Svøm med delfiner i Punta Cana

Dolphin Explorer - check in ved receptionen

Dolphin Explorer – check in ved receptionen

I tirsdags havde jeg en sand oplevelse for livet. Sammen med vores nye praktikant fra Sverige, Therese Nilsson, som nu har været i Punta Cana i 2 uger, tog jeg ud for at svømme med delfiner. Det havde åbenbart længe været en drøm for Therese, mens jeg egentlig aldrig har syntes, at det var noget for mig. Vi har længe arbejdet med det ene af de to firmaer, som tilbyder udflugter med delfiner, og selvom vi allerede har sendt mange turister afsted, var det første gang jeg selv fik chancen.

Vi blev hentet klokken 9 om morgenen ved hovedindgangen til Bavaro Princess resort, som ligger lige overfor mit kontor (Palmera Travel). Bussen kom til tiden og vi fortsatte rundt til et par andre ressorter før turen endelig gik til Dolphin Explorer parken, som ligger i området Cabeza de Toro.

Dolphin Explorer:

Dolphin Explorer har en ret stor park, der ligger lige ned til stranden. Så snart vi ankom til parken, blev vi sat af ved receptionen. Første skridt var at blive tjekket ind. Dolphin Explorer har mange forskellige ture, så alle turister skal først tjekke ind i receptionen, aflevere deres kvittering, hvorefter de får et armbånd der viser, hvilken tur de har købt. Vi havde booket deres Explorer tur og fik et fint pink armbånd på. Selvom der var mange mennesker, gik det hele alligevel ret hurtigt – og på mange forskellige sprog. Bagefter blev vi vist hen til et venteområde, hvor vi efter ca. 5-10 minutter fik en kort velkomst af vores tour guide, Chocolate, som viste os en video med information omkring parken, delfinerne, og hvad vi ellers skulle opleve.

Vores guide, Chocolate, byder velkommen til Dolphin Explorer

Vores guide, Chocolate, byder velkommen til Dolphin Explorer

Chocolate førte os derefter gennem skoven og ind i parken. Vi kom først forbi fugleudstillingen, hvor vi kunne hilse på de forskellige papegøjer og få taget billede med dem. Der var både blå og gule papegøjer, røde og blå papegøjer og hvide papegøjer. Vi kunne komme helt tæt på, men vi måtte bare ikke røre ved dem, fik vi at vide. Underligt nok var der et skilt hvor der stod, at man skulle vaske hænder inden man rørte dyrene! Nå, men uanset hvad, så skulle jeg heller ikke nyde noget ved at røre ved papegøjerne.

En våd velkomst af parkens søløve:

Vores officielle velkomst til parken blev givet af en flot søløve! Vi blev budt velkommen med et stort, vådt kys på kinden! Søløven fik lidt fiske-godbidder undervejs (der var mange, som skulle kysses), så den lugtede lidt af fisk. Men det gik…det var sjovt, og vi fik allesammen taget et billede af parkens fotograf.

En våd velkomst af parkens søløve

En våd velkomst af parkens søløve

Så blev det endelig tid til at svømme med delfinerne! Vi var booket ind på Explorer programmet, så vi var 12 personer og havde 2 delfiner i vores pool. Men inden vi kom i vandet, skulle vi se endnu en video, som gav os lidt information om delfinerne og viste, hvordan vi skulle opføre os i vandet. Vi fik den obligatoriske redningsvest på og blev inddelt i grupper, hvilket var lidt kaotisk og Therese og jeg blev flyttet lidt rundt fra den ene gruppe til den anden, inden vi var helt klar.

Delfinerne Orion og Hurricane:

Vi gik i en lang række fra stranden og ud over havet på en enormt lang træ bro, og her fik vi virkelig et godt indtryk af, hvor stor parken i havet egentlig er. Der er 6 mindre pools (som stadigvæk er store) og to kæmpestore pools. Vi gik forbi en pool med hajer (nurse sharks) og rokker, som man også kan svømme med, og en anden pool, hvor et par søløver boltrede sig.

Da vi kom hen til vores pool, blev vi budt velkommen af delfin træneren, som præsenterede de 2 delfiner vi skulle svømme med – Orion og Hurricane. Det var begge hanner af arten Atlantic Bottlenose Dolphins, og delfinerne bød os selv velkommen ved at svømme forbi og vinke til os med den ene finne.

Vi kom ned i vandet og stillede os på rad og række på en platform langs den ene side af poolen. Træneren bad os om at holde arme og hænder udstrakte foran os, så Orion og Hurricane kunne svømme forbi os  og vi kunne røre den ene på ryggen og den anden på maven.

Det var jo helt fantastisk! Jeg var solgt med det samme! De var jo SÅ bløde og glatte at røre ved…men også lidt gummi-agtige.

