Skal man have visum til Punta Cana?

Flyforsinkelser

Hvis du skal rejse til Punta Cana, behøver du ikke bekymre dig om at ansøge et visum til den Dominikanske Republik – du skal blot sørge for at have en t/r billet og et gyldigt pas. Når du så lander i Punta Cana lufthavnen, skal du som noget af det første igennem paskontrollen, hvor du køber dit turistvisum. Det koster USD 10 eller 10 Euro og skal betales kontant i lufthavnen. Du kan også købe det online inden din rejse HER og slippe for den enorme kø som du unægteligt skal igennem ved ankomsten.

Dit turistvisum er gyldigt i 30 dage. Mange turister oplever, at selve processen med at købe visum er lidt af en farce, for “de kigger jo ikke engang på det” som mange siger efterfølgende. Det er rigtigt nok. Man betaler de USD 10, får en lille kvittering som man skal aflevere igen et par meter længere fremme i køen. Sidste gang jeg var igennem lufthavnen, gik der en mand rundt i køen og samlede kvitteringerne ind fra folk – og det var inden, de nåede hen til skranken for paskontrollen. Jeg selv skulle dog ikke købe visum, da jeg er bosiddende i Punta Cana og dermed har min opholdstilladelse. Jeg slipper spledes også for at stå i den enormt lange kø 🙂

Hvis du skal opholde dig i Punta Cana eller på den Dominikanske Republik i mere end de 30 dage som dit visum er gyldigt, er der ingen grund til bekymring eller til at søge om udvidet eller forlænget visum. Når du ankommer bliver dit pas stemplet med datoen for ankomsten, og hvis du har været i landet i mere end de 30 dage, skal du bare betale for det antal måneder du har opholdt dig ud over de 30 dage, når du rejser igen. Men de er ofte ikke så strenge ude i lufthavnen, hvad det angår (de er jo dominikanere som ofte er meget “easy going”).

Jeg har engang selv oplevet at måtte betale ved min udrejse, da min opholdstilladelse var udløbet, og jeg endnu ikke havde modtaget mit fornyede ID-kort. Da jeg kom til lufthavnen og skulle betale, hvilket jeg var forberedt på, havde jeg kun USD 100 på mig, så jeg fik lov at slippe, da den ansatte i paskontrollen ikke havde byttepenge.

Hvis du skal over USA på turen, så husk at købe dit ESTA visum inden rejsen! Du kan købe det online HER

God rejse…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s