Farvel og bon voyage

Der kommer unægteligt et mindre kedeligt tidspunkt, hvor det efter en forhåbentlig dejlig ferie i Punta Cana er tid til at rejse hjem til Danmark igen.

De fleste danskere der rejser med Europæiske rejseselskaber (fx Air France), skal først flyve om aftenen, og hvad skal man så få tiden til at gå med, og hvor skal man være, når man allerede skal tjekke ud af værelset klokken 12?

Punta Cana lufthavn - fly der venter på afgang

Punta Cana lufthavn – fly der venter på afgang

Sådan kan du få de sidste timer til at gå inden afrejsen:

Hvis du ikke har noget imod at betale lidt ekstra for at beholde dit værelse lidt længere, har du muligheden for dette på stort set alle ressorter, og så kan du jo nyde de sidste timer på stranden eller ved swimming poolen. Prisen afhænger af hvilket ressort du bor på og du kan kun holde værelset, hvis der ikke er andre, der skal flytte ind efter dig.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, har mange ressorter omklædningsrum med badefaciliteter, så du kan skifte tøj og tage et bad senere på eftermiddagen (fx efter fx din allersidste dag på stranden/poolen). Du kunne også tage på en sidste halvdagsudflugt om morgenen, så du kommer tilbage til ressorten efter frokost.

Hvis du spiller golf og gerne vil have en sidste runde på scorekortet inden afrejsen, kan det også anbefales at du fx tager fra ressorten om morgenen med al bagagen, spiller en runde på den fantastiske La Cana golfbane, der har 4 huller direkte langs det Karibiske hav(!), spiser frokost i klubhuset og tager et par timer på stranden foran klubhuset. Bagefter kan du tage bad og skifte tøj i omklædningsrummet og køre direkte til lufthavnen, der ligger mindre end 10 minutter derfra. Vi har haft en del danske golfgæster, der har gjort netop dette og har meldt tilbage, at det var en helt suveræn afslutning på ferien og en god måde at få brugt den sidste dag i stedet for at sidde og vente på ressorten.

Punta Cana lufthavn med spisesteder

Punta Cana lufthavn med spisesteder

Så længe før afrejse skal du være i lufthavnen:

Rejser du med fx Air France anbefales det, at du er i lufthavnen 3 timer inden afrejse. To timer kan også være rigeligt, men vær opmærksom på, at der i højsæsonen kan være rigtig mange mennesker, og det tager alligevel et stykke tid at tjekke ca. 400 – 500 personer ind!

Når du har tjekket din bagage ind (husk at undersøge hvor mange stykker bagage af hvor mange kilo du må have med; evt. på flyselskabets hjemmeside) skal du gennem security og paskontrollen. Herefter kommer du ind til terminalområdet, hvor der kun er to terminaler, så hvis du skulle være lidt sent på den, vil det ikke tage dig mere end et par minutter at finde den rigtige gate.

Når du først er inde i lufthavnen, er der faktisk fine forhold, siddepladser, butikker (bl.a duty free, souvenirs og Victoria’s Secrets) og spisesteder – bl.a Wendy’s (fast food), Nathan’s hotdogs, Sbarro (pizza og pasta), Sushi, Caicali (sandwiches, snacks, osv.), Cinnabon (kanelsnegle) og Baskin Robbins (is). Hvis du er ryger, er der udendørsområder, hvor det er tilladt at ryge.

Hvis du har købt souvenirs, alkohol og tobak under ferien i Punta Cana, så husk at tjekke, hvor meget du egentlig må have med hjem til Danmark HER.

Så er der vist kun tilbage at skrive…hasta la vista y buen viaje (til vi ses igen og god rejse)!

Punta Cana lufthavn

Punta Cana lufthavn med siddepladser og duty free

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s