Vi kysser (igen), svømmer og danser med Orion:

Vores næste oplevelse var at kysse delfinen! Vi fik kysset en efter en både på kinden og på munden, mens de to fotografer, som stod på broen over os, tog billeder og filmede.

Vi kysser (igen), svømmer og danser med Orion

Vi kysser (igen), svømmer og danser med Orion

Bagefter skulle vi svømme, men først blev vi delt i 2 grupper med hver vores delfin. Da det blev min tur, svømmede jeg ud midt i poolen, stillede mig og trådte vande med hænderne over hovedet i et V. Pludselig kom Orion bag mig og sprang majestætisk højt op over hovedet på mig, og vandet regnede ned i hovedet på mig.

Jeg vendte mig 90 grader og holdt den ene arm ned langs siden og den anden udstrakt – som træneren havde sagt jeg skulle. Så kom Orion igen, poppede hurtigt hovedet op over vandet, så jeg kunne se ham og svømmede foran mig. Jeg skulle så gribe fat i ryg-finnen, holde godt fast og bare lade mig trække med. Det var med at holde rigtig godt fast og føltes helt utroligt at mærke den enorme kraft som delfinen havde og var i stand til at accelerere med på en brøkdel af et sekund. For det tog ikke meget mere end et par sekunder før vi nåede den anden ende af poolen – det gik hurtigt! Det gik så hurtigt, at jeg tabte badebukserne! Ups, men det var der heldigvis ingen der så (og det kom heller ikke med på billedet – pyha)!

Det var med at holde rigtig godt fast i Orion

Det var med at holde rigtig godt fast i Orion

Jeg fik en svømmetur til. Denne gang svømmede Orion på ryggen, mens jeg holdt godt fast i begge finner. Det gik knapt så hurtigt, men det var stadig en super oplevelse. Sidst, men ikke mindst, fik vi danset med delfinerne, og så var de 30 minutter gået…alt, alt for hurtigt.

Delfinerne Orion og Hurricane takkede af ved at vinke farvel og med et show, hvor de sprang livligt op af vandet mange gange i træk, men vi klappede.

Papegøje show og søløve sjov:

Vi skilte os af med redningsvesterne, tog et hurtigt brusebad og fik en drink i baren. Bagefter var der show med papegøjerne og dernæst med søløven, som begge varede cirka 7-8 minutter.  Sidste stop var foto shoppen, hvor alle myldrede hen for at se de billeder, der var blevet taget af dem (vi kunne jo ikke selv tage billeder af og med delfinerne!) og for at købe et par stykker af de bedste. Vi var heldige nok at få en CD med alle vores billeder samt en DVD.

Hjem igen med en oplevelse for livet i bagagen – og en slange om halsen:

Efter omkring 4 timer i Dolphin Explorer parken, var det tid til afgang. Vi skulle gennem skoven for at komme ud til parkeringspladsen, hvor busserne holdt og ventede på os. På vejen stod der pludselig 2 gutter fra parken med en gul python slange (!) og spurgte, om vi ikke havde lyst til at få taget et billede med den! Øh! Øh!!! Det havde jeg da absolut ikke lige tænkt mig, men Therese var allerede klar, inden jeg fik set mig om. Hun fik slangen rundt om halsen og hoved og hale i hver hånd. Jeg tog et par billeder af hende, og besluttede mig for, at overskride en grænse og selv prøve det!

Jeg fik slagen om halsen – den var egentlig ikke så stor og heller ikke så tung. Efter et nogle sekunder begyndte den pludselig at klemme mig i nakken og jeg kunne mærke at det strammede lidt til deromme og hvor enormt stærk den egentlig var. Therese havde lige sagt til mig forinden, at denne type slange ikke er giftig og ikke bidder, men derimod kvæler sit bytte ihjel…så nu var det på tide at få den af igen!

Hjem igen med en oplevelse for livet i bagagen - og en slange om halsen

Hjem igen med en oplevelse for livet i bagagen – og en slange om halsen

Turen hjem blev ret lang, da vi skulle sætte folk af på de forskellige ressorter, inden vi nåede helt tilbage til hvor vi startede.

Eftertanker:

Man kan måske nok begynde at diskutere, om det er synd for delfinerne (og de andre dyr), at de skal leve i fangeskab for at vi menneske kan more os over dem og sammen med dem…men det vil jeg ikke.

Efter turen på Dolphin Explorer ved jeg nu helt klart, hvorfor rigtig mange mennesker drømmer om at svømme med delfiner. Jeg må da også selv indrømme, at det var en FANTASTISK OPLEVELSE som jeg aldrig vil glemme! Og hvis jeg gør, har jeg jo heldigvis de fine billeder og DVDen. Selvom det koster mange penge at svømme med delfiner (Explorer programmet som vi var på koster USD 149 per person), så vil jeg sige, at det er alle pengene værd…uanset om man er barn eller voksen.

Dolphin Explorer

Dolphin Explorer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s