaretterne lavet med frisk pasta. Deres pasta bolognese og pasta med porcini svampe (”hongos porcini”) synes jeg er klart de bedste. Derudover synes Anders at de laver en fantastisk carpaccio…så længe de ikke kommer kapers på, og/eller at han husker at nævne det.

Efter et lille kvarter kommer tjeneren igen med to dejlige, varme, sprøde og velduftende pizzaer som vi spiser med stor velbehag. Normalt spiser jeg ikke op, så jeg får resterne med hjem (”para llevar”), hvilket er helt normalt at bede om herovre. Tjeneren pakker godt halvdelen af min pizza ind i en lille, firkantet flamingo boks (puha, det er dårligt for miljøet!) og får regningen.

Det bedste ved at spise på Venezia er næsten prisen! En pizza koster cirka 35-40 kroner inklusiv de lokale skatter. Vi betaler med kontanter (for restauranten tager ikke imod kreditkort), lægger omkring 10% drikkepenge til tjeneren og kører mætte hjem igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s