Gå til frisøren i Punta Cana

Gå til frisøren i Punta Cana

Gå til frisøren i Punta Cana

Hvad koster det at blive klippet i Danmark?

Nu er det efterhånden en del år siden jeg har boet i Danmark og har besøgt en damefrisør. Hvis jeg husker nogenlunde korrekt, så var sidste gang dengang jeg gik på Uni og boede i Odense og kunne få studierabat…og jeg husker det som værende rasende dyrt. Måske husker jeg det bare sådan, fordi jeg var studerende og ikke havde specielt mange penge dengang.

Jeg skulle dog gætte på, at det koster et sted mellem 200 og 500 kroner afhængig af, hvor I Danmark man bliver klippet.

Dominikanerne (især kvinderne) går til frisøren stort set hver uge. Nogle gange går de til en salon bare for at få vasket hår eller bare for at blive føntørret og få håret sat. Mændene får trimmet frisuren eller bliver barberet i barbershoppen. Og dem er der rigtig mange af. Hvert gadehjørne rundt omkring i Punta Cana (med respekt for sig selv) bør have og har en salon og/eller barbershop, hvor der er liv næsten 24 timer i døgnet.

Rigtig mange af de barbershops jeg har set, har endda en lille bar indenfor, således at kunderne, der kommer om aftenen kan hænge ud, blive klippet, barberet og få sig et par øl samtidig …eller før og/eller bagefter. Jeg har kørt forbi barbershops om aftenen, hvor der har været ligeså meget “gang i den” som på en bar eller en natklub med masser af mennesker der danser til højlydt, dominikansk musik og med en øl i hånden. Der sker præcist det samme som på mange af de dominikanske “car wash” (bilvaskerier), som om aftenen forvandles til et stort diskotek med mennesker der fester, mens de venter på at få vasket deres bil.

Selv er jeg ikke typen der går til frisøren særlig tit. Jeg får heller ikke ordnet negle af andre end mig selv særlig ofte, selvom det også er rasende billigt at få en manicure og pedicure i dette her land.

Glamour salon i Punta Cana

Glamour salon i Punta Cana

Glamour:

Forleden dag, da jeg var til frisøren her i Bávaro-Punta Cana kostede det mig 950 dominikanske Pesos, hvilket svarer til ca. 125 kroner for en klip og føn. Man kan godt være lidt nervøs, når man sidder der i frisørstolen, stirrer på sig selv i det store spejl og skal lade sig klippe af en frisør som man aldrig har været hos før. Det eneste jeg kan sige er dog, at de er altså rigtig gode til at klippe hår herovre. Nu har jeg været hos mindst 3 forskellige frisører gennem årene, og hvert sted har været en helt super oplevelse – med et tilfredsstillende resultat. For tiden går jeg til frisøren hos Glamour, der ligger i området “Friusa” ved byens eneste Texaco tank. Salonen ligger på 2. sal i det plaza, hvor Las Leñas caféen også ligger, men hvis man ikke lige ved det, er det ikke sikkert, man lægger mærke til det. Området er som regel ret heftigt trafikeret, så hvis man kommer kørende forbi, har man nok mere øjnene på vejen og alle de f…… knallerter, biler, busser, m.m., der kører zig-zag mellem hinanden.

Glamour har åbent dagligt fra klokken 8 om morgenen til klokken 21.00, og de har rigeligt at se til. Salonen er altid pæn og ren. Der går mindst en rengøringsdame rundt for bare at feje hår op fra gulvet så snart en af frisørerne er færdige med at klippe en kunde. I receptionen sidder en sød, ung dame og byder velkommen. Hun tjekker kunderne ind, svarer på spørgsmål (fx vedrørende priser) og tilbyder noget at drikke mens man venter på at det bliver ens tur. Tidsbestilling er vist ikke nødvendigt, men hvis man kommer omkring frokost eller efter arbejdstid (efter klokken 17.00) kan det ske, at ventetiden bliver ganske lang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